Sorana Cîrstea obține o victorie importantă cu Azarenka, revine în turul al treilea la Wimbledon!

Treizecizero | 1 iulie 2021

Este un nou rezultat foarte încurajator pentru Sorana, în ceea ce se profilează a fi unul dintre cei mai buni ani ai carierei ei.

Wimbledon este oferit de

Sorana Cîrstea a revenit de la un break în setul decisiv și a reușit o victorie cu greutate în fața Victoriei Azarenka, favorita 12 la Wimbledon. A fost 7-6, 3-6, 6-4 într-un meci excelent pentru Sorana, care revine în runda a treia la turneul londonez pentru a patra oară în carieră (2009, 2012, 2017).

Declarațiile Soranei sunt AICI.
Analiza meciului e AICI.

A fost prima victorie pentru Sorana în a patra întâlnire cu Azarenka; două din precedentele trei întâlniri fuseseră disputate tot la Wimbledon.

În turul următor, Sorana o va întâlni pe Emma Răducanu, care a trecut, remarcabil, de Marketa Vondrousova (6-2, 6-4). Emma e o britanică debutantă pe tabloul principal la Wimbledon. Deși reprezintă UK, Răducanu este născută în Canada; tatăl ei este român, iar mama, din China.

Este un nou rezultat foarte încurajator pentru Sorana, în ceea ce se profilează a fi unul dintre cei mai buni ani ai carierei ei. Sorana, care are acum un bilanț de 19-10 în 2021, a ajuns în turul al treilea la Australian Open (victorie cu Kvitova), în optimi de finală la Roland Garros și a câștigat al doilea titlu al carierei (la Istanbul) și a mai jucat o finală (la Strasbourg).

O victorie contra unei adversare de top, într-o arenă de top, e o recompensă importantă pentru acest progres al Soranei, care a spus zilele trecute, pentru 30-0, că simte că trece prin cea mai bună perioadă de formă a carierei.

„Sunt profesionistă de la 16 ani, dar trebuie să spun că aceasta este cea mai bună atmosferă în care am jucat”, a spus Sorana, la interviul de pe teren, adăugând: „A fost cel mai bun meci al anului pentru mine”.

Rezultatul de aici înseamnă că e prima oară din 2009 când Sorana ajunge cel puțin în turul al treilea la trei turnee de Grand Slam. În acel sezon, cel care a lansat-o, ea ajungea în turul 3 la Wimbledon și US Open și în sferturi la RG.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Simona Halep: „Nu știu de ce toată lumea vorbește despre finalul carierei mele. Nu este aproape. Îmi doresc mult să mai joc. Din cauza accidentărilor am avut mici dubii că mai pot, dar acum sunt foarte fit, sunt sănătoasă, și îmi doresc să mai joc, doi-trei ani, patru ani."