Fast
Sorana se retrage de la Abu Dhabi

Abu Dhabi | Primul meci al unei românce pe un tablou principal în noul sezon se amână

Treizecizero | 7 ianuarie 2021

Sori se retrage de la Abu Dhabi

Sorana Cîrstea a trebuit să se retragă în ziua debutului la Abu Dhabi; jucătoarea din România urma să joace azi cu favorita 3, Karolina Pliskova, în primul turneu al anului, însă Sorana s-a văzut nevoită să se retragă din cauza unor probleme la abdomen. Sorana a mai avut probleme la abdomen în trecut, cel mai recent episod fiind la Roland Garros 2019, când a jucat cu dureri.

În locul ei, pe tabloul principal a intrat grecoaica de 27 de ani Despina Papamichail, aflată la debutul pe un tablou principal WTA; Pliskova s-a impus în două seturi, 6-2, 7-6, în ceea ce a fost primul ei meci cu noul antrenor, Sascha Bajin.

Pliskova are o tradiție excelentă când vine vorba de turneele din prima săptămână a unui sezon; în ultimii ani, ea a câștigat de trei ori un turneu în startul sezonului.

Ziua a doua de la Abu Dhabi, turneu WTA 500 de 64 de poziții pe tablou improvizat în ultima clipă de circuitul feminin (cel care susține și fondul de premii), a fost una prielnică pentru favorite. Elina Svitolina a reușit să câștige contra Jessicăi Pegula (6-4, 6-3), Garbine Muguruza a trecut de Kristina Mladenovic (6-2, 6-4), iar Sofia Kenin a eliminat-o pe chinezoaica Zhaoxuan Yang (7-6, 6-2). Au mai câștigat Rybakina (6-1, 6-3 cu Stefanini), Sabalenka (7-6, 6-2 cu Hercog) sau Muchova (6-4, 6-1 cu Kovinic). Singurul rezultat relativ neașteptat a fost eliminarea suferită de Jennifer Brady în fața Tamarei Zidansek (0-6, 6-3, 6-4).

Sorana era singura româncă de pe tabloul principal; în calificări a mai fost prezentă Irina Fetecău, care a trecut de primul tur, dar a pierdut cu Lucrezia Stefanini (1-6, 6-2, 7-6), într-un duel în care a avut trei mingi de meci consecutive la 5-4 în setul decisiv. Ar fi fost o realizare importantă pentru Irina (24 de ani) – o primă prezență pe tabloul unui turneu atât de puternic.

Yastremska, suspendată provizoriu

Ucraineanca Dayana Yastremska (20 de ani, locul 29 WTA) a fost suspendată provizoriu pentru o violare a regulamentului antidoping, după ce unul dintre testele efectuate de ea în afara sezonului a relevat prezența unui metabolit de mesterolon, un medicament cu steroizi anabolizanți, folosit în special în tratamentul nivelurilor scăzute de testosteron.

Sancţiunea dictată de ITF a intrat în vigoare de azi, iar jucătoarea, care s-a declarat nevinovată într-un comunicat, are dreptul să facă apel.

Yastremska are trei titluri WTA în cont; ea și-a încheiat sezonul la început de noiembrie, la Linz, unde spune că a fost supusă unui test antidoping de competiție, rezultatul fiind negativ.

David Ferrer a renunțat la colaborarea cu Alexander Zverev

Spaniolul David Ferrer a decis să nu continue colaborarea cu Sascha Zverev pentru sezonul 2021. „Nu s-a întâmplat nimic. Totul e în regulă între noi. Aveam de luat o decizie și i-am spus lui Sascha că prefer să nu mergem mai departe. Apreciez oportunitatea avută și ne-a mers bine, dar acum nu e momentul potrivit pentru a continua”, a fost citat Ferrer de pundodebreak.com.

Zverev a mai avut parteneriate de scurtă durată cu alți antrenori de top, precum Juan Carlos Ferrero sau Ivan Lendl, iar cei doi au decis, de asemenea, să le întrerupă unilateral. În acele cazuri, Ferrero și Lendl s-au plâns însă de diferențele de viziune și de atitudinea lui Zverev.

Germanul a avut o vară profitabilă alături de Ferrer, cu care a început să lucreze de la reluarea sezonului 2020. A ajuns în finala US Open și a câștigat alte două titluri. Off-court, Zverev a fost acuzat de abuz fizic și emoțional de către fosta lui prietenă, și a reușit să se rupă de o situație contractuală complicată cu fostul său agent.

Foto: Jimmie48Photography

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ până pe 8 ianuarie ca să beneficiezi de oferta bonus a începutului de an: 3 perechi de șosete colorate 30-0 cadou care să-ți coloreze ziua.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros