Din nou în control total! Simona Halep o învinge clar pe Paula Badosa, e în sferturi la Wimbledon

Andrei Năstase | 4 iulie 2022

Simona Halep continuă să joace la un nivel foarte ridicat, câștigă repede, 6-1 și 6-2 cu Paula Badosa, favorita 4 a turneului, avansează în sferturile de finală la Wimbledon. O va întâlni mai departe pe Amanda Anisimova.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep continuă să joace la un nivel foarte ridicat, câștigă repede, 6-1 și 6-2 cu Paula Badosa, favorita 4 a turneului, avansează în sferturile de finală la Wimbledon.

Pentru Simona, acesta a fost primul joc pe Terenul Central după fantastica ei victorie – sau meciul perfect, cum îi spune ea – din finala cu Serena Williams de acum trei ani.

Succesul de azi o duce pe Simona la 11 victorii consecutive la Wimbledon, turneul pe care l-a câștigat în 2019. Ea e singura campioană de Grand Șlam rămasă pe tablou. Și n-a pierdut niciun set până aici.

Aceasta a fost și a doua victorie a Simonei în fața Paulei Badosa, după succesul recent (și similar, 6-3, 6-1) de la Madrid.

Pe tablou mai avem acum o singură jucătoare din Top 10 – Ons Jabeur, favorită 3, cea pe care mulți specialiști o văd deja în finală.

*

Meciul cu Badosa a fost considerat, înainte ca prima minge să fie lovită, primul test serios al Simonei la ediția de anul ăsta. Și asta în ciuda victoriei clare pe care Simona a obținut-o cu Paula în primăvară, la precedenta (și singura) lor întâlnire: a fost un 6-3, 6-1 impresionant pe zgura de la Madrid, meci care a convins-o pe Badosa că Simonei îi plac mingile ei; și stilul ei de joc. 

„Cred că îi place să joace cu mine. Tenisul meu, cred că ei îi plac astfel de jucătoare. Dar o să încerc să abordez meciul diferit și vom vedea cum va merge. (…) Cred că este favorită. A câștigat aici ultima oară când a jucat turneul. Joacă bine pe iarbă, și îi place și ce joc eu. E un meci foarte greu pentru mine, dar sunt pregătită”, prefațase meciul Paula, care nu pierduse nici ea vreun set până aici.

Jucătoarea din Spania a deschis cu un hold la zero, dar și-a cedat serviciul devreme, când Simona, cu un superb passing de rever trimis în cros scurt, sub fileu, a făcut break și s-a dus la 2-1.

Pe soare, deci pe un gazon uscat, dar cu mingi mai iuți, Simona și-a arătat intențiile fără întârziere: a venit să dicteze, să-i ia timp (de gândire și de așezare la minge) Paulei; să o miște și să nu o lase pe aceasta să construiască din mijlocul terenului.

Au urmat alte patru game-uri consecutive pentru româncă, care a închis setul (6-1) în doar 23 de minute.

Aici, opțiunile Paulei nu arătau prea bine. Pentru că ea nu este, așa cum observa Radu Marina înaintea meciului, o jucătoare care să închidă punctul de la prima lovitură. Paula are nevoie să construiască, să-și scoată adversara în exterior – cu acele lovituri liftate ale ei -, înainte să lovească decisiv. Altfel spus, Badosa are un joc asemănător cu al Simonei. Dar nu se mișcă la fel de bine în defensivă, nu are varietatea pe care Simona o arată de pe linia de fund.

Poate tocmai de-asta match-up-ul ăsta e nepotrivit pentru iberică. Pentru că trebuie să o învingă pe Simona cu armele ei, or ăsta-i lucru tare complicat. Mai ales când Simona nu oferă mare lucru.

Iar Simona n-a fost prea generoasă nici în setul secund.

Ea a salvat prima minge de break a adversarei în game-ul al treilea (când ajunsese deja la 11 minge direct câștigătoare; și doar 6 greșeli neforțate), apoi a început să pună presiune pe serviciul advers. N-a reușit break-ul în game-ul următor, deși a avut trei șanse bune, dar l-a reușit fără probleme în game-ul al șaselea și n-a mai privit înapoi.

Campioana din 2019 a încheiat meciul cu 17 winners și doar 9 erori neforțate, în vreme ce Paula a avut un raport de 7-21. Simona a câștigat 89 la sută din punctele jucate pe primul serviciu și a pus în teren 85 la sută pe retur.

Simona va juca în sferturi cu Amanda Anisimova, care a trecut de surprinzătoarea Harmony Tan (6-2, 6-3).

Simona conduce cu 2-1 în H2H, incluzând aici și recenta victorie pe iarbă de la Bad Homburg (6-2, 6-1).

Articol în curs de actualizare

https://twitter.com/Wimbledon/status/1544008094950346753?s=20&t=TE7BWcJt5HfLDeMUDYHt9w


 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi