ITIA obține o nouă amânare pentru audierea Simonei Halep

Treizecizero | 22 mai 2023

Într-o nouă desfășurare extraordinară a situației Simonei Halep, jucătoarea noastră a anunțat, în această seară, că audierea care urma să aibă loc pe 28 mai a fost din nou amânată la cererea International Tennis Integrity Agency. Postarea Simonei: „Încă o dată, sunt extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA. În vreme ce ITIA, prin […]

Într-o nouă desfășurare extraordinară a situației Simonei Halep, jucătoarea noastră a anunțat, în această seară, că audierea care urma să aibă loc pe 28 mai a fost din nou amânată la cererea International Tennis Integrity Agency.

Postarea Simonei:

„Încă o dată, sunt extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA. În vreme ce ITIA, prin reprezentanta sa Nicole Sapstead declara public acum trei zile că ITIA s-a „angajat să ne comportăm cu doamna Halep într-un mod empatic, eficient și cât mai rapid”, în același timp cereau Tribunalului să îmi amâne audierea pentru a treia oară. ITIA declară public una și face cu totul altceva în privat.

Am cerut în mod repetat să îmi primesc audierea, iar ITIA a căutat, în mod repetat, să o amâne.

Când se va opri asta? Întreb din nou acest lucru. Sunt îndreptățită să primesc o audiere rapidă. Modul acesta de a acționa este în contradicție cu drepturile mele”.

În declarația ei de acum câteva zile, Simona spunea că „mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri, și a acestei motivații a lor de a demonstra că-s vinovată de ceva ce nu am făcut. Încă o dată, toată viața mea am fost cu totul împotriva oricărei idei de a trișa. Nu e ceva ce se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru la care pot spera în acest moment este să am în sfârșit posibilitatea de a avea acces la un tribunal independent și imparțial, care să-mi dea șansa să îmi demonstrez nevinovăția

Am încredere totală în justiție și abia aștept să pot să îmi susțin cazul la audierea mea care e programată la finalul lunii mai, după câteva amânări obținute de ITIA.”

Faptul că Simona Halep a ieșit din nou în public cu o astfel de comunicare precum cea de azi, anunțând ea publicul că audierea e din nou amânată, arată exasperarea jucătoarei și, în același timp, ridică noi semne de întrebare cu privire la ce se întâmplă cu întregul caz.

Zilele trecute, Patrick Mouratoglou spunea: „Cred că tenisul are nevoie de un sistem anti-doping care să fie capabil să urmărească trișorii. Asta fiind însă spusă, sunt extrem de șocat de felul în care este dus acest caz. Am crezut că ITIA va urmări obiectivul de a stabili adevărul. Dar ei în mod evident încearcă să demonstreze vinovăția Simonei, chiar dacă ea a avut posibilitatea de a aduce multiple dovezi ale inocenței ei încă din decembrie 2022.”

Vineri, ITIA anunța un al doilea cap de acuzare împotriva Simonei, de data asta fiind vorba, potrivit ITIA, de o încălcare a regulamentului antidoping, din cauza unor „nereguli în pașaportul biologic al sportivei”.

Articol în curs de actualizare

Foto: Tennis Majors

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi