Miki respiră! Mihaela reușește cel mai convingător succes al anului, trece de Tomljanovic. Primul ei meci câștigat la Madrid

Radu Marina | 5 mai 2019

Într-o zi în care lucrurile au început, în sfârșit, să se îndrepte pentru românce, Mihaela Buzărnescu a reușit să o învingă pe Ajla Tomljanovic, 6-3, 6-2. Australianca a fost în formă bună recent, ceea ce face acest rezultat și mai prețios pentru Miki, mai cu seamă că victoriile au venit greu pentru ea în acest sezon.

Mihaela Buzărnescu se califică în premieră în turul doi la Madrid, după victoria 6-3, 6-2, obținută în fața Ajlei Tomljanovic, jucătoare clasată în top 50, ajunsă la Madrid după turneul reușit de la Rabat săptămâna trecută, unde s-a oprit în semifinale. Aceasta este, de altfel, cea mai notabilă victorie pe care Mihaela o reușește în 2019, Tomljanovic fiind cea mai bine clasată jucătoare pe care ea o învinge (locul 43) din august 2018 încoace.

Ca în vara anului trecut a arătat și jocul Mihaelei de astăzi, dar și evoluția întregii partide. A fost tipul de meci câștigat rapid, fără complicații și dominat de Buzărnescu cap-coadă, asemănător zecilor de partide câștigate de ea în ultimii doi ani. Este, probabil, cea mai curată evoluție a Mihaelei post-accidentare: fără căderi, fără fluctuații, hotărâtă și extrem de bine așezată în teren.

Fiecare element din întregul joc al Mihaelei a funcționat aproape la capacitate maximă, iar ăsta este cel mai mare câștig după această zi. În continuare, misiunea ei este de a încerca să lege cât mai multe victorii – lucru care în acest sezon n-a prea mers –, dar o astfel de evoluție fără cusur poate fi considerată o adevărată gură de oxigen, mai ales știind cât de complicat a fost acest început de sezon pentru ea.

Fără să aibă de înfruntat vreo minge de break în întreg meciul și cu un procentaj de peste 70% de puncte câștigate cu primul (un singur punct a cedat în setul doi cu prima servă), Mihaela nu i-a dat prea multe șanse australiencei. Echilibrul s-a rupt la 4-3, când Micki a obținut break-ul, după un ajutor dat de Tomljanovic cu o dublă greșeală. De acolo, tenisul Mihaelei a fost la un alt nivel față de al adversarei, care în ciuda scorului drastic, nu a făcut un meci dezastruos, toate game-urile din setul doi fiind echilibrate.  

Diferența majoră a fost că spre deosebire de multe meciuri din acest an, când Mihaela nu reușea să-și păstreze avantajul sau eșua în a-și lua șansele odată apărute, acum a părut a fi conectată în totalitate în meci; concentrată, fără ezitări, fără pași greșiți. Iar asta i-a permis atât să fie de neatins la serviciu, cât mai ales să puncteze în fiecare moment important al meciului.

În turul următor, Mihaela o va întâlni pe Anastasija Sevastova, favorita 12, pe care n-a întâlnit-o până acum în circuit, dar la care a pierdut două meciuri jucate în eșaloanele inferioare (unul în ITF, altul, în campionatul german pe echipe).

Sevastova, deși vine după un turneu bun la Stuttgart (victorii la Jelena Ostapenko și Laura Siegemund, eliminare în trei seturi în fața Petrei Kvitova, care avea să câștige turneul), nu are, per total, un an prea grozav.

De asemenea, nici aici, la Madrid nu a început turneul promițător, ea pierzând primul set la zero în fața belgiencei Kirsten Flipkens. Rămâne însă aceeași adversară periculoasă, extrem de inteligentă și greu de scos de pe teren – ceea ce înseamnă că Mihaela va avea nevoie de cel puțin același joc curat și inspirat pe care l-a arătat azi contra Ajlei Tomljanovic.  

Tot azi, Simona Halep a învins-o pe Margarita Gasparyan, iar similar Mihaelei, Sorana Cîrstea a reușit cea mai importantă victorie a anului, trecând de Madison Keys.

 

30-0 SHOP – ofertă limitată. Pleci la Madrid săptămâna viitoare? Îți facem cinste cu o reducere de 30 la sută la orice comandă din Shop, ca să poți lua cu tine tricourile, șosetele sau totebags-urile 30-0. Scrie-ne la salut [at] treizecizero.ro un mail ca să-ți activăm reducerea.

Ești deja la Madrid, la turneu? Tot facem cinste! Scrie-ne pe aceeași adresă și-ți oferim un voucher de 25 la sută!

***

NOU, în 30-0 Shop! Am lansat 30-0 Sox!

Cea mai nouă idee de la 30-0 este gata să-ți coloreze primăvara. Lansăm 30-0 Sox, o colecție de șosete 30-0 cu inspirație din tenis, fabricate în România. Ai de unde să alegi! Avem cinci modele, dintre care unul special pentru copii, plus un pack avantajos ca preț, format din trei modele complementare.  Alege-ți modelele preferate de AICI!

***

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi