Simona Halep: „M-am agitat un pic. Când joacă cu numele mari, fetele sunt mai relaxate”. Despre Putintseva: „E simpatică, vorbim mereu. Știu că luptă mult. O să fie o bătălie”

Adrian Țoca | 23 ianuarie 2020

Simona a explicat perioada din finalul meciului, definind-o drept o scurtă pierdere de atenție.

Pentru turul următor, ea știe că e important să nu se mai întâmple din nou. „Nu contează cu cine voi juca, contează să-mi fac jocul meu. Și să nu îmi mai pierd concentrarea din nou!”

Corespondență din Melbourne | Treizecizero este singura publicație din România prezentă la Australian Open

Simona Halep a vorbit pe îndelete, la conferința de presă de după meciul cu Harriet Dart. Foarte relaxată și cu poftă să dea un context cât mai bun la fiecare întrebare, Simona nu s-a ascuns după deget în ce privește meciul cu Harriet Dart. Când am întrebat-o cu ce rămâne din el, Simona a răspuns:

„Pot să spun că a fost un meci bun; n-a fost cel mai bun din punct de vedere al jocului, dar faptul că am reușit să termin în două seturi este un lucru pozitiv.”

Anterior, îl analizase mai amplu, încercând să explice căderea din setul doi, atunci când Dart a venit de la 5-1 la 5-4.  

„Nu a fost deloc simplu; chiar dacă ea nu lovește foarte puternic, are în schimb unghiuri bune, iar mingea ei nu are multă forță de care să te folosești, așa că a trebuit să muncesc un pic mai mult la unele mingi. Am fost foarte aproape să închid la 5-1, conduceam cu un avans clar, dar apoi nu știu ce s-a întâmplat, am pierdut un pic concentrarea și ea a început să joace foarte liber, nu a mai greșit atât de mult.

Am început eu să schimb niște chestii, am jucat mai scurt, iar ea a început să joace mai bine, cu siguranță. Și m-am agitat un pic. Dar e normal în turul doi la un Grand Slam, presiunea, emoțiile și-au spus cuvântul un pic. Dar sunt bucuroasă că mi-am putut ține serviciul în acel ultim game, a fost important”, a spus Simona.

https://twitter.com/WTARomania/status/1220280030502248448?s=20

Simona a fost elogioasă cu adversara ei, făcându-i și o recomandare. „Da, sigur că poate să fie Top 60, 70, și cred că se poate îmbunătăți și poate ajunge la un nivel mai înalt, pentru că joacă foarte inteligent și are un feeling bun al terenului. Poate să se îmbunătățească curând. Dar serviciul, e important pentru ea să îl îmbunătățească, pentru că e un pic cam prea încet”. 

Citește și partea a doua, discuția Simonei cu Treizecizero

Discuția a mers apoi către particularitățile unor astfel de întâlniri între cineva din Top 10 și o outsideră. S-a dat ca exemplu și victoria recentă a lui Danielle Collins cu Elina Svitolina, un 6-1, 6-1 dur, în condițiile în care Collins era încă, la momentul la care a avut loc discuția, potențiala adversară a Simonei. Jucătoarea a fost întrebată ce e de făcut atunci când o oponentă cu un clasament mai slab prinde o perioadă de joc de transă.

„Trebuie să lupți pentru fiecare minge. Cu siguranță că o jucătoare care nu e Top 10, atunci când joacă cu cineva dintre primele clasate, joacă mai liber. Fetele nu se mai gândesc atât la rezultat, ceea ce le face mai relaxate și pot să joace tenisul lor cel mai bun. Am fost în acea situație și mi s-a întâmplat să gândesc la fel. Trebuie să rămâi concentrată la joc și să nu dai gratis niciun punct. Pentru că poți întoarce fiecare meci dacă ești prezentă.”

Apropo de importanța închiderii meciului în două seturi, Darren Cahill pare să fi apreciat și el foarte mult că întâlnirea cu Dart nu s-a prelungit mai mult decât era necesar.

Probabil că fiecare jurnalist prezent în sală la conferința în limba engleză avea întrebarea asta pregătită: cât s-a strâns din donații după acest meci? Știm, firește: Simona a anunțat că va dona câte 200 de dolari pentru victimile incendiilor din Australia de fiecare dată când va avea o reacție către boxa ei în turneele din această lună.

„De fapt, Darren mi-a spus că îmi face o reducere de 50 la sută din totalul datorat azi, pentru că am putut să câștig în două seturi. Așa că am scăpat ieftin. Dar, nu, cu siguranță că voi dona tot ce trebuie să donez pentru ziua de azi. Și cred că e multicel”, a râs Simona.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1220326255972831232?s=20

Simona a fost apoi întrebată despre fiecare dintre potențialele adversare din turul al treilea.

Despre Collins: „Știu despre Collins că a făcut un turneu foarte bun aici anul trecut și joacă foarte bine în Australia. E o jucătoare foarte solidă, din ce-am văzut, luptă, îi place să fie, are o răutate pozitivă pe teren și o să fie un pic dificil, dar o să fiu pregătită pentru ceea ce trebuie să joc contra ei, o să vorbesc cu antrenorii, nu îmi e teamă, vreau doar să intru pe teren și să-mi fac toată treaba pe care trebuie să o fac.” 

Despre Putintseva? „N-am jucat cu ea, nu? Da, știu că luptă. Luptă mult! Și știu că e foarte gălăgioasă pe teren. Am văzut niște meciuri de-ale ei, dar e o fată foarte drăguță, vorbim tot timpul când ne vedem. Nu vă zic ce vorbim! Lucruri normale, nimic special. Dar e foarte simpatică.” 

Nu, eu n-o să devin și eu mai gălăgioasă. O să fiu cum sunt eu, e suficient. O să fie o luptă mare. Dar o să fiu pregătită.” (Mai multe de la Simona pe subiectul meciului cu Putintseva, aici).

Și apoi, concluzia: „Nu contează cu cine voi juca, contează să-mi fac jocul meu. Și să nu îmi mai pierd concentrarea din nou!” 

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1220281330614906886?s=20

Toți cititorii care se abonează la 30-0+ sau își prelungesc abonamentul până pe 31 ianuarie intră în cursa pentru o excursie de 3 zile, pentru 2 persoane, la Roland Garros 2020! 

Alte premii: un prosop oficial Australian Open și 10 vouchere x 100 lei în 30-0 Shop. Detalii pe larg, AICI.



Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi