Tragere de foc pentru Simona Halep la revenirea la US Open. Debut cu Giorgi; Rybakina, Svitolina sau Osaka, obstacolele până în sferturi

Treizecizero | 26 august 2021

Cursa lui Novak Djokovic către Grand Slam, numeroasele absențe importante și încă un tablou foarte echilibrat în turneul fetelor; US Open 2021 nu duce lipsă de subiecte interesante.

US Open este oferit de

Cursa lui Novak Djokovic către Grand Slam, numeroasele absențe importante și încă un tablou foarte echilibrat în turneul fetelor; US Open 2021 nu duce lipsă de subiecte interesante. Iar tragerea la sorți, ale cărei rezultate sunt date publicității de organizatori în această seară, aduce turneul cât se poate de repede în zona concretului. Uite informațiile esențiale de la tragerea la sorți:

Tabloul feminin

Simona. Favorită 12 la US Open, Simona Halep nu a ieșit din tradiția ei la acest turneu, care tinde să îi trimită în cale big-hittere în primul tur. Simona, care revine la Flushing Meadows după un an de absență, o va întâlni pe italianca Camila Giorgi, recent campioană la Montreal. Italianca e, în mod evident, în mare formă, cu un bilanț de 16-5 în ultimele ei meciuri. Există un singur episod în istoria întâlnirilor directe, câștigat de Simona, în 2015, la Miami, într-un moment când Simona era, la rându-i, într-o serie prelungită de victorii (aceea era a 12-a la rând).

Simona este pe al treilea sfert de tablou, cel dominat de Naomi Osaka, favorită 3, care nici ea nu are un start de turneu prea ușor, în compania cehoaicei Marie Bouzkova. În runda a doua, Simona e așteptată de învingătoarea dintre americanca Li și o jucătoare din calificări, runda a treia poate însemna un meci cu altă jucătoare foarte tare, cel mai probabil Elena Rybakina sau Caroline Garcia, în vreme ce runda a patra ar însemna un duel cu Elena Svitolina. Sferturile ar veni, foarte probabil, cu o revedere cu Naomi Osaka.

Simona, care încearcă să-și gestioneze cât poate de bine o revenire în circuit cu problemele ei aferente, s-a retras din ultimul ei turneu jucat, la Cincinnati, după noi probleme medicale. Anterior, ea reușise prima victorie după trei luni și jumătate.

Sorana. După un an grozav la toate cele trei turnee de Slam (și nu numai), Sorana Cîrstea va căuta să continue pe aceeași notă și la US Open, acolo unde a dat anul trecut semnalele clare ale revirimentului care s-a produs în cele din urmă anul acesta. Dar nici Sorana nu are un start simplu, ea urmând să o întâlnească pe rusoaica Veronika Kudermetova, favorită 29. Clasată cu doar șapte locuri mai sus decât Sorana, rusoaica a prins însă lista capilor de serie. Sori conduce cu 1-0 în h2h, meciul datând din 2016, pe zgură. După o primăvară bună, rusoaica n-are o a doua parte a anului prea grozavă.

Irina. Deja cu o semifinală în cont la Cleveland săptămâna aceasta, Irina Begu are, deocamdată, alți pești de prins. Dar va ține un ochi și pe debutul la US Open, o situație care seamănă oarecum cu cea de la AO de anul acesta, când de asemenea Irina a jucat bine la turneul premergător. Sărbătorita zilei de azi, Irina o va întâlni în primul tur la US Open pe Andrea Petkovic, recenta campioană de la Cluj, o altă conexiune cu România pentru Petko.

Cele două sportive au un head-to-head bogat, cu șase întâlniri, scorul fiind egal, 3-3. Au jucat chiar anul acesta, la Roma în calificări, într-un moment în care Irina nu era tocmai în apele ei, dar chiar și așa, a dus-o în trei seturi pe Petkovic.

Ana. Ana Bogdan are și ea o tradiție încurajatoare în primul tur la Slamuri; și acum ea a primit o jucătoare din calificări, acolo unde așteptăm rezultatele grupului de românce încă în luptă pentru calificarea pe tabloul principal.

Meciuri tari în primul tur. Ca de obicei, tabloul feminin este plin de meciuri tari încă din turul inaugural. Cândva o finală, Madison Keys vs. Sloane Stephens e acum meci de turul întâi. Alte dueluri tari: Vekic – Muguruza, Kostyuk – Sakkari, Andreescu – Golubic, Collins – Carla Suarez Navarro, Kerber – Yastremska.

Dacă favoritele țin… Atunci optimile de finală de pe tabloul feminin ar indica spre o astfel de configurație:

[1] Barty – [13] Brady
[11] Bencic- [7] Swiatek
[4] Pliskova – [14] Pavlyuchenkova
[10] Kvitova-[6] Andreescu
[5] Svitolina vs. [12] Halep
[16] Kerber vs. [3] Osaka
[8] Krejcikova vs. [9] Muguruza
[15] Mertens vs. [2] Sabalenka

Tabloul masculin

Novak Djokovic își va începe cursa către Grand Slam contra unui jucător venit din calificări.

Sârbul nu ar trebui să aibă mari griji cu partea lui de tablou, pe un sfert pe care eventualele amenințări ar trebui să fie doar din sferturi în sus (Hurkacz sau Berrettini).

În semifinale, Novak ar putea să se revadă cu Alexander Zverev, în ceea ce ar fi un rematch mult-așteptat după duelul lor dramatic de la Jocurile Olimpice. Zverev, încă neînvins, a câștigat recent titlul la Cincinnati.

Potențialul traseu al sârbului spre o performanță istorică arată astfel: R1: Qualifier; R2: Struff /Griekspoor; R3: Nishikori/Goffin; R4: De Minaur/ Karatsev; QF: Berrettini/Hurkacz; SF: Zverev/Shapovalov; F: Medvedev/ Tsitsipas.

Andy Murray își continuă seria de trageri ghinioniste; multiplul campion britanic își va face revenirea la Flushing Meadows cu un meci contra unuia dintre jucătorii care vor emite pretenții la titlu, grecul Stefanos Tsitsipas.

Daniil Medvedev, favoritul 2 la titlu, va deschide cu veteranul francez Richard Gasquet. Rusul, finalist în urmă cu două ediții, ar trebui să ajungă relativ lipsit de mari obstacole la o potențială semifinală cu Stefanos Tsitsipas.

Articol în curs de actualizare

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi