Sorana Cîrstea pierde finala de la Strasbourg, rămâne cu o altă săptămână bună într-un sezon tot mai încurajator

Treizecizero | 29 mai 2021

Este un nivel de consistență pe care Sorana l-a căutat mult timp, și pe care reușește să-l găsească în acest sezon, în care jocul ei arată mai bine, e mai bine pus în valoare, iar atitudinea ei este mai mult decât încurajatoare.

Sorana Cîrstea a pierdut în finala de la Strasbourg cu Barbora Krejcikova, din Cehia, scor 6-3, 6-3, văzându-se astfel oprită în încercarea ei de a câștiga un al doilea titlu WTA într-un interval de doar cinci săptămâni.

N-a mai fost o zi la fel de inspirată pentru Sorana, care a început greu și nu a reușit să-și mai recalibreze jocul în fața unei adversare mai bune azi, în ciuda celor 10 duble greșeli pe care le-a făcut cehoaica. Însă, cu toate aceste duble greșeli, Krejcikova a dominat în spatele primului serviciu, pe care a câștigat 73 la sută, față de procentajul de 49 la sută al Soranei.

Soranei i-au fost necesari 13 ani între primul titlu și titlul al doilea al carierei, dar doar o lună mai târziu, și-a oferit o altă șansă la un trofeu – iar aceasta e ideea cu care rămânem după această săptămână. Luna trecută, ea a spart gheața, câștigând în manieră impresionantă titlul de la Istanbul. După câteva săptămâni în care a stat în afara terenului din cauza unei accidentări îngrijorătoare, Sorana se întoarce luând lucrurile de unde le-a lăsat în Turcia. Dacă nu socotim meciul neterminat cu Pegula de la Madrid, unde românca a trebuit să se retragă, Sorana a strâns opt victorii consecutive.

„A fost o săptămână bună, azi oponenta mea a fost mult mai bună și merită trofeul. Sunt fericită cu evoluțiile mele din aceste zile și am avut o săptămână foarte bună în Strasbourg. Le mulțumesc tuturor de la turneu, m-au făcut să mă simt ca acasă”, a spus Sorana, la ceremonia de premiere.

Este un nivel de consistență pe care Sorana l-a căutat mult timp, și pe care reușește să-l găsească în acest sezon, în care jocul ei arată mai bine, e mai bine pus în valoare, iar atitudinea ei este mai mult decât încurajatoare. Faptul că și-a oferit o nouă finală, mai ales direct după o pauză, e genul de recompensă pe care o merită.

În ciuda eșecului de azi, ea ajunge la Paris, pentru Roland-Garros, drept una dintre jucătoarele cu formă foarte bună.

Sorana va juca luni la Roland-Garros cu Johanna Konta.

Rezultatul de la Strasbourg o duce pe locul 53 în clasamentul la zi și până pe 27 în clasamentul WTA Race.


Cifrele Soranei

Finala de la Strasbourg a fost a șasea finală WTA pe care Sorana o joacă, după Budapesta 2007 (WTA 250), Tashkent 2008 (WTA 250), Rogers Cup 2013 (WTA 1000), Tashkent 2019 (WTA 250) și Istanbul 2021 (WTA 250). 

Articol în curs de actualizare

Foto: Internationaux de Strasbourg

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi