Vești bune: Clujul va găzdui un al doilea turneu WTA 250 la toamnă

Treizecizero | 8 august 2021

Anunțul oficial a fost făcut de Patrick Ciorcilă, directorul Winners Open, imediat după finala de simplu câștigată azi de Andrea Petkovic, 6-1, 6-1 cu Mayar Sherif.

Echipa care a organizat săptămâna aceasta Winners Open la Cluj a primit acceptul – și licența – pentru organizarea unui nou turneu WTA de 250 de puncte. Se va întâmpla chiar mai devreme de toate așteptările, la finalul acestui sezon.

Turneul va începe din 25 octombrie, în BT Arena – așa cum se numește azi Sala Polivalentă din Cluj. De data asta pe suprafață rapidă – hard.

Anunțul oficial a fost făcut de Patrick Ciorcilă, directorul Winners Open, imediat după finala de simplu câștigată azi de Andrea Petkovic, 6-1, 6-1 cu Mayar Sherif.

Numele noului turneu va fi Transylvania Open.

Clujul devine astfel primul oraș din Europa cu două licențe WTA.

Anul acesta, doar Melbourne și Charleston au organizat mai mult de un turneu WTA; de asemenea, Chicago are o licență WTA și una WTA125.

Turneul indoor din octombrie are toate șansele unui lineup foarte puternic. Programat la final de sezon, chiar înaintea turneului WTA Finals de la Shenzen – care e programat să înceapă pe 1 noiembrie – turneul acesta poate atrage mai multe jucătoare din partea de sus a clasamentului.

Cum se întâmplă în astfel de situații, e foarte posibil ca jucătoare implicate pe ultima sută de metri în lupta de calificare pentru Shenzhen – deci, jucătoare de Top 10 – să ceară și să primească wildcard la Cluj, în căutare de puncte foarte prețioase. Chiar și dacă nu se va întâmpla acest lucru, sunt șanse mari ca jucătoare valoroase să poată fi urmărite la BT Arena peste 10 săptămâni. Impactul asupra tenisului feminin românesc, care s-a bucurat să reintre ca gazdă în circuitul WTA anul acesta, poate fi acum unul și mai mare.

Una dintre participantele de la Cluj ar putea fi chiar Simona Halep, care, zilele trecute, a vorbit frumos despre Winners Open, și care a dat de înțeles că, într-un moment în care va avea sens în programul ei, nu va exclude o prezență la un turneu în Cluj. Simona va reintra în circuit odată cu turneul de la Montreal, și mai are, deocamdată, în programul acestui sezon turneele de la Cincinnati și US Open.

Organizarea primei ediții a Winners Open a fost considerată un succes de majoritatea covârșitoare a celor implicați, în frunte cu reprezentanții WTA și cu jucătoarele prezente la Cluj și echipele acestora.

https://twitter.com/WinnersOpen/status/1424390796413915139?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi