Campioana en-titre, Emma Răducanu, e eliminată de Alize Cornet

Treizecizero | 31 august 2022

Ultimele două campioane ale US Open au părăsit turneul din primul tur.

US Open este oferit de

A fost o zi bună pentru tenis la New York. Bună și generoasă cu fanii tenisului de la noi, pentru că Sorana Cîrstea și Irina Begu s-au alăturat Gabrielei Ruse în turul secund de la US Open.

Sorana a știut să închidă bine meciul ei cu Siegemund, în vreme ce Irina a revenit fantastic în fața lui Mertens, pe care n-o învinsese niciodată până acum.

Însă tenisul bun a continuat mult în noapte. Așa că merită să facem o recapitulare (pe scurt) a evenimentelor notabile din a doua zi de US Open.

Emma Raducanu nu-și va apăra titlul

Toată lumea știa că pe Emma o așteaptă o sarcină complicată cu Alize Cornet, o jucătoare care adoră ocaziile mari. Și știe să se ridice la înălțimea lor, așa cum a demonstrat și azi, într-un dublu 6-3 cu campioana de anul trecut.

https://twitter.com/usopen/status/1564785781226348544?s=20&t=IqbiCR0IRuWagInbL7J51A

Meciul a fost mai strâns și mult mai spectaculos decât o arată scorul, au fost 11 break-uri, însă Cornet a jucat perfect momentele decisive.

A fost prima înfrângere a Emmei la NY, după remarcabila ei poveste de anul trecut. Dincolo, Alize (32 de ani) a ajuns la 63 de prezențe consecutive pe tablourile turneelor de Grand Slam – un record grozav pentru jucătoarea din Franța, care a vorbit despre asta și la interviul de pe teren.

Naomi Osaka, elimiată și ea

Nici campioana din 2018 și 2020 nu va continua la Flushing Meadows. În ultimul meci de pe Arthur Ashe Stadium, japoneza a pierdut în două seturi echilibrate, 6-7, 3-6, cu Danielle Collins.

Danielle nu e tipul de adversară care să se ascundă într-un concurs de tipul cine dă mai tare, cine face mai multe winnere, însă asta e prima ei victorie cu Naomi, care le câștigase (fără set cedat) pe primele trei.

În sensul ăsta, rezultatul poate fi trecut la capitolul surprize, mai ales că asta a fost și prima victorie a Daniellei pe terenul central de la NY. Dar după cum a curs meciul, nu a fost o surpriză: Collins a jucat mai bine momentele mari și a dominat-o pe Osaka și la energie, și la forță.

Recuperată după probleme de sănătate recente, Collins pare din nou capabilă să facă un traseu lung la un Slam pe hard, așa cum a făcut-o și la început de sezon, în Australia.

Cât despre Naomi, bilanțul ei în Slamuri din acest an (2-3) e neobișnuit pentru o jucătoare obișnuită cu ocaziile mari. Și aici au fost probleme de sănătate, dar japoneza pare un pic rătăcită acum, și se pregătește să încheie primul an fără un Slam câștigat din 2017 încoace. E, de asemenea, prima oară din 2018 încoace când Naomi pierde patru meciuri la rând. Și pentru ea, ca și pentru Emma, căderea aceasta poate fi un prilej de regăsire.

Rafa Nadal n-a mai pierdut la NY din 2018

Și spaniolul n-a venit să piardă acum. Surprins în primul set de curajosul Rinki Hijikata, australianul care a primit un wild card să joace aici, Nadal și-a crescut brusc nivelul și a fost de neatins în următoarele trei seturi: 4-6, 6-2, 6-3, 6-3 pentru campionul din 2010, 2013, 2017 și 2019, care se va întâlni în turul 2 cu Fabio Fognini.

Fabio a revenit încă o dată de la 0-2 la seturi (pentru că poate), a trecut de Karatsev, 6-4 în decisiv, și știe cum să joace contra lui Rafa. L-a învins de patru ori (din 17 meciuri), cel mai recent în 2019, pe zgura de la Monte Carlo.

Alcaraz, Sinner și Musetti fac spectacol

Suporterii care și-au luat bilete pentru ziua asta se pot felicita pentru inspirație. Și le pot mulțumi pentru amintiri lui Alcaraz, Sinner și Musetti, care – împreună cu adversarii lor – s-au ocupat cu show-ul la NY.

https://twitter.com/usopen/status/1564682645790867456?s=20&t=ovXIf8cyQ5_XSQFeHinqUA

Alcaraz și Baez n-au apucat să termine decât două seturi, pentru că argentinianul a fost nevoit să se oprească la 7-5, 7-5 și 2-0 pentru Alcaraz. Dar au fost două seturi lungi (două ore și jumătate) și superbe, cu o mulțime de lovituri grozave. Ca asta.

Italienii Sinner și Musetti au avut nevoie de set decisiv pentru a trece de Altmaier, respectiv Goffin, iar meciurile astea au fost printre cele mai frumoase de până acum.

Sinner a câștigat cu 6-1 în decisiv, după trei ore și jumătate de tenis grozav, în timp ce Musetti și Goffin au jucat aproape cinci ore! A fost 3-6, 7-5, 6-4, 3-6, 7-6 pentru tânărul Lorenzo (tiebreak închis la 11-9), care a revenit de la 2-5 în setul decisiv.

Momentul zilei:

De la Belinda Bencic și Andrea Petkovic, care a jucat ultimul ei meci la US Open.

Și Sam Querry a jucat ultimul lui meci la New York. We are getting old, people.

https://twitter.com/usopen/status/1564767796587687936?s=20&t=ovXIf8cyQ5_XSQFeHinqUA

Imaginea zilei, tipii ăștia:


Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi