Face bine la suflet o demonstrație de dominare totală ca în primul set cu Gasparyan. Obiectiv pe termen lung: cupa cea argintie și pântecoasă

Camelia Butuligă | 5 mai 2019

În tenis, e foarte greu să repeți un an fenomenal și până acum nu prea mi-am permis să dau frâu liber speranței că fulgerul va lovi de două ori consecutiv pe Chatrier, dar trebuie să recunosc, Simona Halep e alt om când joacă pe zgură

E bine să fii Simona Halep când trenul WTA ajunge în Europa și trage în stația Madrid, peron pe zgură. E bine și să fii fan român: n-ai cearcăne, ești mai relaxat și treci în revistă tabloul de concurs cum își trece în revistă Cersei Lannister armata de la balconul din King’s Landing (pauză publicitară, săptămânile astea scriu cronici la episoadele ultimului sezon din Game of Thrones într-un newsletter pentru Lead.ro; te poți abona aici).

Așadar, a fost o zi cum nu se poate mai bună pentru Armada română la Madrid: trei meciuri, trei victorii. Sorana a trecut de Keys întorcând în trei seturi, Miki și-a găsit contra lui Tomljanovic jocul ăl bun de acum un an, iar Maestra Simona, deși cu nasul înfundat și vocea dogită, i-a servit sărmanei Margarita în primul set un covrig în doar 20 de minute. 

Gasparyan nu e o expertă pe zgură (jocul ei, cu acel rever blocat și plat, e croit mai degrabă pentru suprafețe rapide), dar în ziua de azi nu poți subestima pe absolut nimeni în tenis. Toți știm cât trebuie să muncească Simona uneori pentru victorie – de aceea face bine la suflet o demonstrație de dominare totală ca cea din primul set azi. E bine să tăvălești pe câte cineva din când în când, așa, ca să transmiți un mesaj. Iar mesajul este că a început campania de primăvară. Obiectiv imediat: holograma în formă de V. Obiectiv pe termen lung: cupa cea argintie și pântecoasă. 

În tenis, e foarte greu să repeți un an fenomenal și până acum nu prea mi-am permis să dau frâu liber speranței că fulgerul va lovi de două ori consecutiv pe Chatrier, dar trebuie să recunosc, Simona Halep e alt om când joacă pe zgură: are alt mers, iar cei 168 de centimetri ai ei par 186. Când difuzoarele din complexul Caja Magica au luat-o razna și au început să difuzeze la volum maxim un anunț despre schimbarea programului în timpul meciului, obligând jucătoarele să rejoace punct după punct, pragmatica Cicak a propus Simonei să ia loc pe margine până se remediază defecțiunea. Simona a refuzat categoric: avea minge de 5-2, nu voia să părăsească terenul. ”No, no, no”, a spus ea. ”Jucăm în continuare, dacă trebuie să repetăm, repetăm. Simona știa ce știa: meciurile de tenis sunt ca luptele corp la corp, acum ești călare pe situație, acum ești la pământ. 

Gasparyan a pus într-adevăr de o recuperare, a ajuns de la 5-2 la 5-4 și a salvat și o minge de meci pe parcurs, dar la fel de îmbucurătoare ca demolarea din primul set a fost proptirea Simonei pe călcâie și refuzul de a-l ceda pe al doilea. A făcut break ca o jucătoare cu experiență, când adversara servea pentru a rămâne în set la 4-5 și a rezolvat un meci care amenința să se întindă mai mult decât îi era plapuma. Cam așa trebuie abordate primele meciuri dintr-un turneu: cu intensitate și arătând cine e șeful. Chiar dacă fizic nu este 100% din cauza răcelii cu care s-a pricopsit pe drum, chiar dacă reverul în lung de linie n-a fost ”laser”, Halep și-a făcut simțită prezența și a luat în posesie terenul, la propriu și la figurat. 

Următorul meci este cu învingătoarea dintre Riske și Konta: niciuna specialistă a zgurii, niciuna în vreo formă de speriat, dar atitudinea trebuie să rămână ca cea de azi contra rusoaicei. Simona are de asamblat un tăvălug al victoriilor consecutive pentru a ajunge la Paris în viteză și se poate construi frumos pe primele tururi ale tabloului de la Madrid: după Konta/Riske urmează fie Suarez Navarro, fie Kuzmova. Virușii să facă bine să-și vadă de drum, că o fată are treabă.

30-0 SHOP – ofertă limitată. Pleci la Madrid săptămâna viitoare? Îți facem cinste cu o reducere de 30 la sută la orice comandă din Shop, ca să poți lua cu tine tricourile, șosetele sau totebags-urile 30-0. Scrie-ne la salut [at] treizecizero.ro un mail ca să-ți activăm reducerea.

Ești deja la Madrid, la turneu? Tot facem cinste! Scrie-ne pe aceeași adresă și-ți oferim un voucher de 25 la sută!

***

NOU, în 30-0 Shop! Am lansat 30-0 Sox!

Cea mai nouă idee de la 30-0 este gata să-ți coloreze primăvara. Lansăm 30-0 Sox, o colecție de șosete 30-0 cu inspirație din tenis, fabricate în România. Ai de unde să alegi! Avem cinci modele, dintre care unul special pentru copii, plus un pack avantajos ca preț, format din trei modele complementare.  Alege-ți modelele preferate de AICI!

***

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi