Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. „Sper că e un moment care mă va face mai puternică”

Treizecizero | 25 iunie 2021

Simona ratează astfel al doilea turneu de Grand Slam consecutiv, o premieră în cariera ei, una cât se poate de nedorită.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Campioana en-titre a Wimbledon nu va putea fi prezentă pe teren la revenirea turneului londonez în circuit: Simona Halep a anunțat că se retrage din ediția 2021 a competiției, cu doar câteva minute înainte de tragerea la sorți. Din păcate, recuperarea ei nu a putut fi făcută în timp util, pentru a-i permite să joace la un nivel corespunzător și fără riscuri.

Simona ratează astfel al doilea turneu de Grand Slam consecutiv, o premieră în cariera ei, una cât se poate de nedorită.

„Sunt foarte tristă că trebuie să anunț că mă retrag de la Wimbledon, dat fiind că accidentarea mea de la gambă nu este în întregime vindecată. Am dat totul ca să mă recuperez în timp util și să pot juca Wimbledon. Cu atâtea amintiri speciale de acum doi ani, eram bucuroasă și onorată să pot juca din nou pe aceste terenuri frumoase, în calitate de campioană en-titre. Din păcate, corpul meu nu e pregătit și va trebui să păstrez acest sentiment al revenirii pentru ediția de la anul”, a anunțat Simona.

În calitate de campioană en-titre, Simona urma să deschidă turneul feminin pe Centre Court.

„Sunt foarte tristă și dezamăgită pentru că a trebuit să iau această decizie. A fost o perioadă dificilă pentru mine, și faptul că ratez ultimele două turnee de Grand Slam a făcut-o și mai complicată, mental și fizic.

Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că e un moment care mă va face mai puternică, atât ca persoană, cât și ca atletă.

Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere și susținere”, a scris Simona, în comunicatul ei.

Simona devine cea mai nouă retragere importantă de la Wimbledon, după cele ale lui Rafael Nadal, Naomi Osaka și Dominic Thiem.

Fără să poată juca la ultimele două turnee de Grand Slam și cu un bilanț de 12-5 în acest sezon, atenția Simonei trece acum către turneul olimpic de tenis și către circuitul nord-american de hard, unde poate compensa această perioadă nefericită a carierei sale.

View this post on Instagram

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)



O accidentare cu un timing teribil

Simona s-a accidentat la Roma, suferind o ruptură la gamba stângă în meciul cu Angelique Kerber, la scorul de 6-1, 3-3. Natura accidentării și momentul în care ea s-a produs i-a lăsat șanse minuscule să evite ratarea ambelor competiții importante ale verii, Roland-Garros și Wimbledon.

Simona revenise la antrenamente pe teren pe 5 iunie, la o lună după accidentarea suferită la Roma.

„Iubesc acest sport, iar acum înțeleg de ce am trăit doar pentru tenis atâția ani, de ce mi-a plăcut să fiu jucătoare profesionistă la cel mai înalt nivel atât de mult timp. Bineînțeles că nu e ușor să fii acolo, e epuizant mental și emoțional, iar acum realizez cât de puternică am fost. Când te accidentezi înainte de turneul tău preferat, acolo unde ai jucat tenisul tău cel mai bun și ai concurat 10 ani fără oprire, te simți foarte tristă și te întrebi de ce mi se întâmplă mie asta? Dar după câteva săptămâni că nu e ceva ce mi s-a întâmplat, e ceva ce s-a întâmplat pentru mine.

Așa că nu vreau decât să înfrunt orice provocare care îmi iese în cale. Nu știu dacă sunt sută la sută recuperată fizic, dar ceea ce știu este că sunt pregătită să înfrunt ceea ce urmează”, scria Simona atunci.

A încercat să joace la turneul pregătitor de la Bad Homburg, din Germania, dar fără succes, și a trebuit să se retragă. Cu încă o săptămână la dispoziție pentru pregătire, Simona a mers la Wimbledon, încercând să-și ofere cea mai bună șansă pentru a participa, chiar și fără jocuri în picioare, la competiția din Londra. Fără succes, însă.

Dacă nu socotim US Open de anul trecut, la care ea a ales să nu participe în contextul pandemiei de COVID-19, jucătoarea noastră nu a ratat prezența la niciun turneu de Grand Slam de când este în circuit și de când a început să aibă clasamentul necesar pentru a putea accede la aceste turnee. 

Simona a debutat la un Grand Slam în 2010, la Roland-Garros, apoi a ratat tabloul la Wimbledon din acel an, pierzând în calificări. Însă, începând cu US Open 2010, ea a jucat în absolut toate turneele de Slam – o serie de 39 de prezențe consecutive oprită toamna trecută, la US Open 2020. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi