O victorie cum nu se putea mai nimerită: Sorana Cîrstea trece de Belinda Bencic la Cincinnati

Treizecizero | 17 august 2022

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la Cincinnati, după un succes în trei seturi, într-unul din meciurile zilei, 6-2, 6-7(3), 6-4 cu Belinda Bencic, numărul 13 mondial.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la Cincinnati, după un succes în trei seturi, într-unul din meciurile zilei, 6-2, 6-7(3), 6-4 cu Belinda Bencic, numărul 13 mondial.

Pentru Sorana, acum pe 37 în lume, nu putea fi un moment mai bun pentru această victorie, în condițiile în care acesta a fost turneul ei de revenire după un meci neplăcut cu Covid-19. Întrucât a contractat virusul, despre care a spus că a avut „un impact mare” asupra sănătății ei, Sorana a trebuit să lipsească din Canada, de la Toronto, precedentul turneu din seria WTA 1000, și a revenit cu destule semne de întrebare în ce privește forma ei. Mai cu seamă că ultimele săptămâni au fost destul de oscilante: o semifinală foarte bună la Birmingham a fost urmată de o eliminare frustrantă în turul al doilea la Wimbledon, cu Tatjana Maria, meci în care Sorana a avut un avans important. Anterior, sezonul de zgură n-a fost cel mai reușit.

De altfel, ea a admis după meci, pentru WTA Insider, că nu știa la ce să se aștepte în ce privește nivelul ei la acest turneu.

Mai cu seamă că avea în față o jucătoare redutabilă pe hard, cu destule meciuri în picioare, cu sfert de finală săptămâna trecută în Canada, după victorii la Serena Williams și Garbine Muguruza. Sorana, în schimb, nu mai jucase de la sfârșitul lui iulie, la Praga, când a pierdut surprinzător cu rusoaica de 19 ani Oksana Selekhmeteva (7-5, 6-4).

Dar pe teren lucrurile au arătat foarte bine pentru Sorana, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului, readucându-ne aminte că nivelul ei din ultimii ani a fost constant la înălțime. Românca a lovit mingea foarte devreme, a putut impune ritmul de multe ori, a plimbat-o stânga-dreapta inspirat pe Bencic și s-a văzut că se simte în largul ei într-un meci în care totul a fost despre schimburi de mingi plate și dure.

Cel mai important din acest meci e, probabil, reacția Soranei după pierderea unui set doi foarte strâns, în care a avut oportunitățile ei să închidă meciul în două, dar s-a văzut până la urmă oprită în tiebreak. Dar Sorana a răspuns perfect în setul al treilea, pe care l-a început cu break în primul game, iar asta s-a dovedit decisiv, pentru că a fost și singurul break al setului. După o minge de meci ratată la 5-3 pe serviciul lui Bencic, Sorana a pus capăt luptei în două ore și 40 de minute, la a treia minge de meci.

După această a doua victorie din tot atâtea întâlniri cu Bencic, și a 20-a a anului, Sorana se pregătește de un meci cu o jucătoare pe care o știe foarte bine: e vorba de Petra Kvitova, care a eliminat-o pe elvețianca Teichmann.

Petra conduce cu 5-4 într-un h2h cu istorie, dar Sorana a câștigat – și încă clar – cel mai recent meci, jucat anul acesta, la Australian Open, acolo unde a mers apoi până în optimi, unde a pierdut strâns cu Iga Swiatek.

Sorana are o istorie oarecum nefastă la Cincy, unde a ajuns în optimi la prima ei participare, în 2009, dar apoi a ajuns în turul 2 o singură dată în următoarele 8 participări, în 2012. Ea are acum o oportunitate bună să spargă această serie în fața unei jucătoare pe care a arătat că o poate învinge în turnee mari.

https://twitter.com/WTA/status/1559598056563097600?s=20&t=zysEqTp5O9lJ0lYXqyeFUg

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi