Sorana Cîrstea trece de un meci greu cu Trevisan, revine în turul al treilea la Roland-Garros

Andrei Năstase | 2 iunie 2021

Sorana Cîrstea revine astfel în turul al treilea la Roland-Garros după o pauză de șapte ani. Ultima oară când ea a jucat în această fază s-a întâmplat în 2014, când a fost învinsă de Serena Williams. În turul următor, Sorana o va întâlni pe Daria Kasatkina.

Roland Garros este oferit de

Sorana Cîrstea își continuă perioada excelentă de formă, învingând-o pe Martina Trevisan într-un meci dificil, 6-4, 3-6, 6-4.

Trevisan e o adversară tenace și complicat de bătut pe zgură; anul trecut ea a ajuns în sferturile de finală ale Roland-Garros, venind din calificări. Dar Sorana, la rându-i, a trecut la un alt nivel anul acesta și are mai multe opțiuni la dispoziție. Poate să câștige meciuri într-o varietate de forme: câștigă atât dominând, cât și luptând și trecând prin momente mai grele, când jocul nu îi merge în întregime.

Și asta pentru că Sorana a crescut mult în defensivă și la capitolul fizic. Lucrurile astea îi permit să stea la joc și să mai înlăture din presiune.

Pentru că se simte bine fizic are și mult mai multă încredere în jocul ei, în faptul că poate rezista mai mult și mai bine într-un meci, în faptul că știe că poate reveni oricând fără să-și epuizeze rapid resursele, sau fără să depindă exclusiv de un potop de lovituri direct câștigătoare.

Pe larg despre ce înseamnă aceste lucruri, în analiza noastră de aici.

Iar încrederea este importantă și se vede mai clar în situațiile în care meciurile se strâng, precum s-a întâmplat azi în setul decisiv. În acea parte a meciului, Trevisan arăta mai încrezătoare în planul ei și mai energică. Italianca a condus cu 2-0, 3-1 și 4-3, a avut șansele ei și părea că e gata să le ia. Poate că și le-ar fi luat, dacă Sorana nu și-ar fi crescut la timp nivelul.

Sorana a revenit, a reușit să facă break-ul victoriei la 4-4, apoi a salvat două mingi de break la 5-4, în drum spre a zecea victorie a ei din ultimele doisprezece meciuri.

Sorana Cîrstea revine astfel în turul al treilea la Roland-Garros după o pauză de șapte ani. Ultima oară când ea a jucat în această fază s-a întâmplat în 2014, când a fost învinsă de Serena Williams.

În turul următor, Sorana o va întâlni pe Daria Kasatkina, din Rusia, care a eliminat-o pe Belinda Bencic. Sorana și Daria au mai jucat o singură dată, Kasatkina impunându-se în 2018 la Madrid.

Pe partea de tablou a Soranei nu a mai rămas nicio jucătoare de Top 20.

https://twitter.com/treizecizero/status/1400104949883805698?s=20

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi