Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Miami readuce în prim-plan concurența la vârf din circuitul WTA, în toată splendoarea ei | Teme de discuție despre turneul din Florida 

Simona Halep se reîntoarce în circuit, Naomi Osaka și Ash Barty i se alătură. Pe un tablou feminin foarte, foarte puternic, sunt prezente toate câștigătoarele de Grand Slam din ultimii doi ani. În schimb, turneul masculin e fără multe nume mari la start. (Foto: Jimmie48Photography)

Radu Marina 23 martie 2021

De când s-a mutat din Key Biscayne, locația sa tradițională, pe stadionul Hard Rock, devenind astfel primul turneu important care-și schimbă locul de desfășurare în această eră, Miami Open abia dacă a avut o șansă să prindă ceva viteză. Prima ediție a fost una de acomodare cu noul loc, iar a doua a trebuit să fie anulată. Revenit acum în calendar în condiții de restricții, cu un stadion central cu doar 5.000 de locuri pentru ediția din acest an, Miami suferă un adevărat exod în turneul masculin, însă beneficiază de un tablou ghiftuit în turneul fetelor, unde practic fiecare tur oferă ceva interesant, iar potențialele rivalități de la vârf sunt tot mai numeroase.

Miami e și o oportunitate pentru ca sezonul să capete noi dimensiuni. Cuvântul de ordine din ultimele 12 luni este fragmentarea, adică pauze lungi între vârfurile de interes. Această senzație va mai rămâne, probabil, până în timpul sezonului de zgură, când vom trăi, în sfârșit, într-un ritm ceva mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți.

Primul turneu al Simonei după Melbourne

După aproape o lună de pauză, Simona Halep se reîntoarce pe teren pentru prima

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?