Wuhan: Simona are o reîntâlnire cu Azarenka la orizont. Cinci subiecte de urmărit săptămâna următoare

Treizecizero | 25 septembrie 2015

Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu și Alexandra Dulgheru sunt pe tabloul turneului Premier 5 de la Wuhan. Rezultatele Simonei la Premier 5 de anul acesta sunt extraordinare: un titlu, două finale și o semifinală. Traseul Simonei, traseul româncelor, cursa pentru Singapore, revenirea Sharapovei și inaugurarea arenei din Wuhan sunt subiectele interesante propuse de acest turneu

La US Open, meciul dintre Simona Halep și Victoria Azarenka a fost poate cel mai frumos de pe tabloul feminin. Un meci care poate constitui baza unei noi rivalități puternice în WTA, plus promisiunea că întâlnirile viitoare dintre cele două vor avea substanță, calitate și încrâncenare.

Sunt șanse decente ca Simona și Vika să se revadă repede; prezența bielorusei pe traseul Simonei este cea mai importantă observație pe care o putem face după tragerea la sorți a tabloului de la Wuhan, acolo unde Simo este favorită numărul 1.

Românca va debuta direct în turul al doilea și va avea de înfruntat o rusoaică, învingătoarea dintre Pavlyuchenkova și Kuznetsova. Pe Anastasia, Simona a învins-o în toate cele cinci meciuri directe, cel mai recent, în sferturile de la Cincy, în august. Cu Sveta s-a întâlnit ultima oară în sferturile de la Roland Garros 2014, în drum spre prima finală de Grand Slam a carierei, și o conduce cu 3-2 în meciurile directe.

Dacă Simona va depăși primul obstacol, atunci turul al treilea ar putea însemna revederea cu Azarenka. Pentru a ajunge la întâlnire, Fostul lider mondial trebuie să treacă de o jucătoare venită din calificări și, foarte probabil, de Andrea Petkovic. Pe aceasta din urmă, Simona o conduce cu 5-1, în vreme ce raportul meciurilor directe cu Vika este 1-2.

Mai departe, grupul potențialelor adversare din sferturile de finală le cuprinde pe Radwanska, Venus Williams, Monica Niculescu și Carla Suarez Navarro, în vreme ce Petra Kvitova este cea mai plauzibilă rivală din semifinale.

 

Ce trebuie să mai urmărim la Wuhan

Cum se vor descurca româncele

Avem patru fete direct pe tablou (o a cincea, Patricia Țig, urma să debuteze în calificări după publicarea acestui articol) la Wuhan. Cea mai grea misiune o are Alexandra Dulgheru, trimisă de sorți în fața Anei Ivanovic, care are nevoie de puncte pentru a mai spera la o calificare in exremis în Singapore, sau măcar pentru a-și asigura prezența la WTA Elite Trophy din Zhuhai, noua competiție a WTA care va aduce la start jucătoarele clasate între locurile 9-20.

Irina Begu, care, la rândul ei poate spera la Zhuhai în cazul în care merge până la capăt la Seul, va debuta cu Zarina Diyas. Irina a câștigat două dintre cele trei meciuri directe, cel mai recent anul acesta, la New Haven. Dacă o va învinge din nou pe Zarina, Irina ar putea-o întâlni pe finalista US Open Roberta Vinci; o revedere cu Petra Kvitova ar urma în turul al treilea.

Monica Niculescu va începe cu un wildcard, pe chinezoaica de 19 ani Liu Fangzhou, locul 159 în clasamentul mondial.  Dacă va trece cu bine, Monica o va întâlni pe Carla Suarez Navarro în turul al doilea, cu Radwanska, Venus sau Cornet pentru turul al treilea.

Revine Maria Sharapova

Inițial, rusoaica nu era înscrisă la Wuhan, dar a cerut un wildcard, anunțându-și astfel revenirea în circuit. Care-i nivelul actual al rusoaicei e o enigmă, dat fiind că Maria n-a mai jucat de la Wimbledon încoace. Favorită 2, Sharapova o va întâlni în turul secund pe învingătoarea dintre Barbora Strycova și o jucătoare venită din calificări. Aflată la aproximativ 1.400 de puncte în urma Simonei Halep în Race to Singapore, Sharapova va folosi turneul pentru a aduna meciuri în picioare înainte de linia dreaptă a sezonului. Pe lângă Beijing și Turneul Campioanelor, Maria a confirmat că va lua parte la finala Fed Cup dintre Cehia și Rusia.

Cursa pentru Singapore continuă

Wuhan și Beijing vor fi teribil de interesant de urmărit din perspectiva bătăliei care se dă pentru ultimele locuri care asigură calificarea la Turneul Campioanelor. Turneele acestei săptămâni mai rău au complicat lucrurile decât să le lămurească. Wozniacki – Bencic și Radwanska – Cibulkova sunt semifinalele de la Tokyo, iar cele patru fete sunt toate în afara Top 10 din Race. Practic, între locurile 5 și 15 din Race, aproape oricine are șanse la Singapore, ba chiar mai sunt jucătoare chiar mai jos care încă mai speră. E cazul Victoriei Azarenka (locul 19 la acest moment), ea refuzând să considere obiectivul pierdut. Ceea ce face și mai captivant de urmărit ipoteticul ei meci cu Simona.  

Cum și în ce privește WTA Elite Trophy sunt posibile răsturnări de situație, se anunță permutări spectaculoase în clasament și meciuri pe muchie în următoarele două săptămâni. Tabloul complet de la Wuhan este aici.

Inaugurarea noului stadion

Wuhan este o prezență nouă în WTA, dar arena ei principală, care urmează să fie inagurată anul acesta, este de-a dreptul spectaculoasă, cu un design futuristic și o capacitate de 15.000 de locuri. Iar astfel de detalii precum o arenă nouă funcționează ca o motivație suplimentară pentru jucătoare.

Wuhan este turneu de Premier 5, alături de Dubai, Roma, Toronto și Cincinnati. Rezultatele Simonei la Premier 5 de anul acesta sunt extraordinare: un titlu, două finale și o semifinală.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi