Simona Halep face cât trebuie, se califică în runda a treia la Wimbledon

Camelia Butuligă | 5 iulie 2017

Simona Halep s-a calificat în runda a treia la Wimbledon, după o victorie în două seturi cu jucătoarea braziliană Beatriz Haddad-Maia, 7-5, 6-3. Simona o va întâlni în faza următoare pe Shuai Peng, care a trecut de Carla Suarez Navarro, 6-2, 6-2.

Reacția Simonei de la finalul meciului a fost undeva între ușurare și triumf, după o victorie obținută tactic. Un meci gestionat foarte bine de Simona Halep în fața unei adversare în premieră, cu un joc care putea pune probleme. Haddad Maia este un hibrid aparte, o jucătoare stângace solidă și înaltă care poate lovi puternic (și o face deseori), dar care alege să și varieze, venind la fileu (13 puncte din 19 urcări). Surprinzător, azi veriga slabă a jocului ei a fost serviciul, unde are cifre semnificativ mai slabe decât ale Simonei la toate capitolele, inclusiv ași (3-1).

Cu toate că a servit și returnat mai prost, brazilianca tot a făcut rost de 6 mingi de break, din care a concretizat două, ambele în primul set. De fapt ea a început mai bine setul 1, distanțându-se la 3-1. Apoi însă au apucat-o emoțiile și acestea s-au manifestat în primul rând în serviciul șovăielnic. Simonei, care mi-a dat senzația că a început meciul stând și așteptând să vadă ce știe să facă Beatriz, nu i-au scăpat aceste semne și a profitat, egalând la 3. Servind la 3-4 Simona își pierde însă serviciul destul de rapid, aruncând o dublă și o neforțată și suferind de pe urma jocului agresiv al lui Haddad. Reacția ei a fost imediată: și-a luat breakul înapoi, întorcând împotriva adversarei un winner excelent de rever în lung de linie la 30 egal și apoi profitând de o neforțată a braziliencei. De acolo lucrurile au început să se precipite în folosul româncei, care a gestionat mult mai bine momentul și a mai făcut un break, închizând apoi setul cu 7-5. Un caz clasic de gestionare a scorului mult mai bună de către jucătoarea mai experimentată și mai valoroasă.

Odată setul 1 rezolvat, lucrurile s-au simplificat pentru Simona, care și-a curățat jocul de neforțate și s-au complicat pentru Haddad Maia, care a început să le producă pe bandă (39 în total, 25 doar în setul 2). Simona a apărat toate cele patru mingi de break și a făcut două breakuri la rândul ei, ambele consecutiv la sfârșitul setului. Voi concluziona parafrazându-l pe Roddick: un meci în care jucătoarea mai slab clasată a arătat de ce este mai slab clasată și în care Simona a avut răbdarea și viclenia necesară pentru a o aștepta și a-i da ocazia să arate asta în ambele seturi.

Tot azi, Irina Begu a pierdut în trei seturi un meci strâns cu Ana Konjuh, iar Ana Bogdan a fost eliminată de Caroline Garcia.

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi