Victorie importantă pentru Marius Copil: îl învinge pe Marin Cilic, trece în sferturi la Basel!

Treizecizero | 24 octombrie 2018

Succesul lui Marius este primul reușit de jucătorul român asupra unui tenisman de top 10. Copil revine în sferturile unui turneu ATP pentru prima dată de la finala jucată la Sofia, în februarie.

În ultimele două luni, Marius Copil l-a întâlnit în două ocazii pe Marin Cilic și de fiecare dată a jucat strâns cu croatul. La Cincinnati i-a luat primul set în tiebreak, dar le-a pierdut pe următoarele două, strâns, ambele la 4. La US Open, lucrurile au început chiar mai promițător: cu un tenis zvelt și curajos, Marius s-a dus la 5-1 și 40-0, de unde a urmat însă o cădere la fel de spectaculoasă: după cinci mingi de set ratate și 11 game-uri pierdute la rând, Copil s-a retras în startul setului al treilea, afectat de căldură și de o accidentare la piciorul stâng, care s-a înrăutățit pe măsură ce meciul a avansat.

De aceea, când sorții i-au readus față în față în turul 2 la Basel, probabil că oportunitatea i-a părut dulce-amară lui Marius. Depindea numai de el să șteargă acea amintire de la US Open și a făcut-o în stil. La adăpostul unei zile excelente la serviciu, Marius l-a învins pentru a doua oară în carieră pe croatul câștigător de Grand Slam, la șase ani de la primul succes.

A fost 7-5, 7-6 pentru Copil, în o oră și 48 de minute. Românul a avut o zi excelentă la serviciu; până spre finalul setului doi pierduse un singur punct pe primul serviciu! A sfârșit jocul câștigând 90 la sută pe primul (adică 35 din 39) și cu un decent 59 la sută pe al doilea. De altfel, pe serviciul doi a câștigat câteva puncte importante pe final de meci, atunci când croatul a pus cea mai mare presiune. La 5-6 în setul secund, Marius a salvat două mingi consecutive de set, refuzând să cedeze teren și împingând setul într-un tiebreak pe care l-a câștigat la 2. Marius a încheiat meciul de pe Center Court de la Basel cu 21 de ași.

După această cea mai notabilă victorie a anului, Marius se va vedea în sferturile de finală cu Taylor Fritz – prima lor întâlnire. În turul 1, Copil bătuse un alt american, pe Ryan Harrison, 6-2, 7-6 (8). Marius vine pe tablou din calificări, unde a învins alți doi oponenți cu un tenis solid, Mischa Zverev și Dusan Lajovic. Pe un tablou unde favoritul local Roger Federer este cap de serie 1, Marius e pe jumătatea de tablou a lui Alexander Zverev.

Acum pe locul 93, Marius se asigură de un salt consistent în clasament, numai bun pentru finalul de sezon: el va fi, foarte probabil, locul 78 începând de săptămâna viitoare. Încă o victorie l-ar duce în primii 70 de jucători ai lumii.

E cel mai bun rezultat al lui Marius de la finala jucată la Sofia în februarie.

https://twitter.com/doublefault28/status/1055189224591376384

https://twitter.com/TennisTV/status/1055202799326240768

***

Bunătăți din Shop-ul 30-0 de care tu și prietenii tăi ar trebui să știți:

1. Pachetul One e reeditat: după ce tricourile Onederful au fost sold-out, pachetul One, dedicat Simonei, revine și e compus acum din tricoul Onederful Tricolor și ediția a doua a albumului foto Simona de Păstrat. Cum Simona  va încheia un nou sezon pe locul 1 în lume, iată un cadou perfect pentru fanii ei: c combinație de două produse populare, la un preț mult mai avantajos.

 

2. Tricoul „N-o să”. Considerat de mulți dintre voi (și de noi :D) drept cel mai bun tricou făcut de 30-0. „N-o să” vorbește pentru sine. Prinde o mărime aici, cât încă mai găsești!

3. Neînvinșii. Cartea colegei Andreea Giuclea e o colecție grozavă de povești motivaționale a unora dintre cei mai buni sportivi români. Merită să le ducem aceste povești mai departe, fie și ca o formă de inspirație pentru viitorii campioni, de care sportul românesc are atâta nevoie.

4. „Povestea Primului Slam”. Unii dintre voi i-ați zis „carte”, alții, „revistă”. Dar cei mai mulți ați descris-o drept o publicație la standardele cele mai înalte, așa cum găsim în străinătate, despre campionii altora. Ei bine, avem și noi campionii noștri world-class. Simona Halep și titlul ei câștigat la Roland Garros sunt în centrul acestei colecții de articole, reportaje, interviuri și texte de opinie, colecție pe care n-o mai găsiți nicăieri în altă parte.

5. Tricoul „Icecream”. Iubim cu toții tenisul de ne topim după el. Ce mod mai bun de a transmite asta decât printr-un tricou cu mesaj? Tennis to melt for. 

6. Ești genul care preferă bundle-urile? Iată un super pachet, care cuprinde toate produsele de print scoase vreodată de 30-0, în cea mai avantajoasă ofertă cu putință: album foto + trei reviste, la un super preț promoțional, disponibil un timp limitat.

7. Îți plac stickerele 30-0? Acum sunt disponibile și în pack-uri de 7 sau de 10, la un preț mai bun.

Verifică aici toate produsele din Shop.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi