Simona Halep: „Mă simt mai bine de la o zi la alta. Am stat mai puțin pe teren decât acum doi ani, dar jocul meu e mai bun”. Despre victoria categorică cu Kontaveit și despre semifinale

Adrian Țoca | 29 ianuarie 2020

„E diferență mare între turneul acesta și cel de acum doi ani, chiar opusul, pot să spun. Am petrecut mult mai puțin timp pe teren anul acesta, dar jocul meu arată mult mai bine acum decât acum doi ani. Am altfel de încredere, altfel de pregătire și mă simt stăpână pe mine când intru pe teren.”

Corespondență din Melbourne

ULTIMELE ZILE! Toți cititorii care se abonează sau își prelungesc abonamentul la 30-0+ până pe 31 ianuarie intră în cursa pentru o excursie de 3 zile, pentru 2 persoane, la Roland Garros 2020! 

Alte premii: un prosop oficial Australian Open și 10 vouchere x 100 lei în 30-0 Shop. Detalii pe larg, AICI.

Simona a fost asaltată cu întrebări (prima parte, aici) după victoria categorică obținută cu Anett Kontaveit, care a atras chiar și comparații cu nivelul atins la Wimbledon, anul trecut, în drumul spre titlu.

„Da, simt că sunt pe acolo”, a spus ea. „Totuși, e diferit. E o suprafață diferită, adversare diferite, nu pot să compar. Dar am azi m-am simțit excelent pe teren și cred că jocul meu a fost grozav. M-am simțit la fel de bine, emoțional și fizic, dar totodată diferit față de Wimbledon”.

Simona explică scorul drastic printr-o combinație simplă: a știut foarte bine ce are de făcut și a fost super concentrată.

„Am știut că ea o să încerce să fie foarte agresivă, așa cum au fost toate adversarele mele aici. Cred că ele se gândesc că ar fi mai bine să termine punctul mai repede, pentru că fizic sunt destul de bine pregătită și, făcând față atât de bine la acest capitol, ele preferă să încerce să termine punctul mai repede. Am simțit asta și am știut că trebuie să o împing cât mai în spate și să dau și un pic mai înalt.”

Simona spune că i-a venit ușor să fie agresivă pe retur, parte și pentru că a servit atât de bine: „Serviciul a fost o parte foarte importantă din jocul meu azi; am servit bine, am fost încrezătoare în serviciu și mi-a fost mai ușor să returnez și să fiu mai agresivă pe retur. A fost un meci foarte bun și sunt foarte bucuroasă.” 

Am întrebat-o dacă ar avea vreo preferință dintre cele două potențiale adversare pentru semifinale, care erau pe finalul meciului la acel moment, ținând cont de istoria pe care o are cu fiecare în parte. “Nuuu-nu, oricare”, a zâmbit Simona. “E alt meci, e semifinală de Grand Slam, o să fie cu totul și cu totul diferit, altă încărcătură emoțională, alt stres. Amândouă lovesc mingea foarte puternic, cred că ar fi aceeași strategie. Va trebui să mă adaptez la ceea ce se va întâmpla.”

„Cred că va fi un meci similar cu oricare dintre ele. Sunt big hitters, le place să lovească puternic și servesc tare amândouă. Dar lucrul principal este să mă concentrez pe mine, așa cum am făcut-o în fiecare meci de aici. Voi vorbi cu echipa despre meci mâine, dar voi fi pregătită. Vreau să mă bucur de moment pentru că sunt fericită să ajung în semifinale fără set pierdut.” 

E vreun motiv special pentru care lucrurile îi merg atât de bine acum, la acest turneu?

„Nu, nu e ceva special pentru care totul funcționează bine. M-am antrenat din greu înainte de a veni aici. Am avut un turneu complicat la Adelaide, dar l-am scuturat, mi-am zis că trebuie să fiu încrezătoare chiar dacă lucrurile n-au mers bine la Adelaide. Pur și simplu, am început să mă simt mai bine de la o zi la alta aici.”

Iar acest „mai bine de la o zi la alta” are consecință un parcurs complet diferit față de precedenta ei semifinală la Melbourne. 

„E diferență mare între turneul acesta și cel de acum doi ani, chiar opusul, pot să spun. Am petrecut mult mai puțin timp pe teren anul acesta, dar jocul meu arată mult mai bine acum decât acum doi ani. Am altfel de încredere, altfel de pregătire și mă simt stăpână pe mine când intru pe teren.” 

Mâine se anunță peste 37 de grade, prima zi cu temperaturi cu adevărat australiene din acest turneu, dar Simona spune că nu o îngrijorează.

„Îmi place căldura, îmi place să joc când e foarte cald. Vom vedea mâine cum va fi. Dar sunt pregătită să înfrunt și vremea. De fapt, chiar ne-a lipsit un pic căldura aici în Australia. Dar cred că e un lucru bun pentru mine.” 

Simona a fost întrebată de un jurnalist australian și cum i se pare parcursul lui Ashleigh Barty, pe cealaltă parte de tablou: „Cred că se îmbunătățește la fiecare capitol. E într-o formă foarte bună acum. Slice-ul ei e impresionant pentru tenisul feminin. Servește bine, chiar dacă nu e foarte înaltă. Cred că e foarte talentată și are încrederea în sine la cote înalte acum.” 

A văzut evadarea spectaculoasă a lui Federer, cu o seară înainte? „Da, nu mă uit eu mult la tenis, dar la el m-am uitat. E incredibil ce a reușit. Felul în care a acceptat ce se întâmplă, că nu e ok din punct de vedere fizic, apoi să lupte pentru fiecare punct. Trebuie să învăț de la el!”, a conchis Simona.

Nu că n-ar ști deja cum să o facă, dovadă turneul de acum doi ani, în două ocazii diferite. Nu că s-ar supăra nimeni dacă va câștiga în restul turneului fără să fie nevoită să salveze mingi de meci.



Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi