Sorana Cîrstea obține o nouă victorie dominantă, se califică în turul al treilea

Treizecizero | 20 ianuarie 2022

E al cincilea turneu de Slam din ultimele șase disputate în care Sorana ajunge cel puțin în turul III.

Sorana Cîrstea a învins-o într-o manieră convingătoare pe Kristina Kucova, 6-2, 6-4, calificându-se pentru a cincea oară în carieră în runda a treia la Australian Open.

E al cincilea turneu de Slam din ultimele șase disputate în care Sorana ajunge cel puțin în turul III.

Într-o zi a surprizelor la Melbourne, Sorana Cîrstea nu a lăsat nicio șansă pentru un eventual rezultat contrar calculelor hârtiei în meciul cu jucătoarea de pe locul 96.

Cu un joc agresiv și o selecție bună a loviturilor, Sorana a încheiat conturile în o oră și 17 minute, confirmând victoria excelentă din primul tur cu Petra Kvitova. Românca n-a fost niciun moment în pericol, desprinzându-se relativ repede în primul set. Sorana a făcut două break-uri în primele patru game-uri (în care și-a cedat și ea o dată serviciul), a consolidat apoi cu două hold-uri la zero și a încheiat setul cu încă un break. Cîrstea a dominat și setul al doilea, desprinzându-se la 4-1 și 5-2, iar singurul moment de încercare a venit când a servit pentru meci la 5-3, ocazie cu care a apărut un pic de încordare, iar Kucova a reușit break-ul.

Dar slovaca n-a mai obținut altceva, pentru că Sorana a presat la retur și a jucat inspirată game-ul următor. Ea a mixat la momentul potrivit, adăugând puțină varietate în cele mai importante schimburi ale meciului; o minge înaltă, la care Kucova a răspuns scurt, i-a oferit oportunitatea unui winner pentru prima minge de meci. O scurtă impecabilă, prima a meciului, a adus a doua minge de meci, la care adversara ei a făcut dublă greșeală.

Sorana a încheiat cu 30 de lovituri direct câștigătoare, câte 15 pe set, și 22 de erori neforțate.

Mai important, a venit cu o nouă evoluție solidă, cu care să confirme victoria din primul tur. E adesea dificil să păstrezi nivelul de concentrare după un succes la o adversară cu nume, dar Sorana n-a lăsat garda jos azi și a convertit diferența de valoare într-o calificare fără emoții mai departe.

Următoarea ei adversară va fi Anastasia Pavlyuchenkova; numărul 11 mondial a câștigat întâlnirea cu Samantha Stosur, ultima din cariera de simplu a australiencei (6-2, 6-2).

Sorana și Pavlyuchenkova s-au întâlnit de șase ori, scorul fiind egal, 3-3; însă una dintre înfrângerile Soranei a constat într-o retragere după doar trei game-uri jucate. Cel mai recent meci datează din 2018, pe iarbă, câștigat de rusoaică.

Cel mai bun rezultat al Soranei la Melbourne este o optime de finală, reușită în 2017.

Citește AICI și ce a spus Sorana pentru 30-0 după această victorie.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi