Sorana Cîrstea obține o victorie importantă cu Azarenka, revine în turul al treilea la Wimbledon!

Treizecizero | 1 iulie 2021

Este un nou rezultat foarte încurajator pentru Sorana, în ceea ce se profilează a fi unul dintre cei mai buni ani ai carierei ei.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Sorana Cîrstea a revenit de la un break în setul decisiv și a reușit o victorie cu greutate în fața Victoriei Azarenka, favorita 12 la Wimbledon. A fost 7-6, 3-6, 6-4 într-un meci excelent pentru Sorana, care revine în runda a treia la turneul londonez pentru a patra oară în carieră (2009, 2012, 2017).

Declarațiile Soranei sunt AICI.
Analiza meciului e AICI.

A fost prima victorie pentru Sorana în a patra întâlnire cu Azarenka; două din precedentele trei întâlniri fuseseră disputate tot la Wimbledon.

În turul următor, Sorana o va întâlni pe Emma Răducanu, care a trecut, remarcabil, de Marketa Vondrousova (6-2, 6-4). Emma e o britanică debutantă pe tabloul principal la Wimbledon. Deși reprezintă UK, Răducanu este născută în Canada; tatăl ei este român, iar mama, din China.

Este un nou rezultat foarte încurajator pentru Sorana, în ceea ce se profilează a fi unul dintre cei mai buni ani ai carierei ei. Sorana, care are acum un bilanț de 19-10 în 2021, a ajuns în turul al treilea la Australian Open (victorie cu Kvitova), în optimi de finală la Roland Garros și a câștigat al doilea titlu al carierei (la Istanbul) și a mai jucat o finală (la Strasbourg).

O victorie contra unei adversare de top, într-o arenă de top, e o recompensă importantă pentru acest progres al Soranei, care a spus zilele trecute, pentru 30-0, că simte că trece prin cea mai bună perioadă de formă a carierei.

„Sunt profesionistă de la 16 ani, dar trebuie să spun că aceasta este cea mai bună atmosferă în care am jucat”, a spus Sorana, la interviul de pe teren, adăugând: „A fost cel mai bun meci al anului pentru mine”.

Rezultatul de aici înseamnă că e prima oară din 2009 când Sorana ajunge cel puțin în turul al treilea la trei turnee de Grand Slam. În acel sezon, cel care a lansat-o, ea ajungea în turul 3 la Wimbledon și US Open și în sferturi la RG.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi