Simona: „Știu că pentru voi e un pic de șoc când sunt eliminate jucătoarele din Top 10, dar așa e viața și noi nu putem fi la 100 la 100 în fiecare zi”

Adrian Țoca | 25 ianuarie 2020

Simona a fost mulțumită de jocul ei din victoria cu Putintseva, punând accent, la conferință, pe faptul că a avut temele pregătite. A mai vorbit despre duelul cu Mertens, despre surprizele masive din turneu și dacă s-a gândit că i s-ar putea întâmpla și ei o surpriză neplăcută.

Corespondență din Melbourne

Simona a fost mulțumită de jocul ei din victoria cu Putintseva, punând accent, la conferință, pe faptul că a avut temele pregătite. A mai vorbit despre duelul cu Mertens, despre surprizele masive din turneu și dacă s-a gândit că i s-ar putea întâmpla și ei o surpriză neplăcută.

Dar și (în partea a doua a articolului) dacă s-a gândit (în contextul retragerii lui Wozniacki de ieri) cum ar proceda ea la retragere, ce s-a schimbat în felul în care vede acum evoluțiile ei în Slamuri și cum evaluează diversitatea de personaje din WTA.

Despre meciul cu Putintseva

– „Mă așteptam la felul în care a curs jocul. Am vorbit destul de mult cu echipa, și mi-au spus ce face bine și ce face mai puțin bine. Am încercat să joc ceea ce trebuie și cred că am făcut-o foarte bine azi. N-a greșit atât pe cât mă așteptam și dreapta ei a fost mai solidă decât credeam. Dar scurtele au fost incredibile și știam acest lucru, am știut că trebuie să atac returul, ceea ce am făcut de câteva ori, și să fiu solidă pe serviciu, pentru că poate da returul foarte lung și să-mi pună probleme. Cred că a fost un meci bun, am jucat bine și sunt bucuroasă de cum am rezistat în setul doi.” 

– „Am fost pregătită de schimburi lungi, pentru că știam că trebuie să am răbdare cu ea, are dreapta aceea cu topspin care încurcă foarte mult, dar am fost bine pregătită pentru meciul ăsta.” 

Despre Mertens

“Am jucat de câteva ori cu ea, la Paris, la Madrid, la Doha, suficient cât să știu cum joacă și ce ar trebui să fac contra ei.

Nu m-am gândit încă prea mult la meci, e încă devreme. Știu că are un joc bun, preferă să joace repede de pe baseline. Și că luptă până la sfârșit, nu cedează niciodată; știu că am avut set și break avans la Doha. Însă voi fi gata de meci și gata de luptă”.

Despre eliminările neașteptate din turneu

„Ei bine, nu mă concentrez pe alte jucătoare, cum știți deja. Sunt conștientă că la acest nivel orice se poate întâmpla, de aceea uneori sunt stresată, alteori sunt relaxată, deoarece orice se poate întâmpla. E doar un turneu. Și știu că pentru voi poate e un pic de șoc când jucătoarele de Top 10 sunt eliminate, dar așa e viața și noi nu putem fi la 100 la 100 în fiecare zi. Așa că mergem înainte, iar dacă sunt încă în turneu, asta e un lucru bun”.

Dacă s-a gândit că aceste eliminări în lanț sunt ca un domino, iar ea ar putea fi următoarea piesă care cade

“Sper că nu (zâmbind). Nu mă gândesc la asta. Îmi asum responsabilitatea pentru jocul meu și am așteptări pentru mine, dar știu că se poate întâmpla orice, cum am spus. În același timp, sunt pregătită să lupt pentru orice meci”.

Dacă s-a uitat la ceva din ziua nebună de ieri (Serena, Osaka, eliminate, retragerea lui Wozniacki, drama de la meciul lui Federer)

„Nu, nu m-am uitat la meciurile de ieri, m-am plimbat prin oraș să mă relaxez. Când nu sunt aici, nu mă uit la tenis atât de mult. Televizorul e acolo, dar nu sunt atentă. Însă am auzit că Federer a avut un meci foarte bun și că Millman a fost excelent. Felicitări lor.” 

Ce simte că merge acum la jocul ei

„Mi-am îmbunătățit serviciul. Returul arată destul de bine. Merg la fileu. Am inclus câteva scurte în jocul meu, ceea ce e un pas mare. Sunt mulțumită cu jocul meu.”

Toți cititorii care se abonează la 30-0+ sau își prelungesc abonamentul până pe 31 ianuarie intră în cursa pentru o excursie de 3 zile, pentru 2 persoane, la Roland Garros 2020! 

Alte premii: un prosop oficial Australian Open și 10 vouchere x 100 lei în 30-0 Shop. Detalii pe larg, AICI.


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi