Sorana Cîrstea și Ana Bogdan încep turneul de la Madrid cu victorii. Gabriela Ruse li se alătură pe tabloul principal

Radu Marina | 25 aprilie 2023

La Madrid (WTA 1000), Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Gabriela Ruse și-au câștigat astăzi meciurile în care au fost implicate, după victorii dificile, dar utile și bune pentru moralul lor.

Debutul primului turneu important pe zgură din acest an în circuitul feminin aduce și primele victorii pentru jucătoarele din România prezente la Madrid.

La Madrid (WTA 1000), Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Gabriela Ruse și-au câștigat astăzi meciurile în care au fost implicate, după victorii dificile, dar utile și bune pentru moralul lor.

După turul de forță din sezonul de hard american, în care a reușit sferturi la Indian Wells și semifinale la Miami, Sorana începe sezonul de zgură cu o victorie sănătoasă în fața americancei Lauren Davis. La rândul ei, Ana Bogdan s-a redresat la timp după un meci dramatic și complicat cu Anna Bondar.

Peste aceste victorii a venit și calificarea pe tabloul principal a Gabrielei Ruse, care a învins-o în finala calificărilor pe Leolia Jeanjean. La debutul ei la Madrid, Gabi merge în main draw, după ce a trecut de Ysaline Bonaventure și acum Leolia Jeanjean.

Dintre meciurile disputate astăzi, succesul Anei Bogdan cu Anna Bondar are cea mai mare importanță, ea câștigând astfel prima ei partidă la Madrid după 3 participări în care fie nu a trecut de primul tur, fie de calificări. A fost 4-6, 6-4, 7-6 pentru Ana Bogdan, cu o revenire de la 2-5 în setul decisiv, a doua oară în ultimele trei meciuri jucate de ea când revine dintr-o situație disperată în setul decisiv și sfârșește prin a câștiga.

După o jumătate de sezon cu rezultate amestecate, Ana începe sezonul de zgură – suprafață unde a bifat și cele mai bune rezultate până acum – într-un mod optimist, cu o victorie muncită în fața unei adversare care o învinsese în ultimul lor meci jucat, la Australian Open.

Următoarea adversară a Anei va fi Shelby Rogers. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum, chiar anul acesta, la Dubai, cu victoria Anei în două seturi.

După victoria Anei a urmat cea a Soranei Cîrstea în ceea ce a fost, probabil, unul dintre cele mai echilibrate meciuri din primul tur. Sorana a trecut de Lauren Davis, jucătoare clasată pe locul 56, după trei seturi echilibrate și peste doua ore de joc. Sorana s-a impus 6-3, 3-6, 6-1 în fața americancei și merge în turul doi la Madrid pentru a 7-a oară în carieră.

Madrid e singurul turneul de categorie WTA 1000 unde Sorana a ajuns cel puțin în sferturile de finală în două rânduri (2016, 2017) și ar putea aduna câteva puncte importante, dat fiind că anul trecut a fost eliminată în primul tur.

Doar că victoria bună cu Lauren Davis îi aduce, pe lângă puncte și încredere, și o nouă reîntâlnire cu Aryna Sabalenka, favorita 2 a turneului. Sorana și Sabalenka se vor vedea pentru a doua oară în ultimele luni după ce la Miami, în sferturile de finală, Sorana a învins-o pe Sabalenka în două seturi.

Pe lângă cele trei deja menționate, mai avem alte două reprezentante pe tabloul principal. Jaqueline Cristian are o oportunitate în fața lui Sloane Stephens, fosta finalistă de la Roland-Garros, în ceea ce va fi prima lor întâlnire. În vreme ce Irina Begu a beneficiat de munca bună din ultimul an și a prins unul din ultimele locuri pe lista capilor de serie (31), calificându-se astfel direct în turul al doilea. Irina o va întâlni pe Karolina Muchova, care a trecut în primul tur de Anett Kontaveit. Irina a câștigat singura întâlnire anterioară, la Roland-Garros 2019.

Foto: Mutua Madrid Open

Săptămâna asta ai reduceri de primăvară la tricourile, șosetele colorate, totebags-urile, stickerele și restul produselor din shop-ul 30-0. Folosește la check-out codul SPRING pentru a te bucura de un discount de 40 la sută din valoarea coșului. Comandă AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi