Simona Halep câștigă fără dubii cu Beatriz Haddad Maia, evită să facă parte din șirul lung de surprize de la AO

Treizecizero | 20 ianuarie 2022

Simona Halep își ia viteză: ea n-a lăsat nimic în meciul cu Haddad Maia și e marea câștigătoare a unei zile plină cu rezultate neașteptate pe partea ei de tablou.

Simona Halep s-a calificat fără emoții în turul al treilea la AO, după o victorie concludentă, 6-2, 6-0 cu Beatriz Haddad Maia (locul 83), în cea de-a doua lor întâlnire din carieră.

În ultimul meci al unei zile lungi, cu multe surprize pe partea ei de tablou, Simona Halep a jucat impecabil, a câștigat simplu și se pregătește acum de o întâlnire cu Danka Kovinic. Jucătoarea din Muntenegru a învins-o pe Emma Raducanu în trei seturi într-un meci în care britanica a fost încurcată serios de o rană din palma dreaptă, astfel încă o dată întâlnirea în premieră dintre Simona și Emma se amână.

A fost a șaptea victorie consecutivă a Simonei în 2022, un sezon început cu titlul de la Melbourne Summer Set și continuat acum cu două meciuri bune la AO.

La fel ca-n precedentul ei meci de la AO, Halep a fost din nou jucătoarea (mult) mai agresivă. Iar Haddan Maia, o stângace înaltă care lovește puternic (dar nu neapărat decisiv) de pe ambele părți, n-a putut rezista în schimburile dure pe care Simona le-a condus de pe linia de fund. Și erorile, dar și mingile câștigătoare au plecat din racheta ei, așa că brazilianca s-a trezit jucând rolul nepotrivit: plimbată mai mereu dintr-o parte în alta a terenului, agresată de intensitatea și agresivitatea Simonei, Haddan n-a găsit soluțiile salvatoare azi.

Și puțini o pot scoate datoare, într-un match-up care n-ar fi avantajat-o nici în alte condiții, cu atât mai puțin azi, în fața unei Simona Halep pe cât de hotărâtă, pe atât de inspirată.

Simona a fost dominantă pe propriul serviciu – nu a avut de apărat mingi de break -, dar a arătat multă agresivitate și la retur, unde a taxat aproape fiecare serviciu secund al adversarei. 

A fost una dintre cheile meciului, deși e greu să vorbești despre așa ceva într-o zi în care Simonei i-a ieșit (aproape) totul. Însă lucrurile bune pornesc adesea de la serviciu și retur, or retururile Simonei au pus-o în mare încurcătură pe Haddad Maia: multe mingi în șireturi, altele plate și joase spre backhand, acolo unde jucătoarele înalte ajung mai greu.

Brazilianca ar fi avut nevoie de mai mult timp pentru a încărca loviturile ei ample, însă Simona a fost cu adevărat zgârcită azi: n-a oferit nici timp de gândire, nici timp de odihnă. 

În schimb, a atacat cu poftă (dar și cu măsură – 15 winners, doar 12 unforced) de la prima și până la ultima minge, 70 de minute de tenis total: în dispoziția asta, Simona nu pare așa departe de forma ei cea mai bună.

Sigur, Haddad Maia n-a avut armele necesare pentru a o încurca. Însă progresul evident e la nivel de intensitate și intenție: Simona știe din nou ce vrea să facă pe teren. Iar când execuția planului e atât de curată ca azi, tenisul ei e foarte, foarte frumos. Dacă nu-l privești din partea cealaltă a fileului.

E încă foarte devreme în noul sezon, dar Halep, finalistă la AO în 2018, învinsă atunci de Wozniaki, a făcut astăzi un nou pas spre nivelul ei de top.

Simona va juca în turul 3 cu Danka Kovinic, care a trecut în trei seturi de o Emma Răducanu chinuită de o rană din palma dreapta. Simona a mai jucat o dată cu Kovinic, pe care a învins-o în 2016 la București, în sferturi, 6-4, 6-2.

Cu atâtea surprize pe sfertul ei de tablou, Simona poate considera că drumul ei spre fazele finale arată mai bine de-acum. Asta deși pe partea ei mai sunt big hittere ca Danielle Collins sau Clara Tauson.

În plus, adversare tari sunt și pe celălalt sfert de tablou din această jumătate: Iga Swiatek și Marketa Vondrousova sunt mereu periculoase, la fel Kaia Kanepi sau Aryna Sabalenka, care a întors și azi după un prim set dezastruos: 1-6, 6-4, 6-2 cu Xinyu Wang.

https://twitter.com/WTA/status/1484142883976454144?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi