Simona Halep joacă extraordinar, o bate pe Svitolina, se califică în finala Wimbledon!

Treizecizero | 11 iulie 2019

Simona Halep a devenit prima jucătoare din România care se califică în finala de la Wimbledon, după 6-1, 6-3 în o oră și 12 minute cu Elina Svitolina.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep a devenit prima jucătoare din România care se califică în finala de la Wimbledon, după 6-1, 6-3 în o oră și 12 minute cu Elina Svitolina.

Într-un meci cu o încărcătură specială, Simona Halep a fost jucătoarea mai bună, mai agresivă și, cel mai important, mai matură. Jucând cu o combinație perfectă de răbdare și agresivitate, Simona Halep a dominat de la început și până la sfârșit semifinala cu Elina Svitolina, calificându-se în prima ei finală de Wimbledon.

Simona a încheiat meciul cu 26 de lovituri direct câștigătoare; dintre acestea, 4 au venit din scurte, iar 11 cu forehandul.

Analiza completă a meciului este AICI.

Este a cincea finală de Grand Slam a carierei Simonei, după cele de la Roland Garros (2014, 2017, 2018) și Australian Open (2018).

https://twitter.com/Wimbledon/status/1149308816003096576?s=20

Simo o va întâlni în finala de sâmbătă pe Serena Williams, care nu i-a lăsat decât trei game-uri Barborei Strycova, în cea de-a doua semifinală. Va fi a 10-a întâlnire între Simona și Serena și prima lor finală de Grand Slam.

„E un sentiment incredibil și sunt cu adevărat bucuroasă, dar și emoționată! E unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea, așa că încerc să mă bucur cât pot de mult și să fiu fericită că am făcut finala”, a declarat Simona, la BBC.

„Nu a fost deloc așa ușor precum o arată scorul, deoarece fiecare game a fost foarte lung și strâns. Am luptat din greu să câștig acest meci. Elina e o jucătoare extraordinară și e mereu greu să joci cu ea. Am jucat cu o tactică potrivită și am fost foarte puternică, mental și fizic.”

Declarațiile Simonei de după meci

Prima parte: Simona, despre meciul cu Svitolina, schimbările din jocul ei, faptul că a ajuns în finale de Slam pe trei suprafețe diferite, visul mamei ei.

Partea a doua: Simona, despre ce simte când rescrie istoria tenisului din România, când a știut prima dată că e pe cale să facă lucruri mari în Slamuri cu o asemenea constanță

Partea a treia: Simona, despre Alexis Castorri și inspirația pe care și-o ia de la foste glorii sau din sfaturile lui Țiriac

Partea a patra: Simona, despre meciul cu Serena; Serena despre Simona

Cum s-a scris meciul

Primul set: Simona Halep 6-1

A fost, fără îndoială, un start de meci încordat pentru ambele jucătoare, în special pentru Simona, care a servit prima. Într-un game de 9 minute, ea a înfruntat trei mingi de break, dar și-a asumat și riscurile, apelând la două scurte inspirate și căutând atât reverul în lung sau în cros, cât și forehandul down the line, care i-a adus două puncte cheie.

Game-ul secund a fost chiar mai lung cu un minut și s-a păstrat în aceleași coordonate: schimburi lungi și Simona, jucătoarea mai dispusă să încerce lucruri pentru a schimba ritmul. Când a adus-o în față pe Svitolina, Simona a pasat-o cu destulă ușurință. A făcut break-ul, dar după atâtea minute de joc fără pauză, nu s-a putut concentra să-l consolideze, cedându-l prompt la zero. Era 2-1 după 20 de minute.

Dar meciul intrase deja într-o direcție controlată de Simona: apelând în continuare la mai multă varietate decât de obicei, și controlând raliurile de pe baseline, Simona a mai făcut un break și l-a consolidat cu succes pentru 4-1. De aici, Simo s-a desprins, reușind o serie de puncte care s-au simțit ca niște pumni la box care trec fără probleme prin apărarea unui adversar dezorientat. Simona a mai făcut un break și a încheiat setul cu 6-1, în 42 de minute.

Simona a reușit 16 lovituri direct câștigătoare (vs 12 neforțate), a câștigat 4 din cele 5 puncte jucate la fileu și a câștigat 65 la sută din punctele jucate la retur.

Setul doi: Simona Halep 6-3

Avertizate parcă de chinul pe care și l-au produs în startul meciului, cu acele game-uri lungi de tot (20 de minute pentru 2-0), cele două au început setul secund mai așezat. S-a mers cu serviciul, și fără probleme, până la 2-2, timp în care s-a câștigat un singur punct contra serviciului, iar primul game mai disputat a venit pe repunerea Elinei, care a făcut totuși 3-2.

A fost semnul că Simona e gata să-și ridice din nou nivelul. Și-a câștigat seviciul cu ușurință, la zero, conducând toate punctele cu un pas sau doi în teren, apoi și-a făcut rost de două mingi de break pe serviciul ucrainiencei. A avut nevoie doar de prima, o minge pe care Svitolina, scoasă mult în afara terenului, a trimis-o afară: 4-3 cu break pentru Simona, care s-a așezat la doi pași de finală.

Statistica din pauză a venit să confirme că Elina a căutat mai mult reverul Simonei, dar de acolo au venit alte 8 puncte directe pentru româncă (din 24, câte adunase până aici). A găsit alte două winnere și un as pentru game-ul de 5-3.

De aici n-a mai privit înapoi și, câteva mmomente mai târziu, a închis socotelile entuziasmant, așa cum a jucat tot meciul: 6-1, 6-3! Simona va fi greu de oprit în finală.

Reacțiile din Social Media, AICI

CELEBRATION ÎN SHOP-UL 30-0!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou de colecție, care să ne reamintească de acea zi minunată de la Paris, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0!

Comandă-l de AICI.

Ediție limitată!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi