Fast
Wimbledon, ziua 1

În control: Irina Begu trece de Ekaterine Gorgodze, e în turul 2 la Wimbledon!

Treizecizero | 27 iunie 2022
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Irina Begu bifează toate căsuțele, câștigă convingător cu Ekaterine Gorgodze, 6-4, 6-1 (o oră și 13 minute), și avansează în turul 2 la Wimbledon!

A fost primul meci al Irinei de la Roland Garros încoace. Dar pauza asta destul de lungă nu s-a simțit azi.

Dimpotrivă, pe Terenul 9, spre finalul unei prime zile în care ploaia a încurcat puțin programul de la All England Club, Irina Begu a arătat excelent. S-a mișcat bine, a lovit lung, cu intenție, și a dominat-o pe Gorgodze de pe fundul terenului. Și n-a fost deloc jenată de loviturile plate ale adversarei ei.

Irina a început cu break, a avut un singur game mai lung pe propriul serviciu, și a închis primul set la 4, după ce jucătoarea din Georgia reușise să salveze, cu ajutorul serviciului, primele două șanse de set ale Irinei.

A fost un prim set în care Irina a avut inițiativa, a dominat-o pe Gorgodze de pe ambele părți, dar mai ales cu forehand-ul acesta rotund și lung pe care i l-am adimirat și la Paris.

De fapt, Irina s-a și mișcat pe iarbă cu ușurința cu care s-a deplasat pe zgură, acum câteva săptămâni. Deplasarea ei bună s-a văzut și în rarele momente în care a fost nevoită să se apere, dar s-a văzut și mai bine la așezarea ei la minge: joc pe genunchi la mingile slice, repede în față la mingile mai scurte, atacabile.

Și tot ce-a mers bine în primul set a mers parcă și mai bine în al doilea, când Gorgodze a încercat de toate – și scurte, și veniri la fileu -, dar fără succes.

Irina, care o învinsese pe Gorgodze (partenera de dublu a Irinei Bara) și acum câteva luni, în calificări la Madrid (6-2 și 6-4), a avut toate răspunsurile azi.

Irina Begu va juca mai departe cu italianca Elisabetta Cocciaretto (WTA 119). Și va căuta să repete (cel puțin) rezultatul de la ediția precedentă, când a ajuns în turul trei.

Cocciaretto a învins-o categoric (și surprinzător) pe Martina Trevisan, semifinalistă recent la French Open, însă Irina – dacă va juca ca azi – are prima șansă.