Sorana Cîrstea este eliminată de Beatriz Haddad Maia în turul al treilea la Wimbledon

Treizecizero | 8 iulie 2023

Un meci cu Haddad Maia ar fi fost dificil în orice conjunctură, dar pentru Sorana a devenit și mai greu în contextul în care românca a ajunst în turul al treilea după un efort mare, fizic și mental, depus în meciul cu Ostapenko.

CONCURS

Comandă orice produs 30-0 în timpul primei săptămâni de Wimbledon și poți câștiga cel mai dorit prosop oficial de turneu din lume, prosopul Wimbledon! Premiul va fi acordat prin tragere la sorți, la care vor participa toate comenzile (de minimum 50 de lei) plasate până duminică, 9 iunie, inclusiv, în shop-ul 30-0 (aici)

În plus, până duminică, 9 iunie, beneficiezi și de un discount de 40 la sută la orice comandă, reducere disponibilă dacă folosești codul de voucher STRAWBERRYTENNIS atunci când plasezi comanda.

Sorana Cîrstea a pierdut în fața favoritei 13, Beatriz Haddad Maia, 6-2, 6-2, în turul al treilea la Wimbledon, într-un meci de o oră și jumătate.

Este a cincea oară când Sorana se oprește în această fază la Wimbledon; ea încerca să se califice în premieră în optimi, dar a fost depășită de o jucătoare în mare formă azi, pe care Sorana o învinse de patru ori din cinci întâlniri anterioare.

Haddad Maia elimină a doua româncă în tot atâtea tururi, după ce o învinsese în trei seturi pe Jaqueline Cristian în turul anterior.

Un meci cu Haddad Maia ar fi fost dificil în orice conjunctură, dar pentru Sorana a devenit și mai greu în contextul în care românca a ajunst în turul al treilea după un efort mare, fizic și mental, depus în meciul cu Ostapenko (dar și în cel cu Maria, din primul tur).

Nu de puține ori vedem în tenis cum un jucător sau o jucătoare reușește să depășească în cele din urmă un obstacol greu, după mai multe încercări nereușite, dar apoi clachează prompt în următorul tur, nereușind să mai aducă aceeași intensitate într-un timp foarte scurt.

Pentru Sorana, meciul cu Ostapenko a fost un astfel de exemplu; Ostapenko a necesitat mult efort, mult consum pentru a fi depășită și învinsă în premieră. Meciul a fost foarte greu, solicitant, și să nu uităm că Sorana a fost la două puncte de înfrângere. Efortul depus acolo a lăsat-o pe româncă fără multe rezerve, o situație deloc ideală atunci când trebuie să te bați mai apoi în turul următor cu a 13-a jucătoare a lumii, care mai are și un joc ce se pliază excelent pe iarbă.

Iar asta s-a văzut în momentele cheie ale duelului de azi; deși scorul arată destul de drastic, meciul a început cu câteva game-uri foarte lungi, foarte strânse. Trecuse mai bine de un sfert de ceas pentru primele două game-uri, lucru ce ne-a amintit de duelul celor două de la Dubai, din acest an, un thriller de trei ore și jumătate câștigat de Sorana. Iar primul set a durat aproape o oră.

Ca atare, n-a fost tocmai o plimbare în parc pentru braziliancă, Beatriz merită creditată pentru evoluția la un nivel foarte ridicat de azi, cu care i-a închis orice ușă româncei. Poate că Sorana ar fi putut intra, treptat, în meci; se vede asta constant în tenis, după un prim set greu, eventual te încălzești și apuci să-ți faci loc în al doilea, să-ți dai o șansă să relansezi meciul. Dar Haddad Maia a câștigat constant punctele importante, răspunzând implacabil la tot ce a încercat Sorana, atât din defensivă, cât și în atac, și, într-un final, descurajând-o pe aceasta.

Lipsa de prospețime la Sorana s-a văzut la micile detalii; câțiva centimetri aici sau dincolo, cum chiar ea a arătat către echipa ei, exasperată că încă o minge trimisă lângă linie a aterizat un pic afară. Ea a adunat în total 30 de erori neforțate, cuplate cu 22 de lovituri direct câștigătoare. Aproape tot atâtea câte a făcut și Haddad Maia (23), dar brazilianca a făcut 11 erori neforțate și a fost aproape intangibilă pe primul serviciu, lucru care nu se poate spune despre Sorana.

O optime de finală la Wimbledon rămâne un deziderat neatins pentru Sorana – ea se oprește a cincea oară în acest tur III -, dar nu e întotdeauna despre ce vrem noi, ci despre cum se mai și nimerește, ce-ți mai dă și tabloul. La ediția din acest an, Soranei i s-a dat un traseu greu, pe care l-a gestionat pe cât de bine s-a putut, până când a dat peste o adversară mai bună, mai proaspătă și mai lucidă în ziua meciului.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi