Simona, la Praga: „Mi-a fost dor de competiție. Abia aștept să simt acele emoții din timpul meciului”

Treizecizero | 9 august 2020

Simona spune că se simte în siguranță în Praga și că va decide în ce privește US Open după ce va încheia turneul din capitala Cehiei, primul al ei după o pauză de cinci luni.

Simona spune că se simte în siguranță în Praga și că va decide în ce privește US Open după ce va încheia turneul din capitala Cehiei, primul al ei după o pauză de cinci luni.

CÂȘTIGĂ tricouri oficiale de joc din colecția Roland Garros și alte premii-surpriză. AICI!

Înainte de startul la Praga, acolo unde o va întâlni pe Polona Hercog în primul tur, Simona Halep spune că e pregătită de restart, iar obiectivul ei în Cehia e să adune victorii.

“Într-un fel, a fost o pauză bună, dar a fost dificil. M-am pregătit din greu în ultimele 6-7 săptămâni. Mă simt pregătită să încep, dar știu că îmi va fi dificil la început, pentru primele meciuri, pentru că nu am mai jucat un meci oficial din februarie. Sunt un pic stresată, dar lucrurile sunt sub control aici, așa că mă simt în siguranță”, a spus Simona, în conferința de presă de dinaintea startului turneului.

Simona știe că are nevoie de răbdare, după o pauză atât de lungă.

“Obiectivul principal e să câștig meciuri. Știu că e greu, pentru că ritmul nu este încă acolo, dar cu răbdare știu că pot reveni la nivelul meu cel mai înalt. Nu e nicio presiune, pentru că nu știu exact la ce să mă aștept acum. Nu știu ce nivel am acum, voi vedea după primul meci. La antrenamente mă simt bine, dar cum am zis mereu, la meciuri oficiale e cu totul altceva. 

„Dar sunt bucuroasă să revin, sunt bucuroasă că sunt sănătoasă și pregătită pentru a începe turneul. E un pic ciudat, după atâtea săptămâni, să fiu din nou în turneu. E dificil să revii după o perioadă atât de lungă, trebuie să fii atent la corpul tău, la tot, de fapt. Însă mă simt pregătită și abia aștept să simt din nou acele emoții din timpul meciului”, spune Simona, adăugând că în această perioadă i-au lipsit cel mai mult „competiția, emoțiile, circuitul, oamenii.”

În ce privește prezența la US Open, Simona spune că va lua o hotărâre după Praga. “Nu am luat încă decizia finală pentru US Open, voi vedea cum mă simt după ce termin turneul aici și voi decide atunci ceea ce voi face. Condițiile sunt dificile, așa că nu știu încă sută la sută ceea ce o să fac”.

Care sunt factorii care au un impact asupra deciziei? „Totul”, spune Simona. Și zborul, și condițiile turneului, dar și ideea de a se baza pe responsabilitatea altora. „E complicat pentru mine mental, nu vreau să mă pun într-un astfel de stres, dar încă nu am decis definitiv, cum spuneam. Dar condițiile sunt grele pentru mine, în clipa asta.”

De altfel, retragerea ei de ultim moment de la Palermo a venit tot ca urmare a nesiguranței pe care a resimțit-o. Simona știa că a avut permisiune să nu intre în carantină, dar creșterea numărului de cazuri din România a făcut-o să stea acasă.

“Ori de câte ori nu sunt pregătită mental, nu mă duc”, a conchis ea, adăugând că, la urma urmelor, orice decizie finală îi aparține, indiferent de recomandări sau de context.  

„Nu știi niciodată ce fac alții de fapt, pentru că și invers e valabil, dar eu respect mereu regulile, așa cum le-am respectat și la mine în țară. Sănătatea e cel mai important lucru pentru mine, fac ceea ce mi se spune. Cred că toată lumea trebuie să fie foarte responsabilă, și trebuie să ne gândim cu toții la sănătatea celorlalți, pentru că suntem cu toții în aceeași găleată și trebuie să ne protejăm unii pe alții”, a adăugat Simona, întrebată dacă și comportamentul altor sportivi e un factor de care ține cont.

Simona va juca la Praga și la dublu, alături de Barbora Strycova, și a admis, cum spunea și la Players’ Lounge cu Raluca Olaru, că o stresează gândul de a împărți terenul la dublu: “Joc cu o campioană de Wimbledon la dublu, așa că sunt stresată pe tema asta. Dar cu siguranță ne vom distra, iar ea va înțelege dacă voi rata mingi ușoare la fileu.”

Într-un interviu pentru WTA Insider, Barbora a avut cuvinte frumoase despre Simona: „Mi-am dorit mereu să joc cu ea, am mult respect pentru Simona. E o campioană extraordinară. E cu adevărat un privilegiu să joc cu ea aici”.

Cât despre restartul circuitului, Simona crede că ar putea fi mai multe surprize în perioada următoare, pentru că celor tineri le-ar fi ușor să treacă peste, dar în același timp și jucătorii experimentați știu cum să gestioneze o situație ca aceasta, pentru că știu care e nivelul lor maxim.

Foto: Prague Open


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi