Emma Raducanu: „O să mă asigur că turneele din România vor avea prioritate în calendarul meu, pentru că înseamnă mult pentru mine. Țin cu Simona să câștige titlul!”

Ramona Toderaș | 30 octombrie 2021

O săptămână grozavă de Transylvania Open se apropie de concluzii: Simona Halep, Marta Kostyuk, Rebecca Peterson și Anett Kontaveit sunt în semifinalele competiției găzduite în Cluj.

Deși eliminată, Emma Raducanu spune că va reveni în România, pentru că acest turneu înseamnă mult pentru ea.


este partener principal al Transylvania Open

După două victorii solide, primele ale ei în circuitul WTA, dar mai ales după o săptămână încărcată din punct de vedere emoțional, cu multă atenție concentrată pe ea, Emma Raducanu a ajuns stoarsă de puteri la meciul din sferturile Transylvania Open cu Marta Kostyuk, pierdut clar de campioana US Open, 6-2, 6-1. Evoluția ucrainencei a fost foarte bună, iar Marta nu i-a dat nicio șansă vechii ei rivale din juniorat, dar e de notat că Raducanu n-a avut multe de oferit din punct de vedere fizic. De altfel, Emma a admis după meci că știa încă de dimineață că nu e ziua ei. A fost, cu siguranță, ziua Martei, care se alătură Simonei Halep în semifinale – în vreme ce semifinala de pe partea de jos a tabloului TO2021 le va aduce față în față pe Anett Kontaveit și Rebecca Peterson. Kontaveit continuă traseul impresionant din ultimele săptămâni, și e la doar două victorii distanță de calificarea la WTA Finals.

La dublu, vom avea cu certitudine măcar o româncă în finală, după ce Irina Begu și Andreea Mitu s-au calificat în semifinale trecând de Monica Niculescu și Gabriela Ruse, ele le vor întâlni în semifinale pe Irina Bara și

Mai jos, cele mai interesante pasaje din declarațiile Martei Kostyuk, care urmează să se vadă cu Simona Halep în semifinale, dar și din cele ale Emmei Raducanu.

Marta Kostyuk

Ce înseamnă pentru ea calificarea în semifinale. Este a treia semifinală a mea din acest an, nu se simte ca prima. Trebuie să mă concentrez pe următorul meci împotriva Simonei. Va fi o mare luptă. Este un sentiment grozav. Ultimele două săptămâni au fost foarte grele pentru mine, am avut probleme cu sănătatea, cu încrederea. Acum simt că lucrurile se îndreaptă. Încerc să mă folosesc de asta cât de mult pot și, sper, să obțin titlul

Cum s-a simțit s-o vadă pe Emma, cu care e din aceeași generație, câștigând US Open. Trebuie să fiu sinceră, a fost puțin greu pentru mine să le urmăresc pe ambele fete (n.a. Emma Răducanu și Leylah Fernandez). Vreau să fiu acolo unde sunt ele. Sunt sigură că se va întâmpla în curând, nu m-am simțit deloc bine să le urmăresc jucând finala (râde). A fost foarte inspirațional, mi-a dat putere. Mi-am dat seama că pot face și eu la fel.

Meciul cu Simona. Am jucat cu ea în aer liber, ceea ce este diferit, terenurile sunt super lente în Indian Wells. A fost un avantaj pentru ea, e locul unde se simte confortabil. Aici e un mediu puțin diferit, se joacă indoor, mingile sunt mai rapide. Mă voi folosi de asta cât de mult pot. Am niște tactici din ultimul meci, voi încerca să lupt cât de tare pot. Aștept cu nerăbdare, îmi place să joc cu Simona, este o persoană foarte prietenoasă. Sper că va fi o luptă grozavă.

Mă simt grozav fizic, azi a trebuit să mă adaptez la ora meciului. Toate meciurile mele de dinainte au fost primele, așa că a trebuit să-mi schimb rutina. Când câștigi meciuri nu te simți la fel de rău ca atunci când le pierzi (râde).

Emma Raducanu

Meciul cu Kostyuk. Nu am fost neapărat surprinsă de numărul mare de erori. Am fost obosită. Am știu încă de la antrenamentul de dimineață că nu va fi bine. Erau multe lucruri pe care nu le puteam executa așa cum ar fi trebuit. Am fost foarte letargică pe teren. Am vrut să intru pe teren și să joc cât mai bine, dar nu mi-a ieșit astăzi. Uneori ai zile în care nu ești în cea mai bună formă, însă Marta merită toată aprecierea pentru cum a jucat, este o adversară redutabilă.

Întâlnirea ratată cu Simona. Este dezmăgitor. Nu este un sentiment plăcut, dar trebuie să merg înainte. Lucrurile pozitive țin de timpul petrecut în România. Ospitalitatea a fost incredibilă, toată lumea a fost atât de binevoitoare, a fost foarte drăguț. Sunt dezamăgită că nu am putut sta mai mult. Aveam și înainte amintiri foarte plăcute despre România.

Vizita la bunica. Nu știu ce să zic. Din cauza pandemiei, aș vrea să o protejez. Este o situație dificilă și nu am decis încă ce urmează să fac. Probabil o să mă întorc la Londra, după care voi participa la turneul de la Linz. După aceea, cred că voi avea o săptămână de pauză.

Oboseala acumulată. Cred că are legătură cu ultimele șase luni. A fost o perioadă plină de experiențe noi, cu foarte puține perioade de liniște. Nu eram obișnuită cu viața agitată din circuitul WTA. Mai am nevoie de timp pentru a asimila acest stil. Presupun că am nevoie de o vacanță.

Cum reține prezența în România. Am fost încântată de zilele petrecute aici. Oamenii au fost atât de amabili și de primitori. Toată lumea a făcut tot posibilul să îmi facă șederea cât mai plăcută și le sunt recunoscătoare. Am fost surprinsă de cât de mult m-au susținut românii și sunt dezamăgită că nu le-am putut oferi o performanță mai bună. Mi-aș fi dorit să fi avut spectatori în tribune la meciurile pe care le-am jucat aici. Cu siguranță o să revin la un turneu în România anul viitor. O să mă asigur că turneele de aici vor avea prioritate în calendarul meu pentru că înseamnă mult pentru mine.

Cine și-ar dori să câștige turneul. Simona! Este unul dintre idolii mei și îmi place să mă uit la ea cum joacă. Am de învățat de la ea. Îmi pare rău că nu am ajuns să joc cu ea. Este o tipă foarte cool și o jucătoare mare.

Transylvania Open pe Twitter

https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1454091185082060802?s=20
https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1454077924748009472?s=20
https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1454048350597156868?s=20
https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1454042518119723014?s=20
https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1453998379936137217?s=20
https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1454148250659921930?s=20
https://twitter.com/Simona_Halep/status/1454156701561655296?s=20
https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1454141782338461705?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi