Daniel Dobre: „Simona a crescut în încredere și eu cred că acum se apropie de forma maximă”

Adrian Țoca | 4 iunie 2019
Daniel Dobre, întrebat despre Darren:

„Pe Darren oricând noi îl așteptăm înapoi în echipă. E binevenit dacă este să revină alături de noi“.

Roland Garros este oferit de

Corespondență de la Paris

Daniel Dobre a fost astăzi protagonistul unei sesiuni de media cu jurnaliștii de la Roland Garros, parte a inițiativei WTA de a-i aduce la interviuri și pe antrenorii jucătoarelor de top din circuitul feminin.

Iată o primă parte dintre ideile din interviu – unele dintre ele, pe teme pe care le-ați putut deja citi abordate în interviul 30-0 cu Daniel Dobre (prima parte, a doua parte)

Despre ce lucru învățat la Academia Gunther Bosch pe care-l aplică în relația cu Simona: “Să respecți dispoziția sportivului și să te adaptezi la situația zilnică și la starea lui emoțională, mentală și fizică“. 

Cel mai greu moment din colaborarea cu Simona: “Nu am avut momente grele. Trebuie să te adaptezi la personalitatea ei, pentru că fiecare jucător este diferit și campionii, în general, sunt total diferiți de ceilalți jucători”. 

Cum se pregătește pentru meciurile ei: “În primul rând, cauți să vezi adversarul live. Caut să văd toate meciurile, chiar înainte de a se putea întâlni cu ele. Apoi, avem statistici detaliate oferite de SAP în colaborare cu WTA. Și aduni informații din discuții cu alți antrenori sau alte jucătoare care au jucat deja, iei informații și de acolo”. 

Comparația cu Darren: “Nu cred că cineva ne compară. Lucrând mai mult de un an alături de Darren nu o văd ca pe o comparație, ci ca pe o completare. Chiar și acum câteodată mai vorbesc cu el și suntem în relații foarte bune. Este un prieten, nu un competitor. Și, oricând, noi îl așteptăm înapoi în echipă. E binevenit dacă este să revină alături de noi“. 

În timpul Roland Garros nu am vorbit, dar am vorbit mereu cu el înainte de turnee, înainte să încep colaborarea cu Simona, de fiecare dată când nu cunosc o adversară, sau văd că Simona are nevoie de mai mult ajutor, n-am nicio problemă să-i scriu sau să-l sun, tocmai pentru a-mi întări anumite simțăminte, iar Darren e întotdeauna acolo, pentru mine, cel puțin. N-am întrebat-o pe Simona dacă vorbește cu el, dar eu cred că Darren e mereu acolo când avem nevoie de el.”

Cum a evoluat starea de spirit a Simonei de-a lungul turneului. „E o diferență între felul în care abordează un astfel de turneu și un turneu obișnuit, mai ales că vine în postura de deținătoare a titlului. A încercat un pic să lase presiunea deoparte, dar a fost greu începutul turneului, a fost tensionată, primele meciuri sunt mai grele pentru toată lumea, după cum vedem, dar pe măsură ce a înaintat în turneu a jucat mai bine, a căpătat încredere și eu cred că acum se apropie de forma maximă, care-i va permite să meargă în continuare, sper eu.” 

Durata mică a ultimelor două meciuri – e un avantaj sau dezavantaj: „Având în vedere că în primele două meciuri a fost testată deja mental, nu e un dezavantaj; dacă erau toate meciurile la fel, într-adevăr, puteai să ajungi în fazele superioare fără să fii testată și poate cedezi într-o situație limită. A jucat bine, jucătoarele, în general, au fost cam același stil de joc, următoarea, la fel, deci nu cred că a fost un dezavantaj.” 

Ce schimbări sunt la Simona față de prima lor colaborare. „S-a schimbat foarte mult. Este altfel percepută de tur, de la fete și antrenorii fetelor, până la băieți și antrenorii băieților. Este în relații mult mai bune cu toți, e mai deschisă. Înainte era, să spunem, ceva mai singuratică. Are mult mai multă încredere în ceea ce face, jocul s-a dezvoltat, cunoaște mai bine situațiile de vârf, le tratează altfel, gestionează emoțiile, tensiunea o tratează altfel, este mai deschisă la lucruri noi în legătură cu jocul, cu tactica de joc sau cu diverse execuții tehnice, dar și cu lucruri din afara terenului, cu o analiză, cu pregătirea fizică. S-a schimbat mult în bine și mai are încă posibilitatea și capacitatea de a se dezvolta în continuare.”

Foto: Roland Garros

 

The Grand Slam Life is the best life!

Îmbracă-te de Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

***

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi