Wimbledon, ziua 1: Hubert Hurkacz e eliminat de Davidovich Fokina într-un meci dramatic, Emma Răducanu începe cu victorie

Radu Marina | 27 iunie 2022

Am avut și prima mare surpriză, eliminarea polonezului Hubert Hurkacz, jucător pe care mulți îl consideram a fi un potențial candidat la cel puțin o semifinală.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

A fost o primă zi lungă la Wimbledon. A plouat în câteva reprize, am avut o mulțime de meciuri de cinci seturi pe tabloul masculin, alte întâlniri echilibrate în concursul feminin, unde Sorana și Irina au debutat cu victorie. Și am avut și primele surprize, între ele și eliminarea polonezului Hubert Hurkacz, jucător pe care mulți îl consideram a fi un potențial candidat la măcar semifinale în actuala ediție.

Alejandro Davidovich Fokina câștigă un meci incredibil, îl elimină pe Hurkacz

Câștigător de Wimbledon la juniori (în 2017), Alejandro Davidovich Fokina a făcut surpriza și l-a învins pe Hubert Hurkacz, semifinalist anul trecut și campion recent la Halle. Și nu oricum. Fokina s-a impus după 7-6, 6-4, 5-7, 2-6, 7-6 (10-8) în fața polonezului, după o partida nebună, încheiată cu peste 110 lovituri câștigătoare, la total. 

Fokina a condus cu 7-6, 6-4, 5-3, 40-0, deci trei mingi consecutive de meci. Ce s-a întâmplat mai departe? Hurkacz a revenit, a câștigat următoarele șase game-uri la rând și s-a asigurat apoi că acest meci va avea un decisiv. A fost un set cinci pe care polonezul l-a controlat cu ușurință până spre final, dar insuficient pentru a câștiga în fața unui jucător atât de imprevizibil precum Fokina. Hurkacz a condus cu 5-3, dar spaniolul a revenit, egalat și preluat conducerea. Hurkacz a condus și în super-tiebreak cu 6-3, dar Fokina a revenit, a egalat și mai apoi a și câștigat meciul. 

https://twitter.com/Wimbledon/status/1541461760305152002?s=20&t=2qzQvqZcD2f3zkDELEDBfg

Încă din prima zi a turneului am avut parte de o desfășurare atipică și foarte spectaculoasă, încheiată cu o victorie cu adevărat surprinzătoare, dacă ținem cont de cât de bine a jucat Hurkacz pe iarbă în acest sezon și de faptul că era privit drept unul din cei care ar fi putut ajunge spre fazele finale ale turneului. 

Ceea ce s-a întâmplat cu Hurkacz azi s-a întâmplat cu toți ultimii câștigători de la Halle, din 2011 încoace, excluzându-l pe Roger Federer: adică a pierdut în primul tur. Kohlschreiber a triumfat la Halle în 2011, a pierdut în primul tur la Wimbledon și același lucru au pățit Tommy Haas, Florian Mayer, Borna Coric și acum Hubert Hurkacz. 

Beatriz Hadad Maia, oprită de Kaja Juvan 

Rămânând în această zonă, a jucătorilor care au excelat în sezonul de iarbă, dar au pierdut devreme la Wimbledon, Beatriz Hadad Maia intră și ea pe acesta listă. Câștigătoare a două turnee pe iarbă (s-Hertogenbosh, Birmingham) și semifinalistă la Eastbourne, Hadad Maia a ajuns la Wimbledon drept jucătoarea cea mai în formă, cu cele mai relevante rezultate obținute în sezonul de iarbă. 

Doar că tot turul ei de forță din ultimele trei săptămâni a cam obosit-o pe braziliancă, care n-a rezistat în fața slovenei Kaja Juvan, fiind învinsă în trei seturi, 6-4, 4-6, 6-2. 

Emma Răducanu începe cu victorie

La primul ei meci pe Terenul Central, Emma Răducanu a deschis turneul cu o victorie frumoasă în fața unei adversare dificile, mai ales pe iarbă. Răducanu a trecut în două seturi, 6-4, 6-4, de belgianca Alison Van Uytvanck, cu o revenire de la 1-3 în setul doi, obținând astfel calificarea în turul doi la Wimbledon, turneu unde, practic, a început totul pentru ea anul trecut. 

Emma se pregătește acum de un duel important cu Caroline Garcia, cea care a reînceput să lege victoriile – are șase la rând, după titlul de la Bad Homburg, câștigat săptămâna trecută. Răducanu a mai jucat o singură dată cu Garcia, anul trecut, la Indian Wells, cu victoria obținută în trei seturi de Emma. 

Novak Djokovic pierde un set, dar se redresează la timp

Novak Djokovic s-a întors cu o victorie – deloc facilă – la Wimbledon, după ce a avut nevoie de patru seturi pentru a-l învinge pe sud-coreeanul Soonwoo Kwon, 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. N-a fost cea mai curată evoluție a sârbului, care a jucat adesea crispat, dar obiectivul a fost atins: a obținut victoria fără mari emoții, a rămas neînvins în primul tur la Wimbledon (17-0) și și-a extins seria de victorii la All England Club la 22 la rând. 

https://twitter.com/Wimbledon/status/1541439650383990784?s=20&t=2qzQvqZcD2f3zkDELEDBfg

În turul doi, Djokovic va avea parte de un alt test care s-ar putea dovedi complicat. Favoritul 1 se va întâlni cu Thanasi Kokkinakis, jucător capabil să deranjeze jucători mari. A mai făcut asta de-a lungul timpului, iar dacă serviciul îi va intra cu Nole, atunci vom avea un meci.

Carlos Alcaraz se chinuie, strânge din dinți și îl învinge pe Jan-Lennard Struff

Carlos Alcaraz nu poate intra pe teren să plictisească. Azi, numărul 7 mondial a avut nevoie de peste patru ore de joc pentru a-l doborî pe Jan-Lennard Struff, un jucător extraordinar de versatil și de creativ, capabil de multe lucruri mari, dar ghinionist cu accidentările. Alcaraz a revenit de la 1-2 la seturi, reușind să câștige un meci-maraton în care a trebuit să revină mai mereu din urmă: 4-6, 7-5, 4-6, 7-6, 6-4. 

„Mi-a plăcut foarte mult meciul. A fost o bătălie grozavă de patru ore. Îmi place mult să joc pe iarbă, mi se pare atât de frumos. Aș spune că nivelul pe iarbă trebuie să se îmbunătățească puțin ca să pot avea niște șanse. Dar sunt mulțumit de nivelul meu de astăzi”, a declarat spaniolul, aflat la doar al doilea Wimbledon din carieră.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1541478892531318784?s=20&t=2qzQvqZcD2f3zkDELEDBfg
https://twitter.com/Wimbledon/status/1541477714548375553?s=20&t=2qzQvqZcD2f3zkDELEDBfg

Ordinea de joc pentru marți

Și dacă prima zi ți s-a părut plină, stai să vezi ce urmează mâine: Simona Halep, Gabi Ruse, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara și Ana Bogdan joacă toate marți. La fel Rafa Nadal, Iga Swaitek sau Serena Williams, cei trei pe Terenul Central.

Simona Halep – Karolina Muchova, al doilea meci pe Terenul 1
Gabriela Ruse – Coco Gauff, al doilea meci pe Terenul 2
Ana Bogdan – Dayana Yastremska, al treilea meci pe Terenul 14
Irina Bara – Chloe Paquet, al treilea meci pe Terenul 6
Mihaela Buzărnescu – Nastasja Schunk, primul meci pe Terenul 4, ora 13.00 în România

https://twitter.com/Wimbledon/status/1541506683112939523?s=20&t=2qzQvqZcD2f3zkDELEDBfg

Interviul zilei, Sir Andy:

Imaginea zilei:

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi