Sorana Cîrstea este eliminată, Simona continuă și la dublu, Osaka începe asaltul pentru locul 1

Treizecizero | 27 martie 2021

După atâtea bătălii crunte în care s-au făcut una pe alta să sufere de-a lungul anilor, imaginea cu Simona Halep și Angelique Kerber făcând echipă a fost specială.

Sorana Cîrstea pierde cu Kontaveit într-un meci bun

Anett Kontaveit rămâne un match-up dificil pentru Sorana Cîrstea. Pentru a doua oară în trei săptămâni și a patra oară în tot atâtea meciuri, estona s-a dovedit mai bună: Kontaveit a câștigat 6-3, 4-6, 6-3, într-un meci din turul al doilea la Miami.

Sorana a fost mai aproape, de data asta, câștigând pentru prima oară un set cu Kontaveit în acele patru întâlniri menționate. Românca a intrat foarte bine în setul secund, a avut pasaje solide de joc și, de data asta, a fost foarte eficientă în conversia șanselor de break (4 din 5 în meci). Una peste alta, a părut capabilă să scoată mai mult din acest meci. Însă a costat-o căderea de nivel din startul setului decisiv, explicabilă poate și prin consumul mental pe care l-a presupus faptul că a trebuit să vină mereu din urmă în acest meci. Kontaveit a câștigat repede patru game-uri la rând, și cu toate că Sorana a răspuns cu un comeback care a făcut iar lucrurile interesante, legând și ea o serie de trei game-uri, Anett nu e tocmai o jucătoare care să nu știe cum să gestioneze un final de meci, mai ales atunci când se simte în largul ei. La 4-3, estona a jucat un game de serviciu răbdător, intuind că un hold acolo e tot ce mai are nevoie pentru a stinge focul, iar tenisul ei controlat din acele minute s-a dovedit o tactică câștigătoare.

După un început de an promițător, urmat de aceste turnee în care Kontaveit a oprit-o în două rânduri, Sorana Cîrstea se poate uita cu suficientă încredere către sezonul de zgură, care îi va oferi destule ocazii pentru un rezultat mai bun.

https://twitter.com/WTARomania/status/1375606890374307847?s=20

Simona Halep continuă și la dublu

În ciuda problemelor la umăr pe care le-a resimțit în debutul pe tabloul de simplu, Simona Halep n-a lipsit de la apariția în premieră într-o echipă de dublu alături de Angelique Kerber. O rară asociere de campioane de Grand Slam la simplu, care au avut de înfruntat o pereche la rându-i câștigătoare de turnee de Grand Slam. Mertens și Sabalenka sunt cel mai probabil cea mai bună pereche din lume acum, au multe meciuri împreună, și sunt favorite 1 pe tabloul de la Miami. Cu atât mai relevant e rezultatul reușit de Simona și Angie, care au câștigat în două seturi, 7-5, 7-5.

Dincolo de victorie, a fost foarte plăcut să le vedem pe Simona și pe Angie jucând împreună. După atâtea bătălii crunte în care s-au făcut una pe alta să sufere de-a lungul anilor, imaginea cu ele făcând echipă a fost specială – dovadă și numărul mare de reacții pe care le-a stârnit în social media.

Ambele vor avea, cu siguranță, așteptări și motivații mai mari la simplu, dar de văzut ce vor obține din următorul meci, contra Ostapenko/L.Kichenok.

Celelalte perechi cu jucătoare din România au fost însă eliminate, în meciuri ce se anunțau dificile. Monica Niculescu și Ana Blinkova au fost învinse de Mattek-Sands / Swiatek, iar Raluca Orau și Nadia Kichenok au pierdut cu Gauff / McNally, ambele eșecuri în două seturi.

https://twitter.com/WTA/status/1375554913523003394?s=20

Osaka și-a reluat seria de victorii, vizează locul 1

La prima ei apariție pe teren după titlul de la Australian Open, Naomi Osaka a făcut suficient cât să câștige, într-o evoluție poate mai puțin impunătoare față de startul sezonului, dar solidă: 7-6, 6-4 cu Ajla Tomljanovic, cu 33 de lovituri direct câștigătoare. Osaka n-are un istoric ieșit din comun la Miami și va fi interesant cât va putea continua să câștige (seria ei de victorii a ajuns la 22). Mai ales că, în virtutea recentelor ajustări de ranking anunțate de WTA, ea are acumo șansă la a trece pe primul loc chiar aici, la Miami (cu o finală, sau cu titlu în caz că Barty ajunge în semifinale). Mai ales pe un tablou care se profilează din cale afară de tare, evidențiind concurența puternică la vârf despre care vorbeam la început de turneu.

Mai toate numele grele au câștigat în startul turneului, incluzând aici setul de campioane de Grand Slam recente, Barty – Osaka – Halep – Andreescu – Kenin – Swiatek, dar și Garbine Muguruza, una dintre jucătoarele în mare formă la acest moment. Canadianca, în particular, pare destul de pregătită să-și reia locul în elită, după o victorie încurajatoare cu Martincova, cu destule sclipiri ale tenisului care a făcut-o câștigătoare de Grand Slam.

Tabloul turului al treilea este elocvent:

Barty (1) – Ostapenko, Kerber (24) – Azarenka (14), Bencic (11) – Vondrousova, Kudermetova (32) – Sabalenka (7), Simona Halep (3) – Sevastova, Konjuh – Swiatek (15), Kvitova (9) – Konta (17), Alexandrova (30) – Svitolina (5), Andreescu (8) – Anisimova (28), Kalinskaya – Muguruza (12), Sorribes – Rybakina (21), Jabeur (27) – Kenin (4), Pliskova (6) – Pegula (29), Sakkari (23) – Samsonova, Mertens (16) – Kontaveit (22), Stojanovic – Osaka (2).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi