Simona Halep e excelentă cu Anisimova! Simo merge în semifinale la Bad Homburg, pentru un nou meci tare, cu Bianca Andreescu

Treizecizero | 23 iunie 2022

Simona Halep avansează în semifinalele turneului de la Bad Homburg după o victorie-fulger cu Amanda Anisimova, favorita 6 a turneului. A fost 6-2, 6-1 pentru Simona, după un meci care s-a terminat sub o oră de joc și după o evoluție absolut încântătoare.

Simona Halep a continuat seria evoluțiilor foarte bune, dominând-o pe Amanda Anisimova în sferturile de finală de la Bad Homburg, în drum spre o victorie mai mult decât clară: 6-2, 6-1, în sub o oră, cu tot cu un timeout medical luat de Anisimova.

Absolut dominantă pe serviciu, Simona a găsit o viteză nouă la aceste două meciuri de la Bad Homburg, cu Zidansek și cu Anisimova, făcând ceea ce se anunța un potențial meci complicat să fie o altă zi încurajatoare în procesul ei de a-și reclădi încrederea, ritmul și clasamentul.

E a doua semifinală consecutivă pe iarbă pentru Simona și a cincea semifinală a sezonului, după Melbourne Summer Set 1, Dubai, Indian Wells și Birmingham. Dar mai important de atât e jocul, care arată din ce în ce mai bine, mai puternic, mai coerent și mai fluid. 

În meciul de astăzi Simona a avut o cu totul o altă viteză față de orice meci jucat în ultimele săptămâni pe iarbă; a fost, probabil, și una dintre cele mai bune evoluții ale sale în tot anul și asta e încurajator din câteva motive.

Primul ar fi faptul că nivelul jocului ei a crescut pe măsură ce a înaintat în turneu – două meciuri mai târziu de la meciul chinuit cu Siniakova vedem acum o Simona detașată, sigură pe lovituri și aproape de netrecut la serviciu, departament care contează atât de mult pe iarbă. Al doilea motiv ar fi Wimbledon, care urmează în câteva zile; Simona pare bine poziționată să atingă cea mai bună formă fix în cel mai potrivit moment. 

Capitolele la care a excelat Simona azi au fost tocmai loviturile care sunt atât de importante pe iarbă: serviciul – 10 ași, doar patru puncte pierdute cu primul serviciu și fiind aproape de neatins, adversara ajungând la avantaj pe serviciul ei de trei ori pe parcursul meciului – și returul.

Cu acel retur adânc și foarte agresiv a destabilizat-o pe Amanda în repetate rânduri și nu i-a permis să înceapă punctul fiind într-o poziție de atac, intrând câțiva metri în teren și încercând să impună ritmul, adică zona ei de confort. De fapt, Simona a dus-o pe Anisimova într-o zonă pe care o urăște: să se apere, să lovească din poziții incomode, să își ajusteze loviturile și pașii la aproape fiecare minge.

Meciul a fost unul fără istoric, asemănător cu ultima lor partida jucată în 2020, la Roland-Garros, când Simona a pierdut un singur game. Scenariul s-a repetat și acum, la Bad Homburg, cu o Simona intimidantă, dispusă să nu ofere nimic și jucând perfect tactic. De altfel, după înfrângerea suferită în față Anisimovei în 2019, tot la Roland-Garros, americanca a mai reușit să câștige în două meciuri doar trei game-uri. 

Anisimova nu s-a aflat într-o zi deloc grozavă, primind inclusiv îngrijiri medicale în setul doi, dar asta nu schimbă maniera în care Simona și-a făcut jocul, a servit, returnat și deplasat. A fost o nouă evoluție dominantă din partea Simonei, care se apropie de acel nivel intens și bine susținut vreme îndelungată – iar ce e cel mai important e că da semne din ce în ce mai clare că simte foarte bine suprafața de joc și și-a adaptat jocul și loviturile suprafeței. 

La trasul liniei e, așadar, o nouă victorie prețioasă pentru Simona, care se califică în a doua semifinală consecutivă pe iarbă și se poate declara mulțumită pentru felul în care și-a finisat jocul în această săptămână, dar mai ales pentru cantitatea mare de încredere pe care a acumulat-o după ultimele două săptămâni. 

Pentru o nouă finală pe iarbă, Simona se va întâlni cu Bianca Andreescu, care a învins-o astăzi clar, 6-4, 6-1, pe Daria Kasatkina, favorita principală a turneului. Simona și Bianca se vor revedea pentru prima dată după trei ani, ultimul meci jucat fiind în grupele WTA Finals 2019, cu o victorie imensă obținută de Simona (și) cu sacrificii fizice, în trei seturi spectaculoase. 

„Voi fi gata”, a spus Simona, la interviul de pe teren, la care nu și-a putut stăpâni un zâmbet larg de fericire.

Cealaltă semifinală va fi o confruntare franțuzească, între Alize Cornet și Caroline Garcia.

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi