Sorana obține o victorie mare, o elimină pe Rybarikova, semifinalista de anul trecut de la Wimbledon!

Radu Marina | 2 iulie 2018

Vintage Sorana nu apare des, dar și când apare te uimește pur și simplu. Evoluția de astăzi contra Magdalenei Rybarikova, cap de serie 19 și semifinalistă anul trecut la Wimbledon a fost încă o mostră de ce poate reuși Sorana și cât de periculoasă poate fi atunci când toate elementele jocului ei se îmbină perfect.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Vintage Sorana nu apare des, dar și când apare te uimește pur și simplu. Evoluția de astăzi contra Magdalenei Rybarikova, cap de serie 19 și semifinalistă anul trecut la Wimbledon a fost încă o mostră de ce poate reuși Sorana și cât de periculoasă poate fi atunci când toate elementele jocului ei se îmbină perfect.

Contra Magdalenei Rybarikova, o specialistă a acestei suprafațe, recent finalistă a turneului de la Birmingham, Sorana a adus în meciul de azi tot ceea ce avea mai bun: lovituri explozive, un tenis agresiv dar foarte așezat, răbdare și mult calm. Toate în doze potrivite.

A fost 7-5, 6-3 pentru Sorana, care obține o victorie surprinzătoare, dat fiind adversara, dar necesară și binevenită. Sori a ajuns la Wimbledon cu o serie de patru înfrângeri consecutive, aflându-se într-o zonă destul de gri, cu puține meciuri câstigate în acest an și cu doar două turnee în care a reușit să lege mai mult de două victorii. Succesul de astăzi vine la momentul potrivit, și mai important, ne-a arată încă o dată că Sorana poate fi în continuare un factor în meciurile importante și este în orice moment capabilă de lucruri mari.

Dincolo de victoria în sine, a doua obținută în acest an în fața unei adversare din top 20, mai relevant este modalitatea în care a fost obținută. Așa cum era de așteptat, Rybarikova s-a dovedit a fi o adversară greu de citit și cu un joc extrem de complicat, pentru care e nevoie de mult calm și luciditate. Slovaca a fost cea care a făcut prima break-ul și tot ea a fost cea care s-a distanțat rapid la 5-3 și a avut șansa de a servi pentru primul set.

De aici a început transformarea Soranei. Din jucătoarea grăbită, gata să atace orice minge și mizând totul pe atac, Sorana a devenit acea Sorana spectaculoasă și eficientă pe care o vedem foarte rar: liniștită, construind cu răbdare și atacând doar atunci când trebuie. Toate aceste lucruri i-au permis atât să-și facă jocul ei de regularitate, bazat pe lovituri explozive de pe baseline, dar și să intre în jocul Rybarikovei; a răspuns cu slice la slice, nu i-a fost teamă să-i atace reverul slice al slovacei și a venit ori de câte ori a avut ocazia la fileu.

Pentru a reuși să găsești o breșă într-un joc atât de complicat și plin de capcane ca al Rybarikovei e nevoie de multă liniște interioară și o minte limpede, astfel încât să știi la ce lovitură să apelezi pentru a o deranja cu adevărat, să găsești constant lovitura potrivită.

Sorana a reușit să-și găsească liniștea în momentele critice, fiind condusă în primul set cu 3-5, 0-30 și treptat, asta a relaxat-o, i-a relaxat brațul și totul a devenit mult mai limpede pentru ea: de la acest scor a legat cinci game-uri consecutive, a câștigat primul set și s-a dus la 2-0 în setul doi. În acest segment de joc, a jucat, cel mai probabil, cel mai bun tenis al ei din acest an. Un joc curat, compact și agresiv, care ulterior s-a dovedit chiar sufocant pentru Rybarikova, neputând face față unui tenis atât clar și precis.

Rybarikova avea să oprească seria de game-uri pierdut, a egalat la 2 și chiar a avut șanse de a face break-ul și de a trece la conducere în game-ul șapte. Ceea ce s-a schimbat a fost în primul rând intensitatea Soranei, care a scăzut dar și planul Rybarikovei, care a simțit că e în pericol și a venit pe aproape fiecare minge la fileu, cu mult succes. Ce nu s-a pierdut însă la Sori a fost răbdarea de a sta în punct, de a nu se crispa și de a-și alege cu atenție mingile pe care să le atace. Așa a reușit să scape din acel game, să rămână la conducere iar apoi să se arunce cu toate armele înspre slovacă la 4-3, reușind să obțină și break-ul decisiv, care a dus-o în situația de a servi pentru meci. În cele din urmă, obținând o victorie mare, importantă și atât de necesară în această perioadă complicată pentru ea, în care victoriile vin atât de greu.

Următoarea adversară pentru Sorana va fi Evgenya Rodina, care a trecut în trei seturi de Antonia Lottner. Aceasta va fi a doua lor întâlnire, cele două întâlnindu-se pentru prima dată în 2007 în circuitul ITF, cu victoria Rodinei.

 

***

Nu rata Povestea Primului Slam!

Simona Halep este, de acum, campioană de Grand Slam. O performanță istorică, a cărei însemnătate merită pusă în context. Cu șase ani petrecuți la turnee, echipa Treizecizero s-a pregătit pentru a putea pune în pagină Povestea Primului Slam. Nu o rata!

 

“Simona Halep. Povestea Primului Slam” este, la fel ca toate celelalte apariții editoriale Treizecizero, o revistă atent îngrijită, un produs premium de pus în colecție. Dedicată unei performanțe unice, publicația este o combinație între cuvânt și fotografie, între frumusețea detaliilor de atmosferă, profunzimea analizelor și emoția imaginilor.

Ea oferă o imagine amplă asupra drumului parcurs de Simona Halep pentru cucerirea Primului Slam: apariția în elită, ratările premergătoare marelui triumf, oamenii care i-au fost alături și, bineînțeles, punctul culminant – povestea turneului la care s-a petrecut totul.

Interviuri, o listă solidă de invitați surpriză și articole captivante – asta te așteaptă într-un produs editorial de neratat pentru fanii adevărați ai Simonei. Alte detalii despre surprizele din cuprins, aici.

Precomandă revista de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi