Jaqueline Cristian o învinge din nou pe Kudermetova, merge în a doua semifinală a carierei!

Radu Marina | 11 noiembrie 2021

Jaqueline a câștigat 15 din ultimele 21 de meciuri jucate, iar săptămâna aceasta a profitat din plin de a doua șansă primită pe tabloul de la Linz, unde a intrat ca lucky-loser, după înfrângerea din calificări. A arătat însă, la fel ca la Cluj, că merită fără îndoială să fie în Top 100.

Jaqueline Cristian o învinsese pe Veronika Kudermetova anul trecut, la Cluj, în Fed Cup, iar acel meci a rămas în memoria fanilor tenisului drept cel care a lansat-o pe Jaqueline într-o cursă care s-a soldat cu intrarea în Top 100. Din nou față în față cu Veronika, Jaq a luat lucrurile de unde le lăsase anul trecut, câștigând din nou un meci important, 6-3, 7-6.

Este un rezultat iarăși cu semnificație pentru Jaqueline, care reușește a doua calificare într-o semifinală WTA a carierei (după cea reușită la Nur-Sultan) și continuă seria excelentă de formă din partea a doua a sezonului, formă pe care a creditat-o noului ei antrenor.

Jaqueline își sărbătorește, astfel, intrarea în top 100 WTA cu un nou rezultat important, poate cel mai important al carierei, dacă avem în vedere parcursul ei de la Linz: o victorie în calificări, o intrare pe tabloul principal ca lucky loser și trei victorii cu Rakhimova, Peterson și acum Kudermetova.

În termeni de clasament, succesul cu Veronika Kudermetova, jucătoare clasată pe locul 32 mondial în prezent, aflată la cel mai bun sezon din carieră, este cea mai importantă pentru Jaq. Cu atât mai valoroasă cu cât duelul celor două a fost dur și calitativ deopotrivă.

Dacă în primul set, Jaqueline a pornit puternic și a fost greu să mai fie prinsă din urmă de rusoaică, setul doi a fost unul extrem de echilibrat: Cristian a revenit de la 1-3, a servit în două rânduri pentru a rămâne în set și a salvat trei mingi de set la 5-6. În fiecare astfel de ocazii, Jaqueline a fost impecabilă, spre exasperarea Veronikăi care, cel mai probabil, aștepta momentul potrivit ca Jaqueline să cedeze și să-i permită să intre cu adevărat în meci. 

Va urma, așadar, o întâlnire Simona Halep vs Jaqueline Cristian pentru al doilea turneu consecutiv. La Cluj, Simona a câștigat cu autoritate. La Linz, Jaq va avea o nouă ocazie la experiența grozavă și utilă de a împărți terenul cu dubla câștigătoare de Grand Slam.

O semifinală românească și o reprezentată a României în finală: iată un final excelent pentru acest sezon.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi