Simona Halep trece de Magdalena Frech, începe bine la Australian Open

Treizecizero | 18 ianuarie 2022

Aflată la cea de-a 12-a ei prezență la AO, Simona a avut de gestionat un meci destul de intens, tocmai bun pentru startul unui Slam, 90 de minute în care a jucat agresiv, a reușit 25 de lovituri direct câștigătoare și a controlat mai mereu lucrurile.

Simona Halep a debutat cu o victorie sigură la Australian Open 2022, ea câștigând în două seturi asemănătoare, 6-3 și 6-4 în fața polonezei Magdalena Frech.

Aflată la cea de-a 12-a ei prezență la AO, Simona a avut de gestionat un meci destul de intens, tocmai bun pentru startul unui Slam, 90 de minute în care a jucat agresiv, a reușit 25 de lovituri direct câștigătoare și a controlat mai mereu lucrurile.

E cea de-a șasea victorie consecutivă în acest start de sezon pentru Simona, care a câștigat, înainte de AO, titlul de la Melbourne Summer Set chiar pe aceste terenuri.

Meciul a început cu un schimb de break-uri, un start care a prefațat și restul partidei: Simona agresivă mai ales la retur, dar ofensivă în general: ea a fost cea care a dictat, ea a făcut și tot ea a desfăcut (25 de winners, 27 de greșeli neforțate). Au fost multe puncte construite frumos din spatele terenului și încheiate adesea de la fileu, dar au fost și mai multe erori succesive venite aproape de fiecare dată neanunțat, exact când lucrurile păreau să curgă mai repede în favoarea ei.

S-a întâmplat așa și în finalul primului set, după ce Simona se desprinsese la 5-2 – și făcuse asta jucând un tenis curat, de calitate. Însă o serie de erori ale româncei au ajutat-o pe Magdalena Frech să-și facă loc în finalul setului: mai întâi cu un break scurt, mai apoi cu un hold de serviciu în care Simona, în continuare puțin grăbită (și apoi iritată de erorile ei), ar fi putut închide setul.

A făcut-o pe propriul serviciu, după alte câteva puncte bine construite, mingi care ne-au adus aminte că totul este în racheta ei.

Dincolo, Frech a trebuit să se mulțumească cu răspunsurile. Și n-a făcut-o deloc rău. 

Poloneza a demonstrat adesea inteligență tactică, a știut când să-i lase Simonei timp să greșească, dar a știut și când să apese pe lovituri și să închidă câteva puncte. 

A căutat să fie decisivă cu forehand-ul, a vrut să rupă ritmul cu câteva scurte, a încercat și câteva slice-uri de rever pentru a rămâne în schimburile lungi, și parcă toate astea i-au ieșit mai bine în debutul setului secund, când a și legat trei game-uri la rând, pentru un 3-1 care supărat-o pe Simona; și a forțat-o să caute din nou echilibrul dintre a rămâne agresivă, la cârma jocului, și a nu risipi prea multe mingi.

Exact asta a făcut în următoarele minute. Și a făcut-o cu mare ușurință: întâi un rebreak la zero, apoi un game de serviciu în care a urcat la nivelul la care Frech n-a mai putut răspunde.

A fost jocul pe care fanii Simonei, care au încurajat-o și azi din tribune, ar vrea să-l vadă în următoarele ei meciuri de la Melbourne: un tenis cu intenție, solid, fără multe căderi de intensitate, un joc obositor pentru multe adversare – una dintre ele și Frech. În ciuda eforturilor ei de-a mai pune piciorul în prag pentru ultima dată, Simona a închis meciul așa cum l-a început: în ofensivă.

Finalistă la AO în 2019, Simona Halep o va întâlni în runda următoare pe învingătoarea dintre Katie Volynets, o americancă de 20 de ani venită din calificări fără să piardă set, și brazilianca Beatriz Haddad Maia, jucătoare aflată la primul ei Slam din 2019 încoace. Dacă pe Haddad Maia a mai întâlnit-o (și învins-o) la Wimbledon 2017, Simona nu s-a mai întâlnit cu Volynets.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1483307313897390081?s=20
https://twitter.com/AustralianOpen/status/1483305900987322368?s=20


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi