Wimbledon, tragerea la sorți: meciuri promițătoare pentru românce

Treizecizero | 25 iunie 2021

După un an de pauză, Wimbledon, cea mai prestigioasă competiție din tenis, se întoarce cu o ediție mult așteptată. Va fi una lipsită însă de câteva dintre cele mai mari nume din tenis: Rafael Nadal, Naomi Osaka, Dominic Thiem, Stan Wawrinka și, din păcate, Simona Halep, care și-a anunțat retragerea chiar cu câteva minute înainte de tragerea la sorți.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

După un an de pauză, Wimbledon, cea mai prestigioasă competiție din tenis, se întoarce.

Turneul de Grand Slam de la Londra, câștigat în premieră pentru țara noastră de o româncă în 2019, și-a decis tablourile principale.

Va fi una lipsită însă de câteva dintre cele mai mari nume din tenis: Rafael Nadal, Naomi Osaka, Dominic Thiem, Stan Wawrinka și, din păcate, Simona Halep, care și-a anunțat retragerea chiar cu câteva minute înainte de tragerea la sorți.

Uite tot ce e relevant de știut.

Tabloul feminin

Potențialele sferturi de finală

Barty – Andreescu, Svitolina – S.Williams, Kenin – Ka.Pliskova, Sabalenka – Swiatek

Româncele

Sorana Cîrstea o va întâlni în primul tur pe britanica Samantha Murray, o întâlnire în premieră. Sorana, cea mai în formă jucătoare din România a momentului, a ajuns cel mai departe în turul al treilea la Wimbledon.

Tot în aceeași parte de tablou, în primul sfert, este și Patricia Țig. Patricia va juca al doilea ei meci pe tabloul principal din carieră (după debutul din 2016), urmând s-o întâlnească pe Daria Kasatkina. Pati a învins-o pe Kasatkina în precedenta lor întâlnire (tot în 2016).

În al doilea sfert de tablou, Ana Bogdan, care s-a făcut remarcată la Roland-Garros cu un meci de excepție în fața Paulei Badosa, o va întâlni în primul tur pe finalista de la RG, Anastasia Pavlyuchenkova. Rusoaica a câștigat precedenta lor întâlnire.

În sfertul al patrulea de tablou, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe Venus Williams, fosta multiplă câștigătoare la Wimbledon. Va fi a doua oară în ultimii trei ani când Mihaela o întâlnește pe Venus în primul tur al unui Slam, după ce a pierdut la AO 2019 în trei seturi.

Tot în sfertul al patrulea, Irina Begu va întâlni o jucătoare venită din calificări.

Acestor jucătoare li s-a adăugat, ulterior, Monica Niculescu, venită pe tabloul principal din calificări. Fosta finalistă de dublu de la Wimbledon o va întâlni în primul tur pe Aryna Sabalenka, favorita 2 a turneului, într-un meci care se anunță însă mult mai echilibrat decât o arată clasamentul.

Monica a pierdut unica întâlnire cu Sabalenka, în 2018, la Shenzhen.

Numele importante

Într-un turneu fără o favorită certă, Ashleigh Barty și Aryna Sabalenka (în absența Simonei Halep și a lui Naomi Osaka) sunt capii de serie 1 și 2.

Barty deschide turneul cu un meci frumos contra Carlei Suarez-Navarro, jucătoare aflată la ultima ei prezență la Wimbledon. Australianca o are pe Johanna Konta drept primă amenințare în sfertul ei de tablou.

Sabalenka, jucătoare care încă n-a ajuns în vreun sfert de finală la un Grand Slam, e într-un segment de tablou cu multe jucătoare din calificări. Rybakina, Sakkari și Alexandrova sunt principalele oponente pe traseul Arynei.

Campioana de la Roland-Garros, Barbora Krejcikova, își va face revenirea în competiție cu un meci nu tocmai prietenos, cu daneza Clara Tauson.

O altă campioană de Slam, Iga Swiatek, are și ea un test complicat în primul tur, urmând să o întâlnească pe mereu incomoda (în special pe iarbă) Su-Wei Hsieh.

Bianca Andreescu își va face abia a doua ei apariție pe tabloul principal la Wimbledon (prima, în 2017; a mai jucat și pierdut în calificări în 2018) printr-un meci foarte greu cu Alize Cornet. Andreescu a pierdut recent pe iarbă la Cornet la Berlin, în două seturi strânse.

Nu în ultimul rând, Serena Williams, care are, în viziunea multora, una dintre ultimele ei șanse la încă un titlu de Grand Slam, va deschide cu Aliaksandra Sasnovich.

Finalista celei mai recente ediții de Wimbledon ar putea-o întâlni pe Angelique Kerber în turul al treilea, în ceea ce ar fi o reeditare a finalelor din 2016 și 2018, în care cele două și-au împărțit victoriile.

Meciuri tari în primul tur

Barty – Suarez Navarro, Cornet – Andreescu, Swiatek – Hsieh, Bertens – Kostyuk, Tauson – Krejcikova, Sasnovich – Serena, Vekic – Potapova, Vondrousova – Kontaveit, Stephens – Kvitova, Rybakina – Mladenovic.

Tabloul masculin

Potențialele sferturi de finală:

Djokovic – Rublev, Tsitsipas – Bautista, Zverev – Berrettini, Medvedev – Federer

Numele importante

Novak Djokovic, marele favorit al ediției din acest an, și Roger Federer, cel mai titrat jucător din istoria competiției, sunt pe jumătăți diferite de tablou și au astfel, în teorie, șanse de a se revedea în finală, la doi ani după finala epică din 2019.

Djokovic deschide cu Jack Draper, un tânăr britanic care s-a remarcat recent, în vreme ce Roger Federer îl primește pe Adrian Mannarino, un jucător capabil pe iarbă.

Dacă Novak are o tragere promițătoare în primele tururi, perfectă pentru a-l ajuta să se încălzească, Federer are destui jucători competenți pe iarbă în zona lui de tablou – e drept, cu toții fără rezultate remarcabile recente. Însă nici forma elvețianului, care ajunge la Wimbledon cu puține meciuri în picioare, nu e de natură să impresioneze.

Exceptându-i pe cei doi, și în contextul absențelor lui Nadal și Thiem, tabloul masculin e deschis, fără un nume clar care să se desprindă drept un potențial challenger la titlu. După doi ani fără iarbă în circuit, circuitul masculin caută acum să-și descopere noi specialiști pe această suprafață. Atenția va fi îndreptată tot spre nume precum Tsitsipas, Medvedev sau Zverev, finaliști în turnee recente de Grand Slam.

Cap de serie 2, Daniil Medvedev are un adversar greu în primul tur în germanul Jan-Lennard Struff. Tot în primele tururi, rusul îl poate vedea pe Marin Cilic, fost finalist la Wimbledon.

Tsitsipas e în sfertul al doilea de tablou și, la prima sa apariție de la finala pierdută la Roland-Garros de la 2-0 la seturi, Stefanos va avea de rezolvat un meci complicat cu Frances Tiafoe. Khachanov, Evans sau chiar Feliciano Lopez sunt alți jucători greu de bătut pe iarbă în partea de tablou a grecului.

Revenit în circuit și posesor al unui wild-card, Andy Murray, dublul campion al Wimbledon, Andy Murray îl va întâlni pe favoritul 24, Nikoloz Basilashvili.

Alte nume care ar putea face un traseu lung sunt Nick Kyrgios, Matteo Berrettini sau Felix Auger-Aliassime, cu toții plasați de sorți în al treilea sfert al tabloului.

Meciuri tari în primul tur

Medvedev – Struff, Kyrgios – Humbert, Fucsovics – Sinner, Tsitsipas – Tiafoe, Murray – Basilashvili, Federer – Mannarino, Evans – F. Lopez, Hurkacz – Musetti, Verdasco – Dimitrov



Articol în curs de actualizare

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi