Tenisul la putere! Horia Tecău, alături de Djokovic, Sharapova sau Radwanska | galerie foto

Adrian Țoca | 27 iulie 2012

Tenisul la putere! Horia Tecău, alături de Djokovic, Sharapova sau Radwanska | galerie foto

 

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a ținut cu sufletul la gură o planetă întreagă. O ceremonie extraordinar de reușită, un concept original și foarte multe reacții laudative la adresa show-ului pus la punct de britanici. Dar, dincolo de partea festivă a momentului, pentru fanii tenisului a fost o seară și mai specială, dat fiind că au avut ocazia să-și vadă câțiva dintre favoriți într-o ipostază cu totul și cu totul specială: aceea de purtători ai drapelului țării lor în momentul defilării țărilor participante. Iar tenisul a fost unul dintre sporturile cele mai bine reprezentate.

Spre exemplu, foștii lideri mondiali Novak Djokovic și Maria Sharapova s-au numărat printre purtătorii de drapel. Dacă ar fi putut participa la Olimpiadă, Rafael Nadal ar fi îngroșat și el rândurile, iar Roger Federer a cedat în ultimul moment această onoare, însă, chiar și așa, Elveția a fost reprezentată tot de un tenisman, campionul olimpic în proba de dublu Stanislas Wawrinka. Numărul 2 din ierarhia tenisului feminin, Agnieszka Radwanska, a fost și ea printre cele mai interesante prezențe. În fine, Stephanie Vogt (Liechtenstein), Max Mirnyi (Belarus) sau Marcos Baghdatis (Cipru) au fost alți jucători care au avut această onoare. Cu toții, frumoși, luminoși, încântați și emoționați, în sensul bun al cuvântului, de onoarea și misiunea ce le-a fost încredințată.

România n-a lipsit de pe această listă. Merituosul Horia Tecău, unul dintre sportivii români cu cea mai bună imagine, dar și cu rezultate remarcabile, a avut șansa și onoarea de a purta steagul României. Horia n-a trecut deloc neobservat, reacțiile de pe Twitter și restul rețelelor sociale confirmându-i imaginea dreptul unul dintre cei mai apreciați jucători din circuit.

Mai jos, o galerie foto cu sportivii amintiți.

Horia Tecău

Novak Djokovic

Maria Sharapova

Agnieszka Radwanska

Marcos Baghdatis

Max Mirnyi

Stephanie Vogt

Stanislas Wawrinka

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi