Simona Halep face cât trebuie, se califică în runda a treia la Wimbledon

Camelia Butuligă | 5 iulie 2017

Simona Halep s-a calificat în runda a treia la Wimbledon, după o victorie în două seturi cu jucătoarea braziliană Beatriz Haddad-Maia, 7-5, 6-3. Simona o va întâlni în faza următoare pe Shuai Peng, care a trecut de Carla Suarez Navarro, 6-2, 6-2.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Reacția Simonei de la finalul meciului a fost undeva între ușurare și triumf, după o victorie obținută tactic. Un meci gestionat foarte bine de Simona Halep în fața unei adversare în premieră, cu un joc care putea pune probleme. Haddad Maia este un hibrid aparte, o jucătoare stângace solidă și înaltă care poate lovi puternic (și o face deseori), dar care alege să și varieze, venind la fileu (13 puncte din 19 urcări). Surprinzător, azi veriga slabă a jocului ei a fost serviciul, unde are cifre semnificativ mai slabe decât ale Simonei la toate capitolele, inclusiv ași (3-1).

Cu toate că a servit și returnat mai prost, brazilianca tot a făcut rost de 6 mingi de break, din care a concretizat două, ambele în primul set. De fapt ea a început mai bine setul 1, distanțându-se la 3-1. Apoi însă au apucat-o emoțiile și acestea s-au manifestat în primul rând în serviciul șovăielnic. Simonei, care mi-a dat senzația că a început meciul stând și așteptând să vadă ce știe să facă Beatriz, nu i-au scăpat aceste semne și a profitat, egalând la 3. Servind la 3-4 Simona își pierde însă serviciul destul de rapid, aruncând o dublă și o neforțată și suferind de pe urma jocului agresiv al lui Haddad. Reacția ei a fost imediată: și-a luat breakul înapoi, întorcând împotriva adversarei un winner excelent de rever în lung de linie la 30 egal și apoi profitând de o neforțată a braziliencei. De acolo lucrurile au început să se precipite în folosul româncei, care a gestionat mult mai bine momentul și a mai făcut un break, închizând apoi setul cu 7-5. Un caz clasic de gestionare a scorului mult mai bună de către jucătoarea mai experimentată și mai valoroasă.

Odată setul 1 rezolvat, lucrurile s-au simplificat pentru Simona, care și-a curățat jocul de neforțate și s-au complicat pentru Haddad Maia, care a început să le producă pe bandă (39 în total, 25 doar în setul 2). Simona a apărat toate cele patru mingi de break și a făcut două breakuri la rândul ei, ambele consecutiv la sfârșitul setului. Voi concluziona parafrazându-l pe Roddick: un meci în care jucătoarea mai slab clasată a arătat de ce este mai slab clasată și în care Simona a avut răbdarea și viclenia necesară pentru a o aștepta și a-i da ocazia să arate asta în ambele seturi.

Tot azi, Irina Begu a pierdut în trei seturi un meci strâns cu Ana Konjuh, iar Ana Bogdan a fost eliminată de Caroline Garcia.

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi