Simona Halep își vede audierea amânată cu încă o lună, ratează și Wimbledon. „Nu doar că îmi distrug reputația, ci și cariera”

Treizecizero | 24 mai 2023

Simona Halep a revenit cu un nou comunicat în această seară, anunțând că audierea ei este amânată iar, pentru a treia oară. Jucătoarea menționează că noul termen este peste o lună. Asta implică, oficial, și ratarea Wimbledon, pentru că data limită pentru turneul londonez pe care Simona l-a câștigat în 2019 va fi astfel cu […]

Simona Halep a revenit cu un nou comunicat în această seară, anunțând că audierea ei este amânată iar, pentru a treia oară.

Jucătoarea menționează că noul termen este peste o lună. Asta implică, oficial, și ratarea Wimbledon, pentru că data limită pentru turneul londonez pe care Simona l-a câștigat în 2019 va fi astfel cu certitudine depășită, indiferent dacă se va ajunge la un verdict.

Mai înseamnă și că Simona se apropie cu pași mari de a împlini un an de la ultimul meci oficial, ceea ce înseamnă că va rămâne fără clasament.

Postarea jucătoarei, în care face, pentru prima oară, și referințe clare la efectele asupra sănătății ei mintale, în cele ce urmează:

„Încă o dată, sunt devastată. ITF (ITIA) mi-a amânat audierea încă o dată, pentru a treia oară, cu o lună.

Aștept să fiu judecată din octombrie. În decembrie am putut, datorită experților, să arăt că suplimentul alimentar pe care-l foloseam a fost contaminat, ceea ce a dus la testul pozitiv. Am cerut, așa cum regulile anti-doping specifică, o audiere rapidă: acesta e dreptul meu, scris în reguli.

Din păcate, ITF (ITIA) mi-a amânat audierea de trei ori. Negându-mi astfel dreptul meu de a fi judecată de un tribunal independent. Nedându-mi voie să particip la niciun turneu de opt luni.

Acum știu că am pierdut Australian Open, Roland-Garros și Wimbledon. Fără să mai menționez că îmi voi pierde toate punctele și clasamentul.

Nu doar că îmi distrug reputația, dar îmi distrug și cariera de jucătoare profesionistă, fără să mai menționez consecințele asupra sănătății mele mintale.

Desconsiderarea regulilor arătată de ITF (ITIA) în ce privește audierea rapidă la care am dreptul este o dovadă de lipsă de respect pentru mine atât de mare încât nu mai am cuvinte.

Justiția amânată este justiție interzisă.

Simona”


Săptămâna trecută, ITIA anunța un al doilea cap de acuzare împotriva Simonei, separat de prima acuzație, cea pentru care Simona e deja suspendată provizoriu. De data asta fiind vorba, potrivit ITIA, de o încălcare a regulamentului antidoping, din cauza unor „nereguli în pașaportul biologic al sportivei”. ITIA vorbea despre o dorință de a se comporta „cu doamna Halep într-un mod empatic, eficient și cât mai rapid”.

Într-un comunicat publicat zilele trecute, Simona spunea că ITIA „declară public una și face cu totul altceva în privat. Am cerut în mod repetat să îmi primesc audierea, iar ITIA a căutat, în mod repetat, să o amâne.”

Într-un comentariu postat în social media, Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei, a spus că ITIA a făcut „un joc dublu” încă din prima zi a întregului scandal. Tot el spunea zilele trecute că este „extrem de șocat de modul în care este gestionat acest caz”, într-o altă declarație publică venită dinspre echipa Simonei.

În replică, ITIA anunța în presa britanică, prin vocea unui purtător de cuvânt: „Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Ca să se întâmple asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz. În ultimă instanță, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”.

Simona Halep este suspendată provizoriu din luna octombrie și a negat vehement, cu fiecare ocazie, toate acuzațiile aduse. Poziția ei a fost aceea că nu cere tratament special, ci doar să își primească dreptul ei la o audiere rapidă.

Schimbul de mesaje publice dintre părți a crescut profilul acestui caz, deja unul dintre cele mai importante din istoria tenisului.

Articol în curs de actualizare

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi