Gabriela Ruse se califică în premieră pe tabloul US Open

Treizecizero | 28 august 2021

Gabriela Ruse confirmă momentul de formă din vară și va juca pentru prima dată la un Grand Slam, altul decât Wimbedon. Vom avea cinci reprezentante pe tabloul principal feminin de la New York.

US Open este oferit de

Gabriela Ruse a avut o vară excelentă, în care a impresionat pe zgura de la Hamburg și Palermo și a jucat două finale consecutive în cele două turnee menționate, câștigând-o pe prima, pentru primul ei titlu WTA. Acum, ea reușește să confirme acest moment bun și într-un alt fel, obținându-și biletele pentru primul ei tablou principal la US Open. Asta, după trei victorii excelente în calificările turneului newyorkez.

A fost 6-2, 6-7, 6-3 cu Veronica Cepede Royg, în primul tur, 7-5, 6-1 cu Kurumi Nara în turul al doilea și 6-3, 6-0 în finala calificărilor, cu italianca Federica Di Sarra.

Gabi ajunge astfel la un bilanț de 26-12 în acest sezon, bilanț care sună și mai bine dacă-l restrângem la meciurile jucate post-Wimbledon, de când Ruse a prins o altă viteză: 18-4.

Va fi primul turneu de Grand Slam în afara Wimbledon la care Gabriela va juca pe tabloul principal. La turneul londonez, la care a jucat semifinale ca junioară, Gabriela a impresionat la prima ei participare, când a avut șase mingi de meci într-un duel splendid cu Agnieszka Radwanska, la ediția din 2018. În 2019, Ruse a jucat iarăși pe tablou, pierzând de data asta la Julia Goerges. În 2021, ea nu a reușit să se mai califice pe tablou, fiind învinsă în primul tur al calificărilor. La restul Slamurilor, cel mai bun rezultat al Gabrielei era turul 3 în calificări, atins în trei ocazii diferite (AO 2020, RG 2020, USO 2019).

Acum pe 108 în lume, Gabriela li se alătură astfel pe tabloul principal celorlalte patru românce: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan.

US Open începe luni, cu meciurile de pe jumătatea inferioară a tabloului feminin (cea unde sunt Simona, Ana și Irina).

Din păcate, alte trei românce au pierdut în finala calificărilor: Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Jamie Loeb (6-4, 7-6), Jaqueline Cristian a cedat cu Rebeka Masarova (2-6, 6-2, 6-4), iar Monica Niculescu a fost eliminată de Dalma Galfi (6-1, 6-3).

Au mai obținut calificarea pe tablou jucătoare ca Ana Konjuh sau britanica cu origini românești Emma Raducanu, care revine astfel pe un tablou de Slam după performanța excelentă de la Wimbledon, când a ajuns până în optimi, la debut.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi