Video: I-a ‘furat’ tricoul lui Nole unei fetiţe şi a devenit ţinta unei revolte pe Facebook

Adrian Țoca | 3 februarie 2012

Video: I-a ‘furat’ tricoul lui Nole unei fetiţe şi a devenit ţinta unei revolte pe Facebook

Forţa reţelelor de socializare nu trebuie deloc pusă sub semnul îndoielii. S-a convins de asta o australiancă, Yael Rothschild, care a devenit personajul negativ al zilei, după ce un filmuleţ cu ea prinzând tricoul lui Novak Djokovic a devenit viral.

Povestea e jumătate amuzantă, jumătate tristă. La sfârşitul finalei epice de săptămâna trecută cu Rafa Nadal, un Novak Djokovic epuizat, dar fericit, s-a îndreptat spre fanii din apropierea sa, cu intenţia de a le arunca tricoul, aşa cum marile staruri procedează în astfel de situaţii. Unul dintre fanii din primele rânduri, Melissa Cook, o puştoaică de 14 ani mare fană a sârbului, a reuşit să-i atragă atenţia jucătorului şi, din imagini, rezultă că Novak pare a se îndrepta, într-adevăr, către ea, ca să-i dea tricoul. Numai că, în momentul în care Nole îşi aruncă suvenirul către Melissa, pe traiectorie se interpune o femeie care interceptează spectaculos “trofeul”, spre stupefacţia micuţei. Însuşi Nole pare uşor dezamăgit, dar, în nebunia momentului, probabil că sârbului numai de asta nu-i ardea.

De aici, lucrurile au evoluat galopant. O Melissa extrem de dezamăgită s-a plâns presei. “Am plâns în hohote, nu mi-a venit să cred că un lucru care mi se cuvenea mie mi-a fost luat din faţă. Am ţipat la Novak tot meciul să-i atrag atenţia. La final, a venit în direcţia mea să-mi arunce tricoul”. Filmuleţul a devenit viral pe net, apoi a devenit subiect pe site-urile de ştiri australiene. Femeia care a prins tricoul, Yael Rothschild, a fost criticată vehement de vocea publică, dar aceasta s-a apărat, explicând că i s-a părut “o luptă dreaptă”. “Eram vreo 20 de fani în primele rânduri, 19 dintre ei au rămas dezamăgiţi. Aşa e în viaţă. Nu văd cum i-aş fi smuls tricoul din mâini unei fete care stătea la trei rânduri distanţă”, a spus femeia.

Lucrurile probabil că ar fi rămas aşa, dacă n-ar fi intervenit factorul Facebook. Povestea s-a plimbat de pe un cont pe altul, au început ameninţările la adresa lui Yael, s-a ajuns până într-acolo încât adresa acesteia a fost făcută publică, motiv pentru care, într-un final, aceasta a decis să scoată tricoul la licitaţie, urmând ca banii să fie donaţi unor cauze umanitare.

Ei bine, licitaţia a fost câştigată dramatic de… mama Melissei, care a plasat o ofertă de 5.877 de dolari. Aşadar, happy-end pentru o poveste trăznită, iar înfocata susţinătoare a lui Djokovic va putea să arboreze tricoul pe ceea ce ea numeşte “peretele Novak”. Filmuleţul poveştii, mai jos:

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi