Irina Begu, Jaqueline Cristian, Ana Bogdan și două campioane de Grand Slam deschid lista pentru Transylvania Open 2022

Treizecizero | 13 septembrie 2022

14 jucătoare din primele 60 ale lumii vor fi la startul ediției a doua a Transylvania Open. Printre jucătoarele participante, două campioane de Grand Slam, la fel ca în 2021.


este partener principal al Transylvania Open


După o primă ediție care a atras laude de peste tot din lumea tenisului, cu o organizare care a făcut ca turneul să fie la doar câteva voturi distanță de a câștiga premiul pentru cel mai bun turneu WTA 250 al anului, Transylvania Open se întoarce anul acesta pentru a construi pe acel succes.

Iar de data asta, se va putea bucura și de prezența fanilor în tribune, în comparație cu ediția inaugurală, care a rămas fără public chiar în ziua startului meciurilor de pe tabloul principal.

Turneul se mută cu câteva zile mai în spate în calendar, în perioada 8-16 octombrie, ceea ce-l plasează la concurență cu un WTA 500, organizat în premieră la San Diego.

Chiar și așa, lista jucătoarelor care vor lupta pentru trofeu rămâne una ofertantă, cu alte surprize fiind posibile să apară pe tablou, via wild cards, până aproape de start. Ca și la prima ediție, două campioane de Grand Slam vor fi pe tabloul de simplu, e vorba de Emma Raducanu, care își ține promisiunea și se întoarce la Cluj după ce a făcut sferturi de finală anul trecut, și de Barbora Krejcikova, care vine în Transilvania în premieră.

Pentru ambele, turneul va fi o oportunitate de un restart pe care-l caută după un sezon cu multe obstacole. Emma a trebuit să gestioneze presiunea incomparabilă pe care o presupune atenția generată de titlul câștigat acum un an la US Open. Practic, tot sezonul a fost, pentru ea, unul de învățare și de acomodare cu viața în circuit, pe care n-a apucat s-o experimenteze înainte de a câștiga primul titlu de Slam.

La rândul ei, Barbora a avut și ea de trecut prin tradiționalul sezon dificil pe care-l experimentează multe campioane în premieră de Grand Slam. Câștigătoare la Roland-Garros în 2021, Krejcikova a început și acest an foarte bine, cu o finală la Sydney și sferturi de finală la Australian Open. Dar apoi a avut probleme de sănătate, a revenit fără meciuri în picioare abia la RG, unde a pierdut în primul tur, iar în restul sezonului nu a reușit să-și găsească ritmul. A excelat, însă, la dublu, câștigând trei din cele patru turnee de Slam ale anului, alături de Katerina Siniakova, cele două încheind practic neînvinse în Slamuri sezonul, și reușind Career Golden Slam odată cu titlul de la New York. Dacă va fi sănătoasă, Krejcikova va porni, cu siguranță, ca una dintre favorite la titlul TO 2022. De pe locul 26, ea e, în acest moment, jucătoarea cu cel mai bun clasament de pe listă.

Grupul româncelor prezente pe tablou este și el foarte puternic, în frunte cu Irina Begu, care-i bine poziționată să se întoarcă în Top 30, dacă nu cumva o va fi și făcut până la ora startului turneului. Irina a câștigat anul acesta un turneu WTA (Palermo) pentru prima oară după cinci ani și a jucat optimi de finală la Roland-Garros.

Jaqueline Cristian va veni și ea din nou la Cluj, unde a reușit sferturi de finală anul trecut, și va căuta să strângă meciuri în picioare pe finalul unui an din care a pierdut șase luni, din pricina acelei accidentări urâte la genunchi.

Iar Ana Bogdan va căuta să aducă la Cluj momentul bun de peste vară, când a jucat prima finală a carierei, la Varșovia, apoi a adăugat primul titlu WTA 125k, la Iași.

Alte jucătoare interesante care vor juca la Transylvania Open sunt Anastasia Potapova (45), Anhelina Kalinina (47), Marta Kostyuk (54), Sara Sorribes (58), Xiyu Wang (60), Ann Li (64) sau Jule Niemeier (73).

În total, sunt 16 jucătoare din primele 70 ale lumii la start.

Cu 21 de locuri care asigură accesul direct pe tablou, cut-ul pe lista provizorie de start este la locul 79. Alte patru locuri vor fi acordate prin wild card, șase jucătoare vor veni din calificări, iar un loc este păstrat pentru un eventual special exempt; dacă acesta nu va fi acordat, prima jucătoare de sub linie va urca pe tablou.

Tabloul de dublu va avea 16 entry-uri.

Meciurile se vor juca în BT Arena, pe hard; două terenuri de joc separate vor fi amenajate în arena clujeană, ca și toamna precedentă, ceea ce a fost atunci o premieră în producția de evenimente din România.

Biletele pentru Transylvania Open sunt disponibile aici.

”Se anunță din nou un turneu de tenis de excepție la Cluj. Suntem extrem de încântați de prezențaa două campioane de Grand Slam, cu multiple titluri, Barbora Krejcikova și Emma Răducanu, care la doar 19 ani este deja un fenomen al tenisului mondial. Bineînțeles, abia așteptăm să le vedem pe teren pe românce, fie că joacă pe tabloul principal sau în calificări.

Așa cum știți, Transylvania Open este singurul turneu WTA250 din România și suntem mândri că are loc la Cluj-Napoca. El oferă șansa jucătoarelor românce de a se bucura de această experiență, iar publicului șansa de a vedea jucătoare de top live. Pentru mine și echipa mea cea mai mare bucurie este faptul că anul acesta vom avea alături de noi, în tribune, fani ai tenisului care vor face ca experiența acestui turneu să fie una de neuitat” – Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi