Simona Halep, după victoria cu Jaqueline Cristian: „Cred că tot jocul meu a fost complex și am răspuns bine”

Ramona Toderaș | 29 octombrie 2021

„Constanța este cheia carierei mele, face parte din personalitatea mea. Am avut rezultate foarte bune șapte ani la rând. Ar fi un lucru foarte bun să joc o nouă finală, dar nu vreau să mă gândesc la asta. Vreau să îmi găsesc ritmul și să mă bucur de tenis, este cel mai important lucru.”


este partener principal al Transylvania Open


Meciul. A fost un meci foarte bun, am jucat bine, ceea ce a trebuit să joc. Serviciul a fost foarte solid, puternic, am returnat bine și m-am mișcat destul de bine ținând cont de problema pe care o am. Nu a fost atât de dureros ca ieri. Un pic la rever am simțit, dar am ignorat cât s-a putut și mi-am văzut de treabă.

Importanța acestui parcurs. Este foarte important acest rezultat. Faptul că am jucat meciuri bune, chiar foarte bune, îmi încredere că o să ajung din nou la nivelul pe care mi-l doresc. Am muncit mult în perioada asta și mă bucur că vine ca o confirmare că fac ceea ce trebuie la antrenamente. Are o însemnătate în plus faptul că se întâmplă la Cluj. Acasă e și cel mai greu să joci, dar și cel mai bine. De data asta am luat lucrurile pozitive. M-am bucurat că sunt acasă și că am atâția oameni frumoși pe lângă mine care mă încurajează în permanență.

Sfaturi pentru Jaq. Face bine ceea ce face. Consider că a avut un an foarte bun, a avut meciuri și victorii bune, are un joc solid, servește foarte bine, să continue să muncească. Este singurul lucru care te aduce sus.

Care a fost cheia meciului. Am fost mai agresivă și cred că am dominat jocul. Am deschis terenul bine, am stat aproape de linie și am lovit destul de puternic, am și schimbat puțin ritmul. Cred că tot jocul meu a fost complex și am răspuns foarte bine la loviturile puternice. Planul nu a fost să stau puțin pe teren, ci să joc agresiv și mi-a mers foarte bine. Am simțit bine mingea, terenul, iar asta m-a ajutat să joc un tenis bun.

Cum face față durerilor. Nu mă panichez. Ieri m-am speriat puțin, pe moment, după care mi-am dat seama că durerea o să rămână la același nivel și va trebui să am grijă să nu mă mai îndoi așa de mult, pentru a nu o agrava. Am încercat să fiu cât se poate de solidă pe picioare și să fac totul din picioare și din braț, și mai puțin din partea superioară a corpului. La fel am făcut și azi, însă astăzi a fost mult mai bine. Dar au contat și cele două ședințe foarte bune de tratament avute între timp. Și acum am ceva dureri, durerea devine mai puternică, mai ales după ce se răcește zona. O să merg iar la tratament și sper să dorm bine.

Dacă turneele de Slam rămân un obiectiv pentru ea. Desigur! Ăsta este motivul pentru care mai joc. Pentru asta muncesc, asta mă motivează. Chiar dacă nu se va întâmpla, voi juca în continuare cu bucurie și pentru că îmi face plăcere. Dacă ar fi să mai câștig un Grand Slam, ar fi ceva minunat, dar nu vreau să pun presiune pe mine. Acum vreau să adun cât mai multe meciuri, să simt din nou jocul, să simt că nu mai îmi este teamă să alerg pe teren. Și este un semn bun ceea ce s-a întâmplat la acest turneu. Nu știu cum va fi în ianuarie. Până atunci mai am două luni de pregătire foarte bune și sper să fie așa cum în doresc.

Despre jucătoarele românce. Tenisul din România trece printr-o perioadă foarte fastă, foarte multe fete evoluează bine. Jaqueline este aproape de Top 100, ea merită să fie acolo datorită jocului pe care îl are. Parcurgem o perioadă propice și, dacă fiecare va munci mai mult, sunt sigură că putem avea performanțe și mai bune.

Posibilitatea unui al 12-lea an consecutiv cu o finală. Constanța este cheia carierei mele, face parte din personalitatea mea. Am avut rezultate foarte bune șapte ani la rând. Ar fi un lucru foarte bun să joc o nouă finală, dar nu vreau să mă gândesc la asta. Vreau să îmi găsesc ritmul și să mă bucur de tenis, este cel mai important lucru.

Despre faptul că este o inspirație pentru cei mici. Este un lucru fain, sunt mândră că rezultate mele îi inspiră, este un sentiment plăcut să performezi în sport. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am mi-a oferit tenisul și încerc să mă bucur de fiecare moment.

Despre cum colaborează cu doi antrenori români în același timp. Amândoi lucrează cu normă întreagă, nu part-time. Am mai colaborat cu ei înainte și sunt cea mai bună alegere pentru momentul actual.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi