Simona: „Când a contat, nu am avut mintea limpede. Ea a fost puternică, însă și așa, puteam să câștig meciul”

Adrian Țoca | 30 ianuarie 2020

„Nu am vorbit încă despre meci cu echipa mea, încerc să mă desprind un pic și apoi să analizez ce s-a întâmplat greșit și ce trebuie să fac mai bine. Este un turneu bun, este o semifinală de Slam, n-o să fac o dramă din asta, dar doare.”

Corespondență din Melbourne

Simona a vorbit pe larg la conferința de presă despre cum a trăit momentele cruciale ale meciului cu Garbine Muguruza. (Prima parte a declarațiilor, AICI).

„Să pierzi așa doare mai rău, cu siguranță. Mă doare lucrul ăsta acum, trebuie să admit. Dar viața merge înainte. Cred că poate aș fi putut fi mai curajoasă în punctele importante. Nu am făcut asta, am devenit poate un pic defensivă în acele schimburi importante și nu am putut să preiau controlul în punct. Ea a servit foarte bine în momentele importante. Returul meu nu a fost grozav azi. Cred că a fost un meci bun pentru amândouă azi. Dar a fost mai puternică, la trasul liniei. În punctele importante, ea a jucat mai curajos.” 

Întrebată ce crede că a cântărit mai mult în reținerea ei în punctele importante, Simona a răspuns prin a-i da (din nou) credit lui Garbine.

„Nu știu exact de ce nu am putut fi mai curajoasă, dar și ea a fost foarte puternică. Însă, chiar și așa, am avut multe șanse să câștig. Nu s-a întâmplat, asta înseamnă că a fost mai bună azi.”

Căldura mare a fost unul dintre subiectele îndelung dezbătute. Simona a spus că nivelul ei de energie a fost mult sub normal, dar că „a fost la fel pentru amândouă”. Au fost discuții despre închiderea acoperișului, dar Simona a preferat să nu conteste decizia luată de organizatori: 

„Da, a fost foarte cald azi și am simțit efectul. M-a omorât după primul set. Soarele a fost foarte puternic și nu mi-a plăcut prea mult să joc în aceste condiții. Da, am auzit ceva despre închiderea acoperișului, dar n-am intrat în detalii, pentru că e decizia turneului, așa că e ok. A fost la fel de greu pentru amândouă. Da, m-aș fi bucurat să fie închis acoperișul, dar regulile sunt reguli și trebuie să le acceptăm.” 

„Nivelul energiei a scăzut ceva. Am simțit asta în picioare. Nu am fost obișnuită în ultimele zile, pentru că n-am avut atâta căldură, iar azi soarele a fost foarte puternic. Nu a fost 100 la 100 bine pentru mine, dar e ceea ce e. Când căldura te lovește, e greu să faci ajustări. Azi a fost dificil.”

Întrebată cum reacționează după un astfel de meci, dacă rămâne blocată în a-l analiza sau preferă să se îndepărteze de el cât mai repede, Simona a spus: 

„Nu am vorbit încă despre meci cu echipa mea, încerc să mă desprind un pic și apoi să analizez ce s-a întâmplat greșit și ce trebuie să fac mai bine. Este un turneu bun, este o semifinală de Slam, n-o să fac o dramă din asta, dar doare.” 

O altă temă bună de discuție a fost cum a gestionat Simona lipsa de ritm, inevitabilă în meciurile cu Muguruza:

„E, într-adevăr, greu de jucat contra ei, pentru că nu-ți dă mult ritm, poate greși multe mingi la rând, iar apoi poate face mingi importante. La acele momente care au contat nu am avut mintea limpede să fac ce trebuia să fac. Dar o să învăț din acest meci, cu siguranță, data viitoare când o să am minge de set o să-mi asum riscuri.” 

Altă întrebare a chestionat dacă s-a schimbat ceva în mindsetul ei doar pentru că, înainte de meci, devenise jucătoarea cu cel mai bun clasament dintre cele rămase în turneu: „Ah, nu. Nu am simțit o presiune din cauză că a ieșit Barty. Dovadă că am condus meciul, doar că n-am putut să-l câștig.” 

Rugată să spună cum i se pare nivelul Muguruzei și dacă aceasta se poate amesteca din nou în lupta din elită, Simona a răspuns:

„Da, ea când joacă așa, sigur că poate fi numărul 1. Dar e greu să faci asta, constanța în circuit e cel mai greu lucru de făcut. E o campioană grozavă, știe cum să câștige Slamuri, cum să câștige turnee, e în regulă. Toată lumea a avut perioade grele, a avut și ea una.” 

ULTIMELE 2 ZILE! Toți cititorii care se abonează sau își prelungesc abonamentul la 30-0+ până pe 31 ianuarie inclusiv intră în cursa pentru o excursie de 3 zile, pentru 2 persoane, la Roland Garros 2020! 

Alte premii: un prosop oficial Australian Open și 10 vouchere x 100 lei în 30-0 Shop. Detalii pe larg, AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi