Sorana, după debutul cu victorie la Wimbledon: „Am altfel de obiective acum, să continui pe drumul pe care sunt”

Adrian Țoca | 4 iulie 2017

Sorana a reușit o „victorie bună” cu Kiki Bertens și se pregătește acum de întâlnirea cu Bethanie Mattek-Sands, o altă jucătoare pe care o conduce cu 3-0 în întâlnirile directe. „Nu mă mai gândesc la asta, pentru că în tenis lucrurile se schimbă repede”

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Sorana a înregistrat azi a cincea victorie în turneele de Grand Slam de anul acesta și prima la Wimbledon din 2013 încoace; în discuția cu 30-0 și-a descris rezultatul de azi (7-6, 7-5 cu Kiki Bertens) drept “o victorie bună pentru mine”. “Bertens e o jucătoare bună, a fost favorită, vine după meciuri câștigate, mă bucur”, a spus Sorana, care era mulțumită că a evitat complicațiile și, într-un final de set doi cu potențial de coajă de banană, a închis meciul în două seturi.

“A fost un meci greu pentru primul tur, cu o adversară puternică. Am început greu, 5-2 la ea, două breakuri… Apoi cred că am început să joc mult mai relaxat, să intru mai mult în mingi, să conduc punctul și să tai greșelile neforțate și cred că din acel moment am început să joc ceea ce trebuie. Am reușit să iau primul set, iar al doilea a mers cap la cap până am făcut break-ul la 4-4; un pic dificil acolo, însă mă bucur că am stat concentrată și am reușit să închid în două“.

Sorana câștigase precedentele trei întâlniri cu Bertens, dar spune că asta n-a influențat în vreun fel meciul de azi. “Nu, sincer nu-mi aduc aminte de head to head; îmi mai zice agentul meu: ‘hai, ai 3-0 cu ea’, dar nici măcar nu-mi amintesc unde-am jucat. Nu mă gândesc la asta, pentru că în tenis lucrurile se schimbă repede, nu vorbim de la turneu la turneu, vorbim de la zi la zi. Mai ales acum, când valorile sunt mult mai apropiate, încât, uneori, două-trei mingi într-o zi au făcut diferența.“

După accidentarea suferită la Roland Garros, Sorana n-a mai atins racheta două săptămâni, înainte de a reintra pe teren în calificări la Eastbourne, unde a adunat ceva meciuri în picioare. Spune însă că umărul nu e, încă, la 100 la 100.

“Mă simt acceptabil, umărul nu este 100 la 100. Nici n-avea cum într-o perioadă atât de scurtă, după Roland Garros am luat două săptămâni pauză, am făcut foarte multă recuperare, pregătire fizică, am lucrat să întăresc umărul. Momentan văd că ține, dar important este să lucrez în continuare, să fac exercițiile, recuperarea și totul ca să pot să-l țin în tonus și sperăm să țină”.

În față e o bună oportunitate la un loc în turul 3; Sori întâlnește acum o altă jucătoare, Bethanie Mattek-Sands, pe care o conduce cu 3-0 în H2H. “Un meci complicat, cu o jucătoare destul de oscilantă, n-am mai jucat cu ea de mulți ani, dar știu că servește bine, vine în față, e altceva; are un joc care se pretează pe iarbă. Are mult succes în turneele de dublu, așa că mă voi aștepta să vină mult în față. Are mână bună, voleuri… Important e să îmi țin serviciul, să joc agresiv de pe spate și pe retur, când am ocazia, să încerc să-mi iau șansele”.

Sorana spune că nu și-a propus o țintă anume la acest turneu: “N-am niciun obiectiv. Nu mai am obiective – din punct de vedere al rezultatelor – de mult. Am altfel de obiective: să fiu sănătoasă, să-mi îmbunătățesc jocul, să continui pe drumul pe care sunt.”

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi