Tenisul a sosit în Australia. Nouă românce și restul sportivilor de top și-au început carantina înainte de primul Slam al anului

Radu Marina | 15 ianuarie 2021

Mihaela Buzărnescu va fi prezentă în Australia, cu șanse mari de a intra pe tabloul principal la Australian Open, acolo unde am putea ajunge astfel la șase reprezentante. Simona Halep a ajuns la Adelaide, iar lumea tenisului și-a început carantina

-Aduși cu mai multe curse charter în Australia, sportivii și-au început perioadele de autoizolare de 14 zile

-Mihaela Buzărnescu speră să intre pe tabloul de simplu ca lucky-loser

-Simona Halep și Irina Begu își fac carantina la Adelaide, celelalte șapte românce își petrec cele 14 zile obligatorii de autoizolare la Melbourne

-Din cauza unui test pozitiv, Andy Murray are șanse extrem de mici să mai prindă AO

-Deși vor fi supuși unora dintre cele mai drastice măsuri de carantină din lume, jucătorii prezenți deja în Australia își arată, pe rețelele sociale, suportul pentru eforturile uriașe ale organizatorilor de a organiza Australian Open în siguranță.


Învinsă în ultimul tur de calificări la Australian Open, Mihaela Buzărnescu va fi totuși prezentă în Australia. Ea are foarte mari șanse să intre pe tabloul principal ca lucky loser (LL) și, de asemenea, va lua parte și la turneele WTA organizate la Melbourne înainte de AO. ,,Voi pleca în Australia deoarece am șanse pentru lucky loser și voi putea să joc și celelalte două turnee cu această ocazie. Îmi doresc din suflet să acumulez cât mai multe meciuri în competiție”, a spus Miki pe pagina ei de Instagram.

După încheierea calificărilor, s-a creat un grup de șapte jucătoare care ar putea intra ca lucky loser (LL) pe tabloul principal de la Melbourne; e vorba de jucătoarele care au fost eliminate în ultimul tur de calificări, ținându-se seama de clasamentul lor. Și în cazul băieților s-a procedat în același mod.  

În acest grup se află și Mihaela Buzărnescu (137 WTA), alături de Ysaline Bonaventure (122), Margarita Gasparyan (125), Anna Karolina Schmiedlova (135), Lesia Tsurenko (145), Kamilla Rakihimova (155) și Raina Ankita (180).

Trei jucătoare din acest grup au intrat deja ca LL pe tabloul principal: Bonaventure a înlocuit-o pe Amanda Anisimova, Schmiedlova i-a luat locul lui Madison Keys, depistată pozitiv la coronavirus chiar înainte de plecarea către Australia, iar Margarita Gasparyan a înlocuit-o pe Magda Linette, care s-a retras din cauza unei accidentări. 

Astfel, șansele ca Mihaela să prindă un loc pe tabloul principal în calitate de lucky loser sunt foarte mari, în contextul actual al Australian Open. Mai ales că, important de amintit, Dayana Yastremska (suspendată pentru dopaj), încă nu a fost retrasă și a făcut deplasarea în Australia. 

Despre acest caz, Federația Internațională (ITF) a declarat că nu s-a schimbat nimic de la ultimul anunț: Yastremska este suspendată provizoriu, dar are în continuare dreptul de a solicita ridicarea suspendării provizorii. Dacă ea va face acest lucru, iar solicitarea are succes, atunci va fi eligibilă să joace, cu efect imediat. Singurul mod prin care suspendarea să fie ridicată ar fi, conform WADA, ca sportivul să demonstreze că încălcarea s-a produs din cauza unui produs contaminat – ceea ce și Yastremska a susținut imediat după anunțul suspendării. Doar că data pentru audiere încă nu a fost stabilită, iar asta înseamnă că Yastremska are voie să joace tenis cel puțin până la stabilirea datei – ceea ce ar putea explica prezența ei în Australia. 

Ce jucătoare din România vor juca la Australian Open

Dacă sorții vor fi favorabili cu Mihaela, asta va duce numărul de românce prezente pe tabloul principal la șase. Le avem deja la simplu pe Simona Halep (2 WTA), Patricia Țig (57), Sorana Cîrstea (71), Irina Begu (78) și Ana Bogdan (92)

Alte trei românce sunt înscrise exclusiv la dublu. În această probă, echipele prezente pe tabloul principal sunt: Monica Niculescu/Patricia Țig, Irina Begu/Nadia Podoroska, Andreea Mitu/Raluca Olaru, Ana Bogdan/Rebecca Peterson

Toate jucătoarele din România au ajuns deja în Australia. Simona și Irina își vor petrece carantina la Adelaide, iar restul, la Melbourne. Începând de azi, toți jucătorii vor intra, oficial, în carantină; vor fi testați zilnic, vor putea ieși cinci ore pe zi pentru a se antrena și totul se va desfășura cu respectarea unor reguli stricte. 

După încheierea carantinei (29-30 ianuarie), Novak Djokovic, Rafael, Nadal, Dominic Thiem, Simona Halep, Naomi Osaka și Serena Williams vor evolua într-un turneu demonstrativ la Adelaide.

Toți sportivii care urmează să participe la Australian Open au ajuns deja în Australia. Și, chiar dacă vor fi supuși unora dintre cele mai drastice măsuri de carantină din lume, mulți dintre ei s-au arătat impresionați de efortul masiv depus de organizatori pentru ca turneul să se desfășoare în condiții cât mai aproape de normalitate.

https://twitter.com/atptour/status/1349823181066911744?s=20
https://twitter.com/ElinaSvitolina/status/1349851710156656642?s=20


În vreme ce băieții vor juca la ATP Cup, fetele au două turnee pregătite pentru ele, ca încălzire pentru AO. Începând cu 31 ianuarie, vor avea loc două turnee WTA 500 care se vor desfășura simultan la Melbourne Park și la vor evolua aproximativ toate jucătoarele din top 50. 

Turneele sunt denumite Gippsland Trophy și Yarra Valley Classic. Vor fi tablouri de 64 de jucătoare (32 la dublu) iar repartizarea se va face astfel: jucătoarele din top 32 vor fi împărțite în două grupuri, câte 16 pentru fiecare dintre cele două turnee, urmând ca restul de jucătoare să fie trase la sorți. Turneele se vor disputa cu public, cel mai probabil până la 75% din capacitate. 

În ce o privește pe Simona Halep, ea și-a confirmat între timp și lista de turnee la care va evolua în primele trei luni ale sezonului.


Andy Murray e testat pozitiv pentru coronavirus, dar încă speră că va putea fi prezent în Australia 

După toate ghinioanele din ultimii ani și eforturile pe care le-a făcut pentru a se putea întoarce la Australian Open, Andy Murray a primit ieri vestea că are virusul, ceea ce îi periclitează masiv șansele de a mai prinde turneul de la Melbourne. El se află în izolare și nu are simptome, și a spus că încă speră că va putea ajunge la timp în Australia. Echipa lui se află în discuții cu organizatorii turneului pentru a stabili dacă este posibil pentru el să ajungă la Antipozi mai târziu decât era planificat inițial. 

Pe de altă parte însă, coordonatorul departamentului de sănătate din Australia a declarat că nu se vor face niciun fel de concesii pentru Murray, de cinci ori finalist la Australian Open. ,, În ceea ce îl privește pe dl. Murray, am fost clari de la început că oricine e testat pozitiv nu va face parte din programul celor care vin în Melbourne. Domnul Murray și celelalte 1.240 de persoane care fac parte din program trebuie să demonstreze că, dacă vin la Melbourne, au un test negativ. Deci, în cazul în care domnul Murray va sosi, și nu am niciun indiciu că va ajunge, va fi supus acelorași reguli riguroase ca toți ceilalți”, a declarat Martin Foley, ministrul sănătății din Australia. 

Singura excepție făcută de Tennis Australia a fost în cazul lui Tennys Sandgren. Sandgren a fost testat pozitiv înainte de plecarea în Australia, dar el mai fusese testat pozitiv în urmă cu ceva timp, astfel că a fost posibilă acceptarea lui și i-a fost permis să plece către Australia. Regula testului și interdicția de a zbura către Australia în cazul în care e pozitiv se aplică doar pentru cei care sunt testați pozitiv pentru prima dată. 

Un alt jucător din circuitul ATP cu test pozitiv este Alejandro Davidovich Fokina, numărul 53 mondial. 

Susține jurnalismul 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ ca să susții 30-0 și proiectele noastre și ai acces la conținut exclusiv, dedicat abonaților, plus alte surprize.

Toate încasările sunt investite în menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0. Folosește AZI voucherul TREIZECIZERO9 pentru o reducere de 39 la sută.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!




Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi