Sorana Cîrstea e în turul 2 la US Open

Treizecizero | 30 august 2022

Sori va avea o misiune grea mai departe: va juca cu Belinda Bencic, o reîntâlnire rapidă după victoria reușită de româncă înainte de USO, la Cincinnati.

US Open este oferit de

Sorana Cîrstea începe bine la New York, trece de Laura Siegemund, 6-4, 6-4, avansează în turul secund la US Open.

Sori a știut când să forțeze în acest meci de debut, a returnat adesea foarte precis – nu doar apăsat – și a fost mai bună decât Siegemund în momentele importante.

*

Pe mai micul teren 13, sub soarele generos care a încălzit din nou parcul Flushing Meadows din New York, Sori a început tare. Decisivă mai ales cu forehand-ul ei plat, potrivit pentru hard-ul american, ea a confiscat inițiativa în primele minute, a făcut break-ul pentru 2-0, însă și-a cedat imediat serviciul, oferindu-i lui Siegemund răgazul să-și găsească reperele.

Cu stilul ei variat, jucătoarea din Germania a știut să iasă din jocul Soranei, a egalat la 2, ba chiar a izbutit să devină ea mai agresivă. Dovadă, până la 4-4, după un alt schimb de break-uri, Laura avea 7 mingi direct câștigătoare; în timp ce Sorana rămăsese cu cele 3 winnere din primele game-uri.

Decisă să repare anomalia statistică încă din game-ul următor, Sori a început să caute și să găsească din nou liniile laterale, a gestionat foarte bine importantul game al nouălea, pe care l-a câștigat în prelungiri, înainte să închidă setul la 4.

A fost o primă manșă echilibrată, lungă (peste 50 de minute), cu multe puncte spectaculoase. Și un tenis care ne-a făcut să uităm că nici Sorana, nici Laura nu traversează cea mai bună formă a lor.

În ce o privește, Siegemund (fostă jucătoare de top 30 WTA, locul 182 zilele astea) încă încearcă să-și revină după cele aproape șase luni de absență din a doua parte a anului trecut – când a fost nevoită să se opereze la genunchi. Ea s-a întors în circuit în luna februarie, a câștigat și două ITF-uri micuțe în vară, dar rezultatele mai notabile au venit la dublu, cu titlurile de la Lyon și Miami, alături de Zvonareva.

Dincolo, Sorana (locul 37 WTA) caută să revină la jocul ei din prima partea a anului, când a făcut un excelent tur 4 la Australian Open, dar și semifinale la Lyon și Istanbul, în primăvară. De atunci, ea a mai arătat foarte bine doar la Birmingham, pe iarbă, unde a fost foarte aproape să joace finala (dar a pierdut în tiebreak-ul setului decisiv semifinala cu Shuai Zhang).

În rest, Sori a avut opt-nouă turnee în care a fost oprită ba în primul, ba în al doilea tur. Au mai fost victorii bune pentru ea, ca cea cu Bencic de la Cincinnati, însă ceva i-a lipsit.

Și a început să-i lipsească brusc (după ce a ratat o bună șansă de break pentru 3-1) și spre jumătatea setului al doilea.

Fără să facă lucruri deosebite, Siegemund a reușit ea break-ul, s-a distanțat apoi la 4-2, înainte ca Sorana să-și recapete echilibrul fin de care jocul ei agresiv are nevoie.

După patru game-uri consecutive, game-uri în care n-a mai dat aproape nimic pe gratis, Sorana a știut să închidă meciul la timp.

Sorana se alătură în turul 2 Gabrielei Ruse, care a câștigat luni noapte contra Dariei Saville.

Sori va avea o misiune grea mai departe: va juca cu Belinda Bencic, o reîntâlnire rapidă după victoria reușită de româncă înainte de USO, la Cincinnati.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi