Bianca Andreescu e campioană de Grand Slam! Bianca o învinge pe Serena, câștigă US Open!

Treizecizero | 7 septembrie 2019

Bianca Andreescu este noua campioană de la US Open, după victoria din finala cu Serena Williams, 6-3, 7-5! Bianca va urca pe locul 5 în lume cu acest titlu, care îi completează colecția de trofee din acest an, alături de Indian Wells și de Toronto. Serena Williams pierde a patra finală de Grand Slam la […]

US Open este oferit de


Bianca Andreescu este noua campioană de la US Open, după victoria din finala cu Serena Williams, 6-3, 7-5!

Bianca va urca pe locul 5 în lume cu acest titlu, care îi completează colecția de trofee din acest an, alături de Indian Wells și de Toronto.

Serena Williams pierde a patra finală de Grand Slam la rând de la revenirea după naștere, confirmând încă o dată că îi e foarte dificil să gestioneze aceste momente importante. Anterior acestei finale, ea pierduse anul trecut la Wimbledon cu Angelique Kerber, la US Open cu Naomi Osaka, iar anul acesta a fost învinsă de Simona Halep în finala de la Wimbledon. Serena încerca să egaleze recordul de Slamuri al lui Margaret Court.

Pentru Bianca, o jucătoare născută în Canada din părinți români, care a început tenisul în România, la Pitești, și a e un moment extraordinar, care o catapultează în atenția tenisului mondial și completează un an absolut extraordinar. În 2019, Bianca are un bilanț de 39-4 și a învins în toate cele 8 meciuri cu jucătoare de Top 10. Mai important, pare a fi doar începutul. Cu un pachet complet de lovituri, cu un joc exploziv și încântător de privit, Bianca pare bine pregătită pentru mai multe Slamuri în viitor.

Serena a început cu 40-15, dar Bianca a răspuns cu patru puncte consecutive, făcând break încă din startul partidei. L-a consolidat apoi, începând să domine schimburile importante de pe baseline și sape la încrederea Serenei. Au ajutat-o și erorile neforțate ale acesteia și lipsa de timing, în special pe forehand. Serena și-a făcut porția de winners, dar meciul i-a scăpat curând din control. După ce a salvat cinci mingi de dublu break la 2-4, Serena a avut prima ei șansă de break în game-ul următor. Bianca a răspuns cu un as, consolidând break-ul. Când Serena a servit la 3-5 ca să stea în set, Bianca a forțat și reușit break-ul.

Aici a început perioada de cădere a Serenei: în ciuda unui rebreak mai degrabă pe emoțiile Biancăi, americanca a dispărut complet din meci, iar Bianca a ajuns la 5-1 și minge de meci.

De aici a început un cu totul alt meci: poate împăcată cu ideea eșecului, Serena s-a relaxat și și-a regăsit brusc tenisul curat și eficient. A recuperat break-ul, apoi, într-o nebunie generală, a egalat aproape nesperat la 5. Era un moment incredibil de greu pentru tânăra adversară a Serenei.

Dar Bianca s-a ținut incredibil de tare și a răspuns însă cu următoarele două game-uri, trecându-și numele pe lista campioanelor US Open chiar la prima ei participare.

Citește AICI patru concluzii la cald după finala US Open.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1170467816597786626?s=20

*

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Iar noul tricoul 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi