Ana Bogdan s-a oprit și ea în turul 2, învinsă de Caroline Garcia. Nevoia de mai multe astfel de meciuri

Radu Marina | 5 iulie 2017

Ana Bogdan a pierdut cu Caroline Garcia în două seturi, 6-4, 6-3, într-un meci în care a dat impresia că e acolo, că poate face mai mult, dar lipsa de experienţă s-a simţit pe deplin în momentele importante. În astfel de momente, franţuzoaica a fost cea care intra mult în teren, presa, care punea o […]

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Ana Bogdan a pierdut cu Caroline Garcia în două seturi, 6-4, 6-3, într-un meci în care a dat impresia că e acolo, că poate face mai mult, dar lipsa de experienţă s-a simţit pe deplin în momentele importante. În astfel de momente, franţuzoaica a fost cea care intra mult în teren, presa, care punea o presiune din ce în ce mai mare; în schimb Ana juca temător, mult prea îngrijit şi pasiv.

Începutul  de meci a fost foarte bun pentru Ana; a dat senzaţia că simte bine mingea, a lovit cu multă încredere şi părea că tactica principală e să o ţină în mişcare pe franţuzoaică, să varieze cât mai mult cu forehand-ul şi să fie decisivă pe rever. E un plan care a mers o bună bucată din meci. Garcia ajungea greu la mingi, era surprinsă de efectele mingii, mai ales atunci când Ana lovea ceva mai înalt pe forehand şi nu primea tocmai ritmul dorit.

Numai că, în mai multe rânduri, după câteva schimburi mai lungi Ana ajungea să joace în termenii Carolinei; joc agresiv, lovituri agresive şi mult ritm, iar aici a fost depăşită de fiecare dată. Jocul franţuzoaicei a fost mai incisiv, loviturile, mai grele, așa că Garcia a reușit să-şi creeze un avantaj de la câteva lovituri în schimb, mai ales că defensiva Anei încă suferă; de cele mai multe ori răspunsul după o lovitură ceva mai agresivă e un slice fără control, sau o lovitură scurtă şi fără viteză.

La 3-2 în primul set Garcia a făcut prima break-ul după câteva retururi foarte bune, însă răspunsul Anei a venit imediat: un forehand superb din alergare, un rever direct câştigător în cross scurt şi o nouă lovitură de dreapta câştigătoare pentru a recupera break-ul. A urmat apoi un game sigur pe propriul serviciu pentru a egala la 4, iar senzaţia era că Ana are o şansă în meci.

De acolo însă, franţuzoaica s-a dus rapid la 5-4, după un game în care a lovit mai agresiv şi a avut câteva servicii foarte bine plasate, iar apoi pe serviciul Anei a avansat mult în faţă şi a pus o presiune enormă la retur. E o tactică bine cunoscută a lui Garcia în ultima perioadă; ia mingea foarte repede la retur. A fost nevoie doar de câteva mici ezitări la serviciu, pentru ca Ana să-şi piardă serviciul şi implicit setul.

Setul doi a fost până la un punct la fel de echilibrat ca şi primul. Ana a servit bine, a lovit agresiv cu reverul şi a încercat să fie ea cea care are iniţiativa mai des. Însă această iniţiativă s-a transformat treptat într-o luptă de care dă mai tare, câştigată în cele din urmă de Garcia. Din nou, totul s-a rupt la 3-2, acolo unde Garcia a făcut break-ul după 2 retururi direct câştigătoare şi o dublă greşeală a Anei, deși românca a avut câteva mingi de a-şi face serviciul. După acest serviciu pierdut, Ana a cedat iniţiativa complet, iar Garcia s-a năpustit cu toată forţa, a servit din ce în ce mai bine şi s-a dus la 5-2.

Nemaiavând nimic de pierdut la acest scor, Ana s-a mai relaxat şi asta s-a văzut imediat; a reuşit un passing foarte bun şi câteva lovituri cu reverul în lung de linie perfecte. La 3-5 Garcia s-a bazat din nou pe serviciu, azi a fost la cote înalte (peste 70% la punctele câştigate cu primul serviciu), reuşind să închidă meciul după o eroare a româncei din preajma fileului.

În ciuda înfrângerii, ce ar fi de remarcat e faptul că jocul și loviturile Anei sunt acolo. Are un rever cu care face diferenţa în multe situaţii, găseşte o lungime deranjantă cu forehand-ul şi nici la serviciu nu stă deloc rău. Are nevoie de cât mai multe meciuri precum cel din primul tur care să o facă să creadă mai mult în ea şi în jocul ei şi cred că pot fi semne încurajatoare pentru restul sezonului.

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi