Irina Begu avea nevoie de un rezultat bun și îl obține! O întoarce pe Muchova, se califică în turul al treilea la Roland Garros!

Camelia Butuligă | 30 mai 2019

În turul al treilea, Irina o va întâlni pe americanca Amanda Anisimova, care a eliminat-o azi pe Aryna Sabalenka.

Roland Garros este oferit de


Irina Begu reușește o victorie foarte prețioasă în fața cehoaicei Karolina Muchova, 1-6, 6-3, 6-4, și obține calificarea în turul al treilea la Roland Garros. E o victorie prețioasă pentru Irina. E, de asemenea, și cel mai important rezultat al anului pentru ea, care a avut o serie de săptămâni afectate de accidentări și a ieșit din Top 100 – despre care ne-a povestit în discuția de după turul 1.

*

Un adevărat test al nervilor sportul ăsta, oferă atâtea posibilități, și în bine și în rău. Depinde doar de jucător în ce direcție o ia. 

Pe terenul 13 românii au cunoscut toate direcțiile azi: cu Sorana la cârmă, în primul meci drumul spre victorie nu a putut fi dibuit cu niciun preț. Nici Irina nu părea mai norocoasă: o vreme închisă și umedă, (care a obligat-o să trimită rachetă după rachetă la re-racordat), o adversară dezinvoltă și un joc propriu pornit cu greu. 

Muchova este o jucătoare solidă, care reprezintă cu brio școala cehă: înaltă, serviciu bun, lovituri curate pe ambele laturi, plus niște sliceuri și scurte pline de fler, numai bune pe zgură. Spre deosebire de Irina, cehoaica a intrat repede în meci, controlând raliurile și găsind cu ușurință liniile. Setul 1 a luat-o repede razna, Irina apărând cu greu pe tabelă pe final. 

Setul doi a marcat o schimbare, Irina ridicând intensitatea loviturilor și agățându-se mai bine în defensivă. Primul break, făcut la 1-1, a fost pregătit de un punct senzațional câștigat cu un rever in lung de linie și sărbătorit cu un strigăt încrâncenat către echipă. Deși breakul a fost pierdut imediat, meciul nu mai curgea într-o singură direcție. 

A urmat un hold important pentru 3-3, unde Irina a salvat un break point, urmat de un break făcut Muchovei la a doua șansă. Meciul se întorsese clar și Irina a consfințit trendul câștigând setul cu încă un break la zero. Tenis, oameni buni. 

Irina Begu: „Am început foarte lent, nu-mi găseam ritmul, simțeam că mă mișc foarte greu pe teren și oarecum grăbeam punctul. După care m-am gândit că mai bine să țin câteva mingi în teren și să găsesc de acolo o soluție, am încercat să lupt pentru fiecare punct, să le lungesc, să intru un pic în meci și cred că de acolo s-a schimbat meciul.” – Toate declarațiile, aici.

Decisivul a fost mai echilibrat, cehoaica repliindu-se și recuperând un pic terenul pierdut în setul doi. Șapte holduri consecutive și niciun break point, dar pe măsură ce se apropia sfârșitul meciului, se apropia și furtuna. Irina a lovit iar prima, făcând break relativ ușor pentru 5-3, dar pierzându-l la fel de ușor. Multe emoții, dar a noastră a rămas acolo și a insistat pe serviciul adversarei, reușind să închidă meciul cu un break lung, la a treia șansă. 

Irina spunea că are nevoie de meciuri, de victorii, și iată că i s-a îndeplinit dorința: o victorie muncită, câștigată cu inima, numai bună pentru a-i da curaj pentru meciul următor, în care o va întâlni pe Amanda Anisimova. 

The Grand Slam Life is the best life!

Îmbracă-te de Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

***

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi